-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,17% 0,15
-
EURO
51,00% 0,20
-
GRAM ALTIN
7231,79% 0,37
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
Prof. Vasfi Aşur: İslam ümmetinin Gazze için seferber olması vaciptir
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Mardin Artuklu Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam Hukuku Profesörü Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd, “Dünya Kudüs Haftası” münasebetiyle önemli değerlendirmede bulunarak, İslam ümmetinin Gazze ve imarı için tek yürek ve seferber olunması çağrısında bulun
Dünya Müslüman Âlimler Birliği tarafından ilan edilen ve bu yıl 5’incisi düzenlenen “Dünya Kudüs Haftası” 23-30 Ocak tarihlerinde ihya edilecek.
Hayırlı üç aylardan Recep ayının son haftasında “Dünya Kudüs Haftası”nın idrak edilmesiyle esaret altında olan Mescid-i Aksa ve Filistin’de uygulanan soykırımı tüm dünyaya duyurmak ve farkındalık oluşturulması hedefleniyor.
23-30 Ocak tarihlerinde idrak edilecek olan “Dünya Kudüs Haftası” ile ilgili İLKHA’ya önemli değerlendirmelerde bulunan İslam Hukuku Profesörü Dr. Vasfi Aşur Ebu Zeyd, Kudüs Haftası vesilesi ve ateşkes antlaşmasına varılması fırsatıyla İslam ümmetinin Gazze için seferber olunması çağrısında bulundu.
“19 Ocak’ta ateşkesin ilan edilmesiyle büyük bir zafer elde edilmiştir”
Kudüs haftası, Gazze’deki direnişin zafere ermesiyle birlikte geldiğini belirten Dr. Aşur, “Önümüzdeki bu hafta 5’inci yıl dönümü olan Dünya Kudüs Haftası’dır. Bu hafta, direnişin Gazze’de zafer kazanmasıyla birlikte gelmektedir. Öyle ki direniş zafere muktedir olduğunu ispat etmiştir. Bütün dünyaya ve en büyük put olan Amerika ve çoğu Avrupa ülkelerine karşı çıkmıştır. Bazı civar ülkelerin komplolarına maruz kaldılar. Allah’ın yardımı ve Gazellilerin inanç, kararlılık, sabır ve güçlü imanı sayesinde 19 Ocak ateşkesin ilan edilmesiyle büyük bir zafer elde etmiştir. Bize vacip olan şu anda yıkık ve terk edilmiş Gazze’de bütün enerjimizi yeniden imara vermektir. İnsanlar evlerini terk ettiler ve şimdi yeniden evlerine dönüyorlar. Karşılaştıkları görüntü kalıntılardan ibaret. Bu yıkılmış evlerde oturmaları, dört duvar arasında yaşamaları mümkün değil.” şeklinde konuştu.
“Savaş esnasında Gazze’deki direnişe yardım edemeyenler, şimdi önlerinde sunulmuş bir fırsat oluştu”
İslam ümmetinin Gazze için seferberlik edilmesi çağrısında bulunan Aşur, “İslam ümmetinin Gazze için seferber olması muhakkaktır. Savaş esnasında Gazze’deki direnişe yardım edemeyenler şimdi önlerinde sunulmuş bir fırsat oluştu. Şu an Allah'a tövbe edip günahlarından af dilemeleri için bir fırsat vardır. Peygamber Efendimiz Aleyhisselam’ın buyurduğu gibi, ‘Müslüman Müslümanın kardeşidir, kendisine zulmetmez. Onu düşmana teslim etmez.’ Ey Müslüman! Eğer ki sen yeryüzünde herhangi bir yerde Gazze’deki Müslüman kardeşini düşmana teslim ettiysen şu an önünde Gazze’nin imarı ve tövbe için açık kapı vardır. Açık kapı, Gazze’de evlerin, hastanelerin okulların, mescitlerin, üniversitelerin, kurum ve kuruluşlarının imara ihtiyacı var. Çünkü Gazze yıkımdan ve molozlardan ibaret oldu. Müslümanların tek bir el, tek bir ümmet, tek bir kalp ve tek bir vücut gibi olmaları vaciptir. Bir vücudun herhangi biz uzvu acıdığında diğer organlarda bu acıyı paylaşır. Dolayısıyla her Müslümanın üzerine vacip olan bir durumdur. Müslüman nerede olursa olsun gücü yettiğince maddi destekte bulunması, bu fırsatı iyi değerlendirmesi lazım. Bu desteği sağlamasıyla Allah katında büyük ecre sahip olmasını vesile kılar.” şeklinde konuştu.
“Kudüs her Müslüman için bir inanç meselesidir”
Aşur, Filistin’in hür olması için kıyama kalkmanın vacip olduğunu vurgulayarak, “Kudüs, sadece bir şehirden ibaret değildir. Kudüs her Müslüman için bir inanç meselesidir. Aynı şekilde Filistin de sadece Filistinlilerin mülkü değil, bütün ümmetindir. Filistin’in bir karış toprağı bile terk edilmeye mahkum edilmez. Bütün ümmete vacip olan Filistin’in hür olması için kıyama kalkmaktır. Bu özgürlük, doğru fikri yaymakla, cihad bayrağını yükselterek, konferanslar vererek, direnişi desteklemekle ve Filistin’deki düşmanı kuşatarak olur. Uluslararası örgütlerle birlikte düşmanı kuşatmakla terk edilen Filistinlilere yardım etmiş oluruz. Siyonist İsrail, uluslararası kanunları çiğnemekte ve bütün duyurulara aldırış etmemektedir. Sonuç olarak israil apaçık bir hüsrana uğramıştır. Şunu diyebiliriz ki siyonistlerin projesi direnişin zaferiyle birlikte yok olmaya mahkum olmuştur. Siyonist rejim, Aksa Tufanı'ndan sonra büyük zaferlere şahit olacaklardır. Kanser gibi Arap ve İslam ümmetine yayılan işgal planları, Allah’ın izniyle daha büyük yenilgilere uğrayacaktır.” ifadelerini kaydetti. (İLKHA)
ABD'ye ait KC-135 yakıt ikmal uçağı Irak'ta düştü
DMM, THY ile ilgili iddiaları yalanladı
Antalya merkezli 5 ilde eş zamanlı operasyonda 84 gözaltı
Adıyaman’ın Kâhta ilçesinde füze paniği
Balıkesir'de hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Siyonistlere ait savaş uçakları Lübnan'da sivillerin yaşadığı binaları vurdu
Yunanistan Tahran Büyükelçiliğini Bakü'ye taşıyor
Ordu'da yasa dışı avlanan su ürünlerine el konuldu
Ramazan ayında siyonistlerin Gazze'ye saldırıları sürüyor: 72 bin 136 şehit
Avrupa'da enerji fiyatlarında artış endişesi: Tavan fiyat ve kısıtlama kararı
TPAO’da Birlik Sofrası: Petrolspor ve Basın Bir Arada
Samsun'da zincirleme kaza: 7 yaralı
Gana ile Güney Kore arasında stratejik ortaklık adımı
Paşinyan: Ermenistan-Azerbaycan kalıcı barış anlaşması imzalanacak
İran'dan Hürmüz Boğazı açıklaması: Kapalı kalmaya devam edecek
Rusya: Ukrayna'nın Donetsk'teki hastaneye İHA saldırısında 8 sağlık çalışanı öldü
Uluslararası Enerji Ajansı'ndan petrol kararı: 400 milyon varil petrol piyasaya sürülecek
Rus denizaltısı Kazan, tatbikat sırasında 300 km uzaklıktaki bir su üstü hedefini vurdu
İslam coğrafyasında değişmeyen gerçek: Savaşın kurbanı masum çocuklar ve siviller
Mersin'de tarım işçilerini taşıyan minibüs devrildi: 3 ölü, 11 yaralı
Pezeşkiyan'dan İran halkına "Kudüs Günü" çağrısı
CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi aşevinde skandal: Dağıtılan kavurmada at ve eşek eti çıktı
HAKSİAD Genel Başkanı Turgut: Ramazan ayı kardeşliğimizi güçlendirmek için önemli bir fırsat
Malatya Çamlıca Koleji, başarılarıyla dikkat çekiyor
Şili’de devlet başkanı seçilen Kast göreve başladı
Bangladeş parlamentosunun yeni başkanı belli oldu
Şiddetli yağışlar Kenya’yı vurdu: 50 ölü, 9 kayıp
Rojava’nın karanlık yüzü ve YPG zulmünün yeni kurbanı Ala Emin!
Sami Er: Malatya'nın spor ajandasını oluşturuyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Genel Sekreteri Guterres'i kabul etti
Yükleniyor






