Rekabet Kurulu, 11 şirkete 271 milyon lira para cezası verdi

Rekabet Kurulu, 11 şirkete 271 milyon lira para cezası verdi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
EKONOMİ 6.04.2021 21:49:47 0

Rekabet Kurulu, 11 şirkete 271 milyon lira para cezası verdi

Rekabet Kurumunun internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, MDF ve yonga levha pazarında faaliyet gösteren teşebbüslerin aralarında anlaşarak fiyat artırmak, müşterileri arasında ayrımcılık yapmak, talep edilen bir ürünün tedariki için başka bir ürünün alımını şart koşmak, bağlantı uygulaması ile yeniden satıcıların faaliyetlerini zorlaştırmak ve mal vermeyi reddetmek suretiyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. ve 6. maddelerini ihlal ettikleri ile Orman Genel Müdürlüğü tarafından sektöre tahsis edilen odun ham maddesinin dağıtımının MDF ve Yonga Levha Sanayicileri Derneği tarafından yapılması suretiyle de Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesinin ihlal edildiği iddiaları üzerine yürütülen soruşturma tamamlandı.

Kurul, firmaların aralarında anlaşmak suretiyle söz konusu kanunu ihlal ettiğine karar verdi.
AGT Ağaç Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 39 milyon 87 bin 333 lira, Çamsan Ordu Ağaç San. ve Tic. AŞ’ye 9 milyon 132 bin 746 lira, Divapan Entegre Ağaç Panel San. Tic. AŞ’ye 5 milyon 496 bin 456 lira, Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 91 milyon 523 bin 988 lira, Orma Orman Mahsulleri Entegre San. ve Tic. AŞ’ye 10 milyon 180 bin 552 lira, Teverpan MDF Levha Sanayii ve Ticaret AŞ’ye 13 milyon 601 bin 881 lira, Kronospan Orman Ürünleri San. ve Tic. AŞ’ye 9 milyon 441 bin 35 lira, Gentaş Dekoratif Yüzeyler Sanayi ve Ticaret AŞ’ye 3 milyon 351 bin 934 lira, Starwood Orman Ürünleri Sanayii AŞ’ye 21 milyon 431 bin 778 lira, Yıldız Entegre Ağaç San. ve Tic. AŞ’ye 67 milyon 632 bin 920 lira ve Yıldız Sunta Orman Ürünleri Sanayi Tesisleri İth. İhr. ve Tic. AŞ’ye 181 bin 30 lira idari para cezası verilmesi kararlaştırıldı. Böylece 11 firmaya toplamda 271 milyon 61 bin 670 lira para cezası uygulanmış oldu.

Kurul, hakkında soruşturma yürütülen Çamsar Entegre Orman Ürünleri San. Tic. ve Paz. AŞ, Çamsan Entegre Ağaç Sanayi ve Ticaret AŞ ile MDF ve Yonga Levha Sanayicileri Derneğine idari para cezası verilmesine gerek olmadığını kararlaştırdı. Söz konusu cezalar şirketlerin 2020 mali yılı sonunda oluşan ve Kurul tarafından belirlenen yıllık gayri safi gelirleri üzerinden verildi.

Malatya'da aracın çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti

Kamyonun çarptığı yaya ağır yaralandı

Malatya Büyükşehir Meclisi haziran ayı toplantıları sona erdi

İran'dan yeni füze fırlatıldı: Sirenler çaldı!

Bat Yam'da 88 bina İran füzeleriyle hasar gördü

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Üç tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Yükleniyor