• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Profesörden uyarı: “Hamilelikte pilates doğumu kolaylaştırıyor, kilo problemini kaldırıyor”

GÜNDEM 26.10.2022 10:20:23 0
Profesörden uyarı: “Hamilelikte pilates doğumu kolaylaştırıyor, kilo problemini kaldırıyor”

Profesörden uyarı: “Hamilelikte pilates doğumu kolaylaştırıyor, kilo problemini kaldırıyor”

Diyarbakır’da, Kadın Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, ilk kez anne olacak adaylar başta olmak üzere stresli bir süreç haline dönüşebilecek olan doğum süreci hakkında uyarıda bulundu. Dr. Çoksüer, pilatesin hem hamilelik sürecinde hem de doğumda faydalarını açıklandı.
Çocuk sahibi olmak için gün sayan anne adaylarına profesörlerden uyarı ve öneriler gelmeye başladı. Uzun geçen bir hamilelik sürecinde sağlık açısından nelerin yapılabileceği ve nelere dikkat etmesi gerektiğini Kadın Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer açıkladı. Hamilelik sürecinde anne ve bebeğe pilatesin faydalarının ve dikkat edilmesi gerekilen noktalara değinen Dr. Çoksüer, “Hamilelikte pilates doğumu kolaylaştırıyor, kilo problemini kaldırıyor” dedi.

“12. haftadan önce pilatese başlamayın”
Prof. Dr. Çoksüer, gebelerin ilk 12 haftalık süreçlerinde pilatesi yapmaması konusunda uyararak doktor izniyle gerçekleşmesini söyledi. Prof. Çoksüer, “Hamilelerde artık pilatesi öneriyoruz, fakat bilinçsizce yapıldığını da görüyoruz. Vücudun iskelet sistemini düzenli olarak aktive ederek ruhsal durumu iyileştirmek için pilatesi öneriyoruz. Gebeler pilates yaparken doktor izni almadan yapmamalı. Bu hastalarda erken doğum riski, vajina kanama, düşük tehditti, gebeliğin ilk 3 ayı, hipertansiyonu varsa kesinlikle pilates yapmalarını önermiyoruz. Aksi taktirde bebek açısından olumsuz sonuçlar doğabilir. Mümkün oldukça gebeliğin 12 haftalıktan sonra pilatesin yapılmasını öneriyoruz. Haftada 1-2 defa yapılması gerekiyor” önerisinde bulundu.

“Doğumu rahatlatıyor, uykusuzluk ve kilo problemini kaldırıyor”
Hamilelik sürecinde iskeletlerde deforme olabildiğini aktaran Prof. Dr. Çoksüer, pilatesin baş ve boyunda iyileştirme ve güçlendirme sağladığını hatırlattı. Dr. Çoksüer, “Damarlara baskı nedeniyle ortaya çıkan ödem ve şişkinlik azalabiliyor, bağışlılık sistemini güçlendirerek ihtimal komplikasyonların önüne geçiyor, uykusuzluk problemlerinde azalttığı, kegel egzersizleri ile doğumu kolaylaştırıyoruz. İdrar kaçırma ve organ sarkmayı önlüyor, kilo kontrolü sağlayabilmekte, hamilelik sürecinde ruhsal problemler çıkabiliyor, hamilelik depresyonu pilates ile azaltmış oluyor, doğum sonrası cinsel yaşamı da kolaylaştırıyor. Doktor kontrolünde uzman eşliğinde pilatesin yapılmasını öneriyoruz” şeklinde konuştu.

Bingöl’de ters laleler görsel şölen sunuyor

Gaziantepliler: Muhtaç insanlara katkı sunan etkinlikleri sahiplenmek gerekiyor

Şanlıurfa'da yakıt tankeri alev aldı

Fırıncıların sıcak havalarla imtihanı başladı

Siyonist işgalciler 97 gündür Tulkerem’i kuşatmış durumda: Binlerce aile göç etti, yüzlerce ev yıkıldı

Batman'da 52 yıllık husumet barışla sona erdi

Gazze’de ekmek değil, toprak yiyoruz

Bingöl'e 19 doktor ataması yapıldı

Siirt Belediyesi, Mahalle Buluşmaları'nda vatandaşın taleplerine çözüm üretiyor

Gazze'de bir bebek daha açlıktan dolayı şehid oldu

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Gazze’de katliam sürüyor: 48 saatte 77 şehit

Bingöl’de süt toplama merkezi inşaatı sürüyor: Vali Usta incelemelerde bulundu

Ensarullah'tan siyonist rejime hipersonik füze darbesi: "Filistin-2" Yafa'yı vurdu

LPG’ye 1 lira 20 kuruşluk indirim gelmesi bekleniyor

Şanlıurfa’da elektrik kesintisi: Elektronik cihazlara dikkat

Siyonist işgalcilere 7 Ekim’den sonra en ağır darbe: 21 ölü

İkinci dönem hakim ve savcı yardımcılarının atamaları tamamlandı

Mardin’de 2 kişinin öldüğü silahlı kavganın firarisi yakalandı

İstanbul'da hissedilen 3,7 büyüklüğünde deprem

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı

Van'da fırtına maddi hasara yol açtı

Cizre’de “Okulumla Sosyalleşiyorum” projesiyle eğitim dışarı taşındı

Nisan ayı enflasyon verileri pazartesi açıklanacak

Besicilerden bayram öncesi açıklama: Kurbanlık sıkıntısı yok

Dicle Elektrik kaçak kullanımı tespit eden sayaç geliştirdi

Mayıs ayında Bitlis'te karla mücadeleyle Nemrut Krater Gölü'nün yolu açıldı

Şanlıurfa'da kar topu büyüklüğünde dolu yağdı

Muğla ve Manisa’da FETÖ Operasyonu

Şanlıurfa'da işçilerin kaldığı 50 konteyner yandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ