Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala tatlıcılarda yoğunluk artıyor

GÜNDEM 25.03.2025 16:03:56 0
Ramazan Bayramı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Ramazan Bayramı’na yaklaşırken tatlıcılarda sipariş yoğunluğu artmaya başladı. Batman’da tatlı ustası Rıdvan Vergili, bayramda rağbet gören ürünler ve hazırlık süreçlerini anlattı.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala tatlıcılarda yoğunluk artıyor. Batman’da 25 yıldır tatlı ustalığı yapan Rıdvan Vergili, Ramazan ayı boyunca artan talep nedeniyle işlerinin yoğunlaştığını ve bayram öncesi siparişleri yetiştirebilmek için çift mesai yapacaklarını söyledi.

Vergili, kaliteli tatlıların hazırlanmasında önemli unsurları ve vatandaşlara bayram dönemi için önerilerini paylaştı.

"Sipariş üzeri taze baklava yapıyoruz"

Tatlı çeşitlerini el emeğiyle yapmaya devam etiklerini belirten tatlı ustası ve işletme sahibi Vergili, "25 yıldır bu meslekteyim. Usta olarak 20 yıldır oklavayla baklava hamuru açıyorum. 6 yıldır da kendi işletmemde çalışıyorum. Normal aylar ile Ramazan ayı arasında çok fark var. Ramazan ayının alışılagelmiş bir tatlı kültürü vardır. Bu nedenle Ramazan ayında tatlıya ayrı bir rağbet oluyor. Stok yapmıyoruz, sipariş üzerine tatlılarımızı yaparak günlük aldığımız siparişleri hazırlıyoruz. El oklavasıyla hamurumuzu açtığımız için topatan ürün çıkarmıyoruz. Bu şekilde ortalama 15 çeşit tatlı yapıyoruz. Tatlı çeşitlerimiz ise klasik kare baklava, spesiyal baklava, sarma, şöbiyet, midye, soğuk baklava gibi çeşitlerden oluşuyor ve bunları burada el emeğiyle yapıyoruz." dedi.

"Kaliteli tatlıyı; elle hamur açması, iyi malzeme ve katkısız şerbet belirliyor"

Talep yoğunundan dolayı çift mesaiye geçeceklerini belirten Vergili, "Tabii, Ramazan Bayramı'na yaklaştıkça tatlıya olan rağbet daha da artıyor ve işlerimizde yoğunluk artıyor. Bu durumda biz de çift mesai yapmaya başlayacağız ki insanların istediği siparişleri yetiştirebilelim. İyi ve kaliteli baklavanın en önemli unsuru, hamurunun iyice açılması, malzemelerinin kaliteli olması ve şerbetinde koruyucu madde yerine sade şeker kullanılmasıdır. Batman'da bayramda en çok tercih edilen ürün ise klasik ve spesiyal baklavamızdır. Vatandaşlara tavsiyemiz, tatlı ihtiyaçlarını son güne bırakmamaları ve erkenden almalarıdır; bu, hem bizim için hem de kendileri için daha iyi olur." şeklinde konuştu. (İLKHA)

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Trump’tan kapsamlı sınır dışı talimatı

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Bingöl'de tarihi eser operasyonu

Yükleniyor