• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,49% 0,04
  • EURO

    51,64% 0,12
  • GRAM ALTIN

    6540,01% -3,62
  • Ç. ALTIN

    11627,67% 0,00

Rehber Gençlik Topluluğu "Dijital Çağda Aile Olmak" konulu konferanslarına devam ediyor

22 Mayıs 2025, Perşembe 18:54
22 Mayıs 2025, Perşembe 18:54
Rehber Gençlik Topluluğu
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Artuklu Üniversitesi Rehber Gençlik Topluluğu, "Dijital Çağda Aile Olmak" başlığıyla Mardin'deki okullarda konferanslar vermeye devam ediyor.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rehber Gençlik Topluluğu, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenmekte olan Üniversite Öğrenci Toplulukları İş Birliği ve Destek Programı (ÜNİDES) kapsamında "Dijital Çağda Aile Olmak" temalı bir projeyi hayata geçirmeye devam ediyor.

Rehber Gençlik Topluluğu, 2 lise ve 3 ortaokul olmak üzere toplam 5 okulda modern çağda aile ilişkisini canlı tutmak için çocukların yapılması gerekenler hakkında önemli bilgiler aktarıyor.

Devam eden proje hakkında İLKHA'ya konuşan Rehber Gençlik Topluluğu üyelerinden Muhammed Raşit Özkoyuncu, projeyi başlattıklarından bu yana istedikleri katılımı elde ettiklerini aktardı.

“Projeyi sadece Mardin’de değil, Türkiye genelinde yaymaya çalışacağız”

Projeyi ilerleyen zamanlarda Türkiye genelinde yayma hedefleri olduklarını aktaran Özkoyuncu, "Rehber Gençlik Topluluğu olarak Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği ÜNİDES kapsamında ‘Dijital Çağda Aile Olmak’ temalı bir proje gerçekleştirmiştik. Bu proje çerçevesinde 2’si lise 3’ü ortaokul olmak üzere 5 okul belirledik. Bugün de Şehit Uğur Palancı Ortaokulu’ndayız. Dijital çağda aile olmak kapsamında geliştirdiğimiz projeyi sadece Mardin’de değil, Türkiye genelinde yaymaya çalışacağız. Bu kapsamda arkadaşlarımızla beraber ortak bir çalışma yürüteceğiz. Bu konunun mefhumunu gençlerimize, çocuklarımıza anlatırken Fahri Kâinat Hazreti Muhammed Aleyhisselam’ı örnek gösteriyoruz. O’nun aile hakkındaki hadislerini anlatmaya çalışıyoruz. Nasıl ki her şey atomdan oluşuyorsa toplum da aileden oluşuyor. Katılım gayet iyi, öğrenciler, gayet güzel bir şekilde teveccüh ediyorlar. Çünkü aile yapısının ne kadar önemli olduğunu biliyorlar.” ifadelerini kaydetti.

“Çalışmalarımız devam edecektir inşallah”

Özkoyuncu, “Aile yapısının bozulmaması gerektiğini hepimiz çok iyi biliyoruz. Öğretmenlerimizle, hocalarımız da bu proje kapsamında bize çok yardımcı oldular. Hepsine teşekkür ediyoruz. Başta bu projeyi yürüten arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Bugün projenin sonuna geldik, inşallah daha geniş kapsamlı bir proje yapmayı da düşünüyoruz. Bu proje, ÜNİDES’in üçüncü aşamalı projesiydi. Tabii bunu daha da geliştirmek istiyoruz. Türkiye’nin genelinde de yaymak istiyoruz. Çalışmalarımız devam edecektir inşallah.” şeklinde konuştu.

Konferansa katılan öğrencilerden Harun Erengök, “Rehber Gençlik Topluluğu tarafından düzenlenen ‘Dijital Çağda Aile Olmak’ seminerini çok beğendik. Bu kapsamda çok değerli bilgiler edindik. Bu tür etkinliklerin okulumuzda yapılmasını istiyoruz. Katılım güzel, herkes beğendi. Her yıl düzenlenmesi daha güzel olacaktır.” dedi.

“Dijital çağda aile ile ilgili birçok bilgi edindik”

Yazar Ekici, sosyal medyanın aile ilişkisine verdiği zararı bir kez daha kavradıklarını belirterek, “Rehber Gençlik Topluluğu öğrencileri tarafından verilen konferans çok keyifliydi. Dijital çağda aile ile ilgili birçok bilgi edindik. Ayrıca sosyal meydanın aile ilişkilerine olan zararlarını bir kez daha öğrenmiş olduk. Konferansa katılım gayet iyiydi. Katılan herkesin dikkatini çekti. Bu etkinlik okulumuz açısından da çok yararlıdır.” ifadelerini kullandı.

Elif Su Doğruyol ise, bu tür etkinliklerin devamlılığını arzu ederek, “Biz öğrenciler için aile konulu konferans çok güzel. Sosyal medyada gördüğümüz yanlış şeylerin aile ilişkilerini de zayıflattığını anladık ve yapılması gerekenler hakkında bilgiler edindik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu tür etkinliklerin okulumuzda yapılmasından gurur duyuyoruz. Tekrardan bu tür etkinliklerin yapılmasını istiyoruz.” şeklinde aktardı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Meteoroloji uyardı: Ülke genelinde kuvvetli yağış, fırtına ve çığ riski

Haseke ve Kamışlı'da sokağa çıkma yasağı: Şam-PKK/SDG anlaşması uygulamaya giriyor

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Zehir tacirleri terör örgütleri kadar tehlikelidir

İlaçla değil inançla: Bağımlılıktan kurtuluşun hikâyesi

Psikolog Avşar: Aile ve maneviyat olmadan madde bağımlılığıyla mücadele edilemez

Gazze'de son 48 saatte 32 şehit, onlarca yaralı

Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır

İzmir açıklarında 43 düzensiz göçmen yakalandı

Prof. Dr. Agitoğlu: Dil olmazsa toplumun ve ailenin fonksiyonu bozulur

Kırklareli'nde eğitime kar tatili

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Kürt halkı ana dilde eğitimini alırsa kardeşliğimiz daha da sağlamlaşır

Berat Kandili bugün idrak edilecek

Muğla’da 1814 sentetik ecza hap ele geçirildi: 3 tutuklama

Rusya'dan yoğun hava saldırısı: Ukrayna hava savunma sistemleri talep etti

Kar kütlesinin ağırlığı Ağrı'da bir işyeri ve bazı araçlara zarar verdi

Habur Gümrük Kapısı’nda ayakkabı içerisine gizlenmiş 41 kilogram altın ele geçirildi

Libya’da kum fırtınası alarmı

Rusya ve Çin'den kritik görüşme

Eskişehir'de iyilik seferberliği: Umut Kervanı şubat ayına "umut"la başladı

Gaziantep’te 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari yakalandı

İstanbul için kar ve soğuk hava uyarısı

Tayvan Boğazı’nda Çin-Tayvan gerilimi

Konya'da farklı büyüklükte depremler kaydedildi

HÜDA PAR Adana'da "Madde Bağımlılığı" paneli düzenliyor

Muğla'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Kabine yarın toplanıyor

Bozüyük Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahibi alelere gıda yardımı

Deniz ulaşımına fırtına engeli

ABD'nin yeni Karakas Büyükelçisi Laura Dogu, Venezuela'da

Konya’da yağışlarla birlikte su kaynaklarında artış

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Meteoroloji uyardı: Ülke genelinde kuvvetli yağış, fırtına ve çığ riski

Haseke ve Kamışlı'da sokağa çıkma yasağı: Şam-PKK/SDG anlaşması uygulamaya giriyor

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Zehir tacirleri terör örgütleri kadar tehlikelidir

İlaçla değil inançla: Bağımlılıktan kurtuluşun hikâyesi

Psikolog Avşar: Aile ve maneviyat olmadan madde bağımlılığıyla mücadele edilemez

Gazze'de son 48 saatte 32 şehit, onlarca yaralı

Dr. Yıldırım: Madde bağımlılığı yalnızca bireyi değil tüm aileyi etkileyen kronik bir hastalıktır