• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,18% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5921,49% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Refah'ın doğusunda "Ebu Şebab" çetesi: Siyonist rejimin Gazze'deki yeni kaos silahı

12 Haziran 2025, Perşembe 09:49
12 Haziran 2025, Perşembe 09:49
Refah
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gazze'de işgalciler tarafından desteklenen ve doğrudan siyonist rejimin iç istihbarat servisi Şin Bet'in (Şabak) eliyle yönetilen silahlı bir suç çetesi ortaya çıktı. Direniş güçleri, "Ebu Şebab" çetesini iç tehdit ilan ederek hedefe aldı.

Gazze'nin doğusundaki Refah kentinde son dönemde faaliyetlerini artıran ve "Ebu Şebab" çetesi olarak bilinen silahlı grup, Filistin direnişi ve Gazze güvenlik birimlerinin odağında. Söz konusu çetenin, siyonist rejim tarafından doğrudan desteklendiği ve sahada yönlendirmesinin işgal ordusuyla koordineli biçimde yürütüldüğü belirtiliyor.

Edinilen bilgilere göre çete, liderliğini üstlenen Yaser Ebu Şebab'ın işgal saldırıları sırasında Gazze'deki bir cezaevinden kaçmasının ardından yeniden organize oldu. Ebu Şebab'ın, daha önce uyuşturucu kaçakçılığı suçundan 25 yıl hapis cezası aldığı ve işgalci güçlerle bağlantısını sürdürdüğü bildirildi.

Geçtiğimiz gece Gazze direnişi ile çete üyeleri arasında yaşanan silahlı çatışmalara, siyonist rejime ait insansız hava araçlarının doğrudan müdahale ederek çeteye hava desteği verdiği kaydedildi. Bu saldırılarda dört direnişçi şehit oldu.

Sistematik destek ve işgal planı

Filistin güvenlik kaynakları, çetenin ilk oluşumunun 2024 yılı sonunda, işgalcilerin Refah'ın doğusunda güvenlik boşluğundan yararlanarak başlattığı bir plan kapsamında gerçekleştiğini belirtiyor. Ebu Şebab ve beraberindekilerin, Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı yakınlarında yardımları yağmalayarak gelir elde ettiği, ardından yeni militanlar topladığı bildirildi.

İşgal merkezli Maariv gazetesine göre ise iç istihbarat örgütü Şabak (Şin-Bet), bu oluşumu doğrudan destekliyor. Haberde, grubun "HAMAS'a alternatif bir model yönetim" oluşturma denemesi çerçevesinde kullanıldığı öne sürülüyor.

Uyuşturucu suçluları ve katillerden kurulu

Çete üyelerinin büyük çoğunluğunun geçmişte ağır suçlar işlemiş kişilerden oluştuğu bildirildi. Aralarında polis öldürme, kaçakçılık ve organize suç dosyaları olan isimler bulunuyor. Örneğin, çete üyelerinden İsam Nebahin'in, bir polisi öldürdüğü gerekçesiyle idam cezası aldığı ve son işgal saldırıları sırasında cezaevinden kaçtığı belirtiliyor.

HAMAS'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, geçtiğimiz haftalarda yayımladığı bir videoda, Ebu Şebab çetesine yönelik gerçekleştirdiği bir pusu operasyonunu yayınladı. Bu açık mesaj, grubun artık doğrudan hedef alındığının göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Güvenlik kaynakları, bu çetenin artık işgalci orduyla aynı statüde değerlendirileceğini ve direnişin tüm imkânlarıyla bu "iç tehdidin" ortadan kaldırılması için harekete geçtiğini duyurdu.

Kaosun yeni yüzü: Organize iç işgal

Filistin Enformasyon merkezinin haberine göre, Refah'ın doğusunda yaşanan bu gelişme, siyonist rejimin Gazze'de "paralel yapılar" kurma ve içerden çökertme stratejisinin bir parçası. Eski suçlular üzerinden oluşturulan bu yapıların, sivil görüntü altında kaosu yaymak, halkı yıldırmak ve direnişi zayıflatmak için kullanıldığı ifade ediliyor.

Direniş yetkilileri, bu tür oluşumların yalnızca askeri değil, sosyal ve psikolojik düzlemde de mücadele edilmesi gereken bir tehdit oluşturduğunun altını çiziyor. (İLKHA)

İzmir açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Uşak'ta trafik kazası: 6 yaralı

Pakistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

BM, Filistin karar tasarısını kabul etti

Siirt’te ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 1 kişi yaralandı

Kars’ta silah ticaretine yönelik operasyonda 10 kişi yakalandı

Fransa ile GKRY arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalandı!

Konya genelinde ses üstü askeri uçuşlar yapılacak

BM: Kış şartlarına rağmen israil Gazze'ye yardımları engellemeyi sürdürüyor

Ardahan’da kar yağışı etkisini sürdürüyor

Ukrayna Rus denizaltısını ilk kez su altı dronlarıyla vurdu

Fransa'da hayvanların itlafı çiftçi protestolarına yol açtı

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı

Nijerya'da yolcu otobüsüne silahlı baskın: 18 kişi kaçırıldı

ABD ile Ukrayna heyetleri Berlin'de görüştü

Karadeniz’de kontrolden çıkan insansız hava aracı düşürüldü

Gümrük beyannamesi düzeltme işlemlerinde yeni uygulama

Konya'da müstakil evin bahçesinde yangın çıktı

Konya’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 119 sözleşmeli personel alacak

Konya’da sis ve pus uyarısı: Görüş mesafesi düşüyor

Romanya'da on binler yargıdaki yolsuzlukları protesto için meydanlara indi

Kilis merkezli operasyonda 15 şüpheli gözaltına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: israil'in Gazze'de işlediği soykırım suçları insan haklarının ayaklar altına alınmasıdır

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, kumar bağımlılığıyla ilgili 6 bakanlığa soru önergesi verdi

IHO EBRAR'dan Etiyopya'da katarakt ameliyatı ve kanser hastası çocuklara nakdi destek

AB: Donbas düşerse kale düşmüş demektir ve o zaman kesinlikle tüm Ukrayna ele geçirilir

Kocaeli’de çevreyi kirleten firmaya 7,4 milyon lira ceza

Bakan Fidan, Katar Başbakanı Al Sani ile görüştü

Gazze'de bir evin enkazından 14 şehidin naaşı çıkarıldı

Başkan Er: Yerli malı kullanmanın ve tasarrufun ne kadar önemli olduğu gün geçtikçe daha iyi anlaşılıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Uşak'ta trafik kazası: 6 yaralı

Pakistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

BM, Filistin karar tasarısını kabul etti

Siirt’te ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 1 kişi yaralandı

Kars’ta silah ticaretine yönelik operasyonda 10 kişi yakalandı

Fransa ile GKRY arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalandı!