• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,47% -0,02
  • EURO

    43,80% -0,12
  • GRAM ALTIN

    4097,28% -0,19
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,33

Ramanlı'dan kentsel dönüşüm çağrısı

GÜNDEM 29.04.2025 11:36:58 0
Ramanlı

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, katıldığı bir radyo programında Batman’ın sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirerek, "Önceliğimiz riskli alanların hızlıca dönüştürülmesi olmalıdır" açıklamasında bulundu.

Ramanlı, basın ziyaretleri kapsamında kentte faaliyet gösteren bir radyo ve gazetenin imtiyaz sahibi Yüksel Çiftçi'yi ziyaret etti.

Ziyaret sırasında, radyoda canlı yayına katılan Ramanlı, Batman'ın gündemindeki önemli konular hakkında kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.

"Trafik sorununa kalıcı çözümler şart"

Canlı yayında ilk olarak Batman'ın kronikleşen trafik sorununa değinen Ramanlı, şehrin artan nüfusu ve araç yoğunluğuna karşı mevcut altyapının yetersiz kaldığını vurguladı.

Ramanlı, "Batman her geçen gün büyüyor. Ancak artan araç sayısına paralel olarak yolların ve kavşakların düzenlenmesi konusunda yeterli adımlar atılamadı. Bu konuda belediyelerimiz ve ilgili kurumlarla iş birliği içinde çalışarak kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğine inanıyoruz." dedi.

Ramanlı devamında, alternatif yolların açılması, toplu taşımanın güçlendirilmesi ve akıllı trafik sistemlerinin devreye sokulması gerektiğini ifade etti.

"Riskli alanlar öncelikli olmalı"

Batman'da kentsel dönüşüm çalışmalarının önemine dikkat çeken Ramanlı, özellikle depreme dayanıklı olmayan yapıların tespit edilip dönüşüm sürecine dahil edilmesi gerektiğini belirtti.

Ramanlı, "Kentsel dönüşüm sadece yeni binalar yapmak değildir. Aynı zamanda yoksulluğa neşter vurmak ve sosyal çevreye düzen kazandırmaktır. Bu süreç, halkımızın can güvenliğini sağlamayı amaçlamalıdır. Önceliğimiz riskli alanların hızlıca dönüştürülmesi olmalıdır. Ayrıca dönüşüm projelerinde halkın mağduriyetinin önlenmesi gerekir." dedi.

"Antalya ve İzmir seferlerinin başlaması halkımızın seyahatlerini kolaylaştıracak"

Şehirler arası ulaşım konusunda da açıklamalarda bulunan Ramanlı, Batman'dan özellikle yaz aylarında artan talebe karşılık Antalya ve İzmir’e doğrudan uçuşların başlaması için girişimlerde bulunduklarını açıkladı.

"Batmanlı hemşehrilerimizin taleplerini dikkate alarak yetkililerle temaslarımızı sürdürüyoruz. Antalya ve İzmir seferlerinin başlaması hem halkımızın seyahatlerini kolaylaştıracak hem de Batman’ın turizm ve ticaret potansiyeline katkı sağlayacaktır." diyen Ramanlı, bu konuda olumlu gelişmeler yaşanacağını umut ettiklerini belirtti.

"Basın, şehrimizin gelişimine katkı sunuyor"

Ziyaret sırasında basın mensuplarına da teşekkür eden Ramanlı, Batman'daki yerel medyanın şehrin gelişimine önemli katkılar sunduğunu ifade etti.

Ramanlı, "Basın, halkın sesi ve kamuoyunun şekillenmesinde çok önemli bir rol oynuyor. Yerel basınımızın çalışmalarını takdirle karşılıyor, her zaman destekliyoruz." diye konuştu.

Canlı yayında ayrıca Batman’ın eğitim, sağlık ve istihdam alanlarındaki ihtiyaçlarına da değinen Ramanlı, HÜDA PAR olarak bu konularda hazırladıkları çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceklerini söyledi.

Ramanlı, "Batman için elimizden gelen tüm çabayı göstermeye kararlıyız. Sorunları tespit etmekle kalmayacak, çözüm için de gerekli adımları atacağız." diyerek sözlerini tamamladı. (İLKHA)

ABD, Patriot satışını resmen onayladı

Hindistan'dan tansiyonu yükseltecek Pakistan adımı

Usulsüz çakar kullanımına 155 bin ceza

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Alkole yönelik ciddi tedbirler alınmalı

Tiflis'te büyük yangın

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

ABD, Ukrayna barış müzakerelerindeki yeni gelişmeyi duyurdu

Hindistan ve Pakistan savaş uçakları karşı karşıya geldi

Nijerya'da yola döşenen mayın patladı: 26 ölü

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması 24 saat içinde imzalanabilir

Vali Kızılkaya’dan toplu taşımaya saha denetimi

Cizre'de üreticilere 21 bin fide dağıtıldı

Siirt’te su kesintisine neden olan arıza giderildi

Parmağına sıkışan yüzük itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkarıldı

Batman Petrolspor’dan Taraftara Jest: Maç Ücretsiz

Ankara Valiliği kuvvetli yağış uyarısı yaptı

Kanada'da seçimleri Başbakan Carney kazandı

Danimarka'da araç kalabalığın arasına daldı: 5 yaralı

İspanya'da elektrik kesintileri nedeniyle 5 kişi öldü

ABD'yi şiddetli fırtına vurdu: 2 ölü

Pamukta Yerli Üretim Yetersiz: Kağba’dan Çiftçilere Alternatif Ürün Çağrısı

Meteoroloji uyardı: Şiddetli yağış geliyor

Başıboş köpeğe çarpmamak için manevra yapan araç kaza yaptı: 3 yaralı

İşgal rejimi, orman yangınları nedeniyle zorda: Uluslararası yardım talebinde bulundular!

Otomobil ve motosiklet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Ukrayna’dan Rusya’ya ateşkes yanıtı

İşgal rejimi "Dürzi" bahanesiyle Suriye'ye saldırılara hazırlanıyor

Almanya’da koalisyon süreci tamamlandı

Diyarbakır'da gölette ölen balıklar kıyıya vurdu

ABD'den Polonya'ya füze satışı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ