• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Psikolog Aşan: Kolay para kazanma hırsı bireyi çıkmaza sürükler

29 Kasım 2024, Cuma 04:47
29 Kasım 2024, Cuma 04:47
Psikolog Aşan: Kolay para kazanma hırsı bireyi çıkmaza sürükler
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kumar bağımlılığının sebep olduğu sorunlarla ilgili konuşan Uzman Psikolog Servet Aşan, kolay para kazanarak hayal ettiği statüye kavuşma hırsının bireyleri çıkmaza sürüklediğini, günün sonunda kumar oynayanların değil oynatan sistemin karlı çıktığını sö

Dünyanın önde gelen sağlık uzmanlarına göre küresel halk sağlığı için tehdit oluşturan kumar ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Uzman Psikolog Servet Aşan, Küresel halk sağlığı ve toplum düzeni için büyük bir tehdit olarak görülen kumar bağımlılığı, bireyin kolay yoldan yaşam standartlarını iyileştirme veya geliştirme arzusu ve hırsıyla başladığı ve artık sürdürmek zorunda hissettiği bir süreci kapsar. Bu süreçte birey sahip olduğu yaşam koşullarını da kaybetmek uğruna hırsına yenik düşer ve giderek kumara bağımlı hale gelir. Dünyada ekonomik düzenin, huzurun ve adaletin sorgulandığı bu dönemde, birey için yaşama dair beklentileri ve ulaşmak istediği standartlar, kumarı oynatan kişiler için önemli bir fırsat gibi görünmektedir." dedi.

"Kaybedilenlerin yeniden kazanma hırsı elde edilmek istenenleri de önemsiz kılar"

Kumarın başta bireye haz verdiğini ancak giderek tehlike oluşturduğunu belirten Aşan, " Günümüzde teknolojik aletlerin gelişimi, internet dünyasının mevcut durumu, kumar oyunları için bireyin artık kolayca ulaşabileceği yasaklı tüm durumları kolayca aşabileceği bir hal almıştır. Sosyal medya faktörlerinin de devreye girmesiyle çalışarak kazanmanın, emek harcayarak elde edilen standartların bir önemi kalmadı. Yaşama dair beklentilerinin sosyal medya algısı üzerinden oluştuğu bu dönemde birey için çalışmaya ve emek vermeye karşı olumsuz düşünceler oluşmasına sebep olmuştur. Bu düşünceler, bireyin çeşitli seçeneklerde kumar oyunlarına bulaşmasına, mevcut koşullarını değiştirme isteğinden, kazanma hırsı ve hazzıyla hareket etmesine sebep olur. Tüm bu durumlar bir süre sonra kaybedip kazanma durumları da içerdiği için bir tür devam etme isteğiyle ilerler. Bu devamlılık, kaybettiklerinizi ya da kazandıklarınızı düşünmeden hareket etmenize ve ulaşmak istediğiniz standartların da artık bir öneminin kalmadığı bir sürece doğru iter." diye konuştu.

"Hırsınızın ütopik düşüncelerle sizi ele geçirmesine izin vermeyin"

Günümüzde teknolojik aletlere ulaşmanın rahatlığı ve buralarda oynanabilen sanal kumarın ciddi tehlike oluşturduğuna dikkati çeken Aşan, "Kumarı oynatan kişiler, bu tehlikeli koşullarda bireylerin kumar oynayabilmesi için eğlenceli ve birçok seçeneği barındıran yöntemlerle, bireyi etkileyebilecek ve onun kazanabileceğini düşüneceği bir sistem geliştirirler. Ancak bu sistemlerde her zaman kumarı oynatanların kazandığı sistemler olur. Bu nedenle birey için sağlıklı olan, gerçekçi düşüncelerdir. Yaşamın haz veren en önemli gerçeği, ulaşmak istediğiniz koşullarda harcanan emektir. Bu nedenle anlık hazlar, yaşam enerjinizi olumsuz etkiler. Sosyal medyada gördüğünüz içeriklerin yalnızca olumsuz algılar oluşturduğu büyük bir çoğunluğunun şovun bir parçası olduğunu unutmamak gerekir. Sahip olduklarınızı geliştirmek için kolay yoldan ulaşabileceğiniz faktörler aynı zamanda sahip olduklarınızı elinizden alabileceği faktörler de olduğu gerçeğini unutmamak gerekir. Beklentilerinizi gözden geçirin tespitlerinizi gerçekçi olanlar ve olmayanlar olarak ikiye ayırın. Gerçekçi olanlara ulaşmak için neler yapabileceğinizi planlayın. Hedefleriniz her geçen gün gelişecektir. Sadece hareket etmek ve emek harcamak yeterlidir. Arzularınızın ve hırsınızın ütopik düşüncelerle sizi ele geçirmesine izin vermeyin." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Yatağa bağlı kalmış 4 çocuk babası, ameliyat için hayırseverlerden yardım bekliyor

Siyonist analist: israil tarihinin en büyük yenilgilerinden biriyle karşı karşıya

Batman'da ambulans ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Palandöken: Serbest piyasa vatandaşın lehine işlemeli

Yahudi çeteler Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı

600 bin kamu işçisini ilgilendiren protokol imzalandı

Şili’de bakır madeninde göçük: 1 ölü, 5 kayıp

UNRWA: israil, Gazze dışındaki 6 bin yardım tırının girişini engelliyor

Mahalle sakinlerinden beton santrali tepkisi: Bir firma para kazanacak diye binlerce insanın sağlığını hiçe sayamaz!

Endonezya’da Lewotobi Laki-Laki Yanardağı patladı

Bingöl'de, kavurucu sıcakta fırıncılar 250 derecelik fırının başında ter döküyor

7 aylık bebeğin nefes borusuna süt kaçması sonucu hayatını kaybetti

Siyonist rejimin eski kara kuvvetleri komutanı: Gazze'de kalmakla felakete yaklaşıyoruz

Hasankeyf'te tarihe ışık tutuluyor: Arkeopark ve Şaab Vadisi ziyarete açıldı

BATMAN AŞİRETLER PLATFORMU'NDAN YIKIMLARA TEPKİ: “BİR ŞEHİR, ORTAK AKLIYLA AYAKTA KALIR”

Sarıyer’de uyuşturucu sevkiyatı yapan kurye suçüstü yakalandı

Katil rejim sabahtan bu yana 33 Filistinliyi daha katletti

Kavurucu yaz sıcakları, esnafın çalışma koşullarını olumsuz etkiliyor

İngiliz Doktor Groom: Gazze’de Orta Çağı aratmayacak bir vahşet yaşanıyor

Batman aşiret derneklerinden kaçak yapı yıkımına tepki!

Gaziantep'te temmuz ayında 866 milyonluk ihracat yapıldı

Dr. Başak: Sıcak havalarda çocuklar ciddi risk altında

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi: ABD yönetimini Gazze’deki açlıktan tam sorumlu tutuyoruz

Gazze'de abluka devam ediyor: Hükümetten acil ve yeterli gıda ile bebek maması talebi

İşgalciler 3 Suriyeliyi alıkoydu, tarım traktörüne el konuldu

Türkiye'den Suriye'ye ilk gaz akışı sağlandı

BM: Gazze'de 10 bin aileye nakdi yardım yapıldı, ama gıda bulunamıyor

Gazze'de kıtlık nedeniyle bir çocuk daha hayatını kaybetti

Diyarbakır'ın kavurucu sıcaklığında kurutma mesaisi

"Soykırıma suçuna karışan çifte vatandaşlar tespit edilip yargılanmalı"

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yatağa bağlı kalmış 4 çocuk babası, ameliyat için hayırseverlerden yardım bekliyor

Siyonist analist: israil tarihinin en büyük yenilgilerinden biriyle karşı karşıya

Batman'da ambulans ile otomobil çarpıştı: 1 yaralı

Palandöken: Serbest piyasa vatandaşın lehine işlemeli

Yahudi çeteler Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı

600 bin kamu işçisini ilgilendiren protokol imzalandı

Şili’de bakır madeninde göçük: 1 ölü, 5 kayıp