• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Rayiha ve Baharat Müzesi, bayram tatilinde 4 bin kişiyi misafir etti

26 Haziran 2024, Çarşamba 15:14
26 Haziran 2024, Çarşamba 15:14
Rayiha ve Baharat Müzesi, bayram tatilinde 4 bin kişiyi misafir etti
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Rayiha ve Baharat Müzesi, bayram tatilinde 4 bin kişiyi misafir etti

Gaziantep’teki Rayiha ve Baharat Müzesi, Kurban Bayramı tatilinde büyük ilgi gördü. 9 günlük tatil süresince 4 bin ziyaretçiyi ağırlayan müze, hem eğitim hem de gastronomi alanında eşsiz deneyimler sundu.
Rayiha ve Baharat Müzesi, baharatların zengin tarihçesini sergileyen ve aynı zamanda kentin yöresel lezzetlerini deneyimleme fırsatı sunan özel bir mekân olarak dikkat çekiyor. Müze, üç ayrı bölümden oluşuyor ve her bir bölüm ziyaretçilere farklı deneyimler yaşatıyor. Müzenin zemin katında, 147 farklı baharat çeşidi sergileniyor. Ziyaretçiler, bu bölümde baharatların tarihçesi hakkında detaylı bilgiler edinebiliyor.
Müzenin en üst katında bulunan restoran bölümü, ziyaretçilere unutulmaz gastronomik deneyimler sunuyor. Restoranda, Gaziantep’in yöresel lezzetleri ve baharattan elde edilen ikramlıklar servis ediliyor. Ziyaretçiler, burada hem lezzetli bir kahvaltının tadını çıkarabiliyor hem de kentin meşhur yemeklerini deneyimleyebiliyor.
Yöresel lezzetler ve baharattan elde edilen ikramlıklar servis ediliyor
Öte yandan müzenin laboratuvar ortamında, çeşitli baharattan hazırlanan tadımlıklar ziyaretçilere ikram ediliyor. Bu bölümde, baharatların ve farklı tat kombinasyonlarının nasıl oluşturulduğu hakkında bilgiler veriliyor. Ziyaretçiler, burada hem bilimsel süreçleri gözlemleyebiliyor hem de bu süreçlerin sonucunda ortaya çıkan lezzetleri tatma fırsatı buluyor.
Gastronomi üzerine bilimsel çalışmaların gerçekleştirildiği süre boyunca ziyaretçilere konaklama imkânı da sunan müzede, 14 tematik otel odası bulunuyor. Müze konseptine uygun olarak hazırlanıp, her biri farklı koku ve renge sahip olan odalar, 14 ayrı baharat ismini taşıyor.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Rayiha Baharat Müzesi Müdürü Hazal Bostancıeri, Kurban Bayramı tatilinin müze için çok hareketli ve yoğun geçtiğini belirterek, “Rayiha ve Baharat Müzesi’ni bayram tatilimizde 4 bin kişi ziyaret etti. Bu ziyaretlerde müzemize eklenen yeni envanterlerimizi de ziyaretçilerimize tanıtma fırsatımız oldu. Tematik masalarımız olsun, savunma duvarına yerleştirdiğimiz bitkiler olsun bu yeni detaylarımız hakkında misafirlerimize bilgiler verdik. Bunun yanı sıra dünyanın en acı biberini tanıttık. Antika tütsülerle anlatımlar yaptık” dedi.
“Bitkilerin etimolojisinden tutun da kullanım alanlarına kadar birçok alanda bilgi veriliyor”
Müzenin benzer örneklerinin Almanya, Rusya ve İtalya’da bulunduğunu ve Türkiye’de eşi benzeri olmadığını anlatan Bostancıeri, “Müzemize gelen ziyaretçilerimiz farklı bir konsept ile karşılaştıkları için şaşırıyorlar. Çünkü bitkilerin etimolojisi, kökenleri, kullanım alanları gibi bilgilerin hepsini rehberlerimizden öğrenme imkanı buluyorlar. Rayiha bir nevi akademi gibi. Kadromuzda da akademisyenlerimiz bulunuyor. Müzemiz, her yeni bir gün daha farklı araştırmalar ve çalışmalar ortaya koyarak müzenin hizmet kapasitesini genişletiyoruz” ifadelerini kullandı.
Müzedeki restoran bölümünün göl manzarasına sahip olması açısından da güzel bir konuma sahip olduğunu aktaran Bostancıeri, “Misafirler gerek kahvaltı gerekse de akşam yemeklerinde sunulan hizmetten memnun. Mekan zaten büyülüyor onları” diye konuştu.

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Karaman’da aileler sabah namazında buluştu

Diyarbakır’da EYP’li saldırı girişimiyle ilgili 3 şüpheli yakalandı

Airfryer zararlı mıdır? Mutfağın popüler aleti tehlikeli olabilir mi?

Bursa'da silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı

Düzce, Zonguldak ve Bartın için kuvvetli yağış uyarısı

Antalya'da yolcu otobüsü kazası: 8 ölü, 26 yaralı

Uzmanlardan çocuklarda oyun bağımlılığı uyarısı

Refah Sınır Kapısı, "deneme" amaçlı açıldı

Ticaret Bakanlığı ekipleri 1,3 milyon adet uyuşturucu hap ele geçirdi

BM Genel Sekreteri, Etiyopya'nın Tigray bölgesinde gerginliğin tırmanmasına karşı uyardı

Ramazan ayının müjdecisi Beraat gecesi yarın idrak edilecek   

Şırnak’ta 142 kilogram metamfetamin ele geçirildi

Dışişleri Bakanlığından Kongo’daki maden faciasına taziye

Bakan Bayraktar Dörtyol’daki FSRU tesisinde incelemelerde bulundu

Bursa’da "dur" ihtarına uymayan araçtan el bombası çıktı

Ticaret Bakan Yardımcısı Gürcan İstanbul Ekonomi Konferansı’nda konuştu

Başkan Kaplan’dan Esnaf İçin Faizsiz Kredi Talebi

İran’da 5,2 büyüklüğünde deprem

Okullarda ikinci dönem yarın başlıyor

Çalıntı araçları parçalayarak satışa sunan 8 kişi yakalandı

Samsun'da 8 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası

Merkez Bsından 4 ödeme ve elektronik para şirketine iptal kararı

İzmir'de yol verme tartışması bıçaklı kavgaya dönüştü: 7 yaralı

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Trabzon'da uyuşturucu operasyonu: 11 gözaltı

Fas'ta sel felaketi

Dışişleri Bakanlığı: israil’in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını ve ateşkes ihlallerini kınıyoruz

HÜDA PAR'dan "Ana Dilimi Seçiyorum" paneli: Anadilde eğitim için acil adımlar atılmalı

Frankfurt’ta Filistin için protesto: Siyonist rejimin ateşkes ve anlaşmalara uymamasına tepki

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Tekdemir: Kimliğimize, değerlerimize ve dilimize sahip çıkmalıyız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Karaman’da aileler sabah namazında buluştu

Diyarbakır’da EYP’li saldırı girişimiyle ilgili 3 şüpheli yakalandı

Airfryer zararlı mıdır? Mutfağın popüler aleti tehlikeli olabilir mi?

Bursa'da silah operasyonu: 4 şüpheli tutuklandı

Düzce, Zonguldak ve Bartın için kuvvetli yağış uyarısı

Antalya'da yolcu otobüsü kazası: 8 ölü, 26 yaralı

Uzmanlardan çocuklarda oyun bağımlılığı uyarısı