• BIST 100

    11110,25%1,94
  • DOLAR

    42,44% -0,13
  • EURO

    49,42% 0,20
  • GRAM ALTIN

    5794,55% 0,55
  • Ç. ALTIN

    9327,10% 0,02

Prof. Vasfi Aşur: İslam ümmetinin Gazze için seferber olması vaciptir

21 Ocak 2025, Salı 19:49
21 Ocak 2025, Salı 19:49
Prof. Vasfi Aşur: İslam ümmetinin Gazze için seferber olması vaciptir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam Hukuku Profesörü Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd, “Dünya Kudüs Haftası” münasebetiyle önemli değerlendirmede bulunarak, İslam ümmetinin Gazze ve imarı için tek yürek ve seferber olunması çağrısında bulun

Dünya Müslüman Âlimler Birliği tarafından ilan edilen ve bu yıl 5’incisi düzenlenen “Dünya Kudüs Haftası” 23-30 Ocak tarihlerinde ihya edilecek.

Hayırlı üç aylardan Recep ayının son haftasında “Dünya Kudüs Haftası”nın idrak edilmesiyle esaret altında olan Mescid-i Aksa ve Filistin’de uygulanan soykırımı tüm dünyaya duyurmak ve farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

23-30 Ocak tarihlerinde idrak edilecek olan “Dünya Kudüs Haftası” ile ilgili İLKHA’ya önemli değerlendirmelerde bulunan İslam Hukuku Profesörü Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd, Kudüs Haftası vesilesi ve ateşkes antlaşmasına varılması fırsatıyla İslam ümmetinin Gazze için seferber olunması çağrısında bulundu.

“19 Ocak’ta ateşkesin ilan edilmesiyle büyük bir zafer elde edilmiştir”

Kudüs haftası, Gazze’deki direnişin zafere ermesiyle birlikte geldiğini belirten Dr. Aşur, “Önümüzdeki bu hafta 5’inci yıl dönümü olan Dünya Kudüs Haftası’dır. Bu hafta, direnişin Gazze’de zafer kazanmasıyla birlikte gelmektedir. Öyle ki direniş zafere muktedir olduğunu ispat etmiştir. Bütün dünyaya ve en büyük put olan Amerika ve çoğu Avrupa ülkelerine karşı çıkmıştır. Bazı civar ülkelerin komplolarına maruz kaldılar. Allah’ın yardımı ve Gazellilerin inanç, kararlılık, sabır ve güçlü imanı sayesinde 19 Ocak ateşkesin ilan edilmesiyle büyük bir zafer elde etmiştir. Bize vacip olan şu anda yıkık ve terk edilmiş Gazze’de bütün enerjimizi yeniden imara vermektir. İnsanlar evlerini terk ettiler ve şimdi yeniden evlerine dönüyorlar. Karşılaştıkları görüntü kalıntılardan ibaret. Bu yıkılmış evlerde oturmaları, dört duvar arasında yaşamaları mümkün değil.” şeklinde konuştu.

“Savaş esnasında Gazze’deki direnişe yardım edemeyenler, şimdi önlerinde sunulmuş bir fırsat oluştu”

İslam ümmetinin Gazze için seferberlik edilmesi çağrısında bulunan Aşur, “İslam ümmetinin Gazze için seferber olması muhakkaktır. Savaş esnasında Gazze’deki direnişe yardım edemeyenler şimdi önlerinde sunulmuş bir fırsat oluştu. Şu an Allah'a tövbe edip günahlarından af dilemeleri için bir fırsat vardır. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın buyurduğu gibi, ‘Müslüman Müslümanın kardeşidir, kendisine zulmetmez. Onu düşmana teslim etmez.’ Ey Müslüman! Eğer ki sen yeryüzünde herhangi bir yerde Gazze’deki Müslüman kardeşini düşmana teslim ettiysen şu an önünde Gazze’nin imarı ve tövbe için açık kapı vardır. Açık kapı, Gazze’de evlerin, hastanelerin okulların, mescitlerin, üniversitelerin, kurum ve kuruluşlarının imara ihtiyacı var. Çünkü Gazze yıkımdan ve molozlardan ibaret oldu. Müslümanların tek bir el, tek bir ümmet, tek bir kalp ve tek bir vücut gibi olmaları vaciptir. Bir vücudun herhangi biz uzvu acıdığında diğer organlarda bu acıyı paylaşır. Dolayısıyla her Müslümanın üzerine vacip olan bir durumdur. Müslüman nerede olursa olsun gücü yettiğince maddi destekte bulunması, bu fırsatı iyi değerlendirmesi lazım. Bu desteği sağlamasıyla Allah katında büyük ecre sahip olmasını vesile kılar.” şeklinde konuştu.

“Kudüs her Müslüman için bir inanç meselesidir”

Aşur, Filistin’in hür olması için kıyama kalkmanın vacip olduğunu vurgulayarak, “Kudüs, sadece bir şehirden ibaret değildir. Kudüs her Müslüman için bir inanç meselesidir. Aynı şekilde Filistin de sadece Filistinlilerin mülkü değil, bütün ümmetindir. Filistin’in bir karış toprağı bile terk edilmeye mahkum edilmez. Bütün ümmete vacip olan Filistin’in hür olması için kıyama kalkmaktır. Bu özgürlük, doğru fikri yaymakla, cihad bayrağını yükselterek, konferanslar vererek, direnişi desteklemekle ve Filistin’deki düşmanı kuşatarak olur. Uluslararası örgütlerle birlikte düşmanı kuşatmakla terk edilen Filistinlilere yardım etmiş oluruz. Siyonist İsrail, uluslararası kanunları çiğnemekte ve bütün duyurulara aldırış etmemektedir. Sonuç olarak israil apaçık bir hüsrana uğramıştır. Şunu diyebiliriz ki siyonistlerin projesi direnişin zaferiyle birlikte yok olmaya mahkum olmuştur. Siyonist rejim, Aksa Tufanı'ndan sonra büyük zaferlere şahit olacaklardır. Kanser gibi Arap ve İslam ümmetine yayılan işgal planları, Allah’ın izniyle daha büyük yenilgilere uğrayacaktır.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)

Aksaray’da gıda denetimleri sıklaştı

Konya’da kaçak kazı operasyonunda 8 şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İster Sünni-Şii, ister Kürt-Arap olsun, başımız dara düştüğünde birbirimizin kapısını çalacağız

Güney Afrika'da hafif uçak düştü: 2 ölü

Karadeniz’de saldırıya uğrayan "VIRAT" gemisi İstanbul açıklarına ulaştı

Konya’da 55 dolandırıcılık şüphelisinden 26’sı tutuklandı

Aydın’da Yunanistan tarafından itilen 31 düzensiz göçmen kurtarıldı

Malatya-Kayseri kara yolunda yoğun kar yağışı etkili oldu

Bakan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası Faz-2 çalışmalarını inceledi

Ney Müzesi ve Üretim Merkezi projesi Hatay’da ele alındı

Malatya'da konteyner işyerinde yangın

Rusya'nın Çin vatandaşlarına yönelik vizesiz politikası yürürlüğe girdi

İzmir’de 2 milyon 309 bin sentetik ecza hap ele geçirildi

Bakan Tekin: Öğrencilerin yüzde 43'ü mesleki ve teknik eğitim veren liseleri tercih etti

Endonezya'da sel ve heyelan: Ölü sayısı 604'e yükseldi 464 kişi kayıp!

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: “Malatya için şeffaf ve adil bir yönetim anlayışıyla çalışıyoruz”

Siirt İl Müftüsü Pinal, cami ve Kur’an kursu inşaatlarını yerinde inceledi

Alzheimer hastalarına yaklaşımda empati ve sabır önemli!

Antalya’da son bir haftada 1834 kişi yakalandı

UNRWA: İşgalcilerin elinde Gazze'ye 3 aylık gıda yardımı yapabilecek 6 bin tır bulunuyor

Ankara’daki pitbull saldırısında köpeğin sahibi tutuklandı

Yapay zekâ hain bir arkadaştan daha da tehlikeli olabilir!

ADGİAD'tan HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığı'na ziyaret 

Ağrı merkeze bağlı köylerde ve yüksek kesimlerde kar yağışı başladı

Bakan Tunç, hakim ve savcı adaylarına cübbelerini teslim etti

Adana’da bir haftada 459 aranan şahıs yakalandı

Siirt’te böbrek taşı alarmı: Uzmanlardan hayati uyarı

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplandı

Bakan Yumaklı: Tarım sektörü dönemsel kayıpları hızla telafi edebilecek güçtedir

Malatya'da esnaf arasında silahlı kavga: 3 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aksaray’da gıda denetimleri sıklaştı

Konya’da kaçak kazı operasyonunda 8 şüpheli yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İster Sünni-Şii, ister Kürt-Arap olsun, başımız dara düştüğünde birbirimizin kapısını çalacağız

Güney Afrika'da hafif uçak düştü: 2 ölü

Karadeniz’de saldırıya uğrayan "VIRAT" gemisi İstanbul açıklarına ulaştı

Konya’da 55 dolandırıcılık şüphelisinden 26’sı tutuklandı

Aydın’da Yunanistan tarafından itilen 31 düzensiz göçmen kurtarıldı