• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Ramanlı, iftarda halkla buluştu ve çözüm süreci üzerine konuştu

17 Mart 2025, Pazartesi 14:58
17 Mart 2025, Pazartesi 14:58
Ramanlı, iftarda halkla buluştu ve çözüm süreci üzerine konuştu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Kardelen Mahallesi'nde düzenlenen iftar programında birlik ve beraberlik mesajları verirken, çözüm sürecinin önemine dikkat çekti ve Suriye'deki gelişmelerin Türkiye'ye katkı sağlayacağını vurguladı.

Batman merkez Kardelen (Emekli TOKİ) Mahallesi'nde gerçekleşen iftar programına HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı ve mahalle sakinleri katılım sağladı.

Samimi bir ortamda gerçekleşen programda birlik ve beraberlik mesajları verildi.

İftarda bir konuşma yapan Ramanlı, Ramazan ayının önemine dikkat çekerek kardeşlik mesajı verdi. İftar sonrası halkla sohbet eden Ramanlı, halkın sorun ve taleplerini dinledi.

"Çözüm süreci geç kalmış bir süreç"

İftardan sonra gazetecilere açıklama yapan Milletvekili Ramanlı, "Yıllardır akan kan, şiddet vesaire bu süreçlerin aslında çözümünün önünde büyük bir engel gibi duruyordu. Ama belki konjonktür o zaman müsait değildi. Bugün müsait. Böyle bir teşebbüs var, böyle bir teklif var, çağrılar var ve çağrılara dönük olumlu mesajlar da var. Yani açıkçası çözüm süreci geç kalmış bir süreç." diye konuştu.

"İnşallah nihayeti olumlu olur"

Suriye’de imzalanan anlaşma ve yeni süreç ile ilgili konuşan Ramanlı, "Pek çok insan Suriye üzerinden acaba bu iş bozulur mu?" diye endişe ediyordu. Yani biz de birçok kesimle konuştuğumuzda, 'Ya işte Suriye mevzusu var, orası asıl düğümün çözülmesi gereken yer' diye ifade ediliyordu. Ama şimdi oradan gelen mesajlar, şahsen benim de öngörülerimin ve beklentilerimin çok ötesinde, çok ilerisinde bir hızla ilerliyor." dedi.

Ramanlı devamla şöyle konuştu: "Türkiyeli Kürtler olarak burada bir barışı tesis edersek, Suriye'deki Kürtlere de ciddi manada bir desteğimiz olabilir. Diye beklerken, bugün öyle bir hal aldı ki, şu anda Suriye Kürtleri yeni geçici hükümetle yapmış olduğu anlaşmalarla aslında buradaki sürece ciddi bir katkı vermiş oldular ve büyük bir umuda dönüştü. İnşallah bu umutlar boşa çıkmaz."

"Bizim hak mücadelemiz var"

Bölgenin durumu ve hak mücadelesi ile ilgili açıklamada bulunan Ramanlı, "Bizim hak mücadelemiz var. Kürtlerin dil, kimlik, bölgesel kalkınmışlık gibi pek çok konuda haksızlığa uğradığını, haklarının çiğnendiğini ve zulme uğradığını biliyoruz. Biz, Kürtlerin de artık haklarına kavuşması gerektiğini ifade ediyoruz. Ama bunun yolunun da meşru siyaset zemini olduğunda herkes hemfikir. Bugün bu işi terör parantezine alma, şiddet parantezine alma ve bir güvenlik sorunu gibi görüp göstermek bahanesi olan bu örgüt silahı devreden çıkarsa, inşallah biz çok daha hızlı ve kolay bir biçimde Kürtlerin de meşru ve haklı taleplerinin yerine getirilmesi konusunda daha etkili bir siyaset üretebiliriz. Bu sadece Kürtler için değil, Türkiye'deki Türklerin de belki destek vereceği bir kıvama erişir. Eğer öyle olursa, inşallah Kürtler de haklarına kavuşacak." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Lübnan'ın güneyinde bir araca İHA ile saldırı: 4 şehit

Vietnam'da şiddetli seller: 35 ölü, 60 yaralı

Araç koyun sürüsüne daldı 30 hayvan telef oldu

Kırmızı bültenle aranan 9, ulusal düzeyde aranan 2 kişi Türkiye’ye getirildi

Gümrük kapısında 721 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

Meksika’da süpermarkette patlama: Çoğu çocuk 23 ölü

Denizlerde hava durumu: Batı Karadeniz'de kuvvetli rüzgâr uyarısı

Hava açık ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde olacak

İngiltere'de trende bıçaklı saldırı: 10 yaralı, 2 kişi gözaltında

Türkiye'nin ham çelik üretimi 9 ayda 28,1 milyon tonu aştı

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı

Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Tanzanya'da mevcut Cumhurbaşkanı Hassan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandı

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna'dan Moskova'daki petrol boru hattına saldırı

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı: Felaketin eşiğinden dönüldü

Sındırgı depremi sonrası koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

BMGK: Bosna Hersek’teki barış gücünün görev süresi uzatıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Irak'ı ziyaret edecek

İletişim Başkanı Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi

Sudan'ın Faşir kentinden 62 binden fazla kişi göç etti

Çin, 2026 APEC Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Lübnan'ın güneyinde bir araca İHA ile saldırı: 4 şehit

Vietnam'da şiddetli seller: 35 ölü, 60 yaralı

Araç koyun sürüsüne daldı 30 hayvan telef oldu

Kırmızı bültenle aranan 9, ulusal düzeyde aranan 2 kişi Türkiye’ye getirildi

Gümrük kapısında 721 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

Meksika’da süpermarkette patlama: Çoğu çocuk 23 ölü

Denizlerde hava durumu: Batı Karadeniz'de kuvvetli rüzgâr uyarısı