Rektör Demir: Her insan bir engelli adayıdır

Rektör Demir: Her insan bir engelli adayıdır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
GÜNDEM 3.12.2024 10:09:50 0

Her insanın bir engelli adayı olduğunu belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, ülke huzurunun ancak bütünü oluşturan bireylerin mutluluğu ile sağlanabileceğini söyledi.

Batman Üniversitesi, Dünya Engelliler Haftası kapsamında farkındalık oluşturmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Üniversitenin Batı Raman Kampüsü Spor Salonunda düzenlenen Oturarak Voleybol Müsabakasıyla engelsiz bireylerin başarı öykülerinin anlatılması ve topluma olan katkısının vurgulanması amaçlandı.

Etkinlikte, Batman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi akademisyen ve öğrencilerinin desteğiyle kurulan engelsiz takım ile Üniversitenin voleybol takımı karşı karşıya geldi.

İki takım, altışar kişilik kadrolarıyla mücadele etti. Öğrenci ve akademisyenlerin ilgi gösterdiği karşılaşmada, sporcuların sergilediği mücadele seyircilerden büyük alkış aldı.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, müsabaka öncesi yaptığı konuşmada, Dünya Engelliler Haftasında engellerin aşılabilir olduğunu ve engelli bireylerin başarılarının toplumda daha çok görünür kılınması gerektiğini belirtti.

Demir, "Dünya Engelliler Haftası, birçok açıdan farklı engellerin aslında engel olmadığını göstermeye, her engelin kendi içinde barındırdığı farklı sorunlara dikkat çekmeye ve engelsiz bireylerin topluma katkılarını ele almaya vesile olmaktadır. Unutmayın ki her insan bir engelli adayıdır, ülkemizin huzuru ancak bütünü oluşturan bireylerin mutluluğu ile sağlanabilir. Bu kapsamda Batman Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi olarak, engelsiz öğrencilerimiz ve sporcularımızla birlikte Dünya Engelliler Haftasının anlam ve öneminin kavranması hedefiyle Oturarak Voleybol karşılaşmasına çıkan takımlara başarılar diliyorum." dedi. (İLKHA)

İran'dan vatandaşlarına WhatsApp uyarısı: Telefonlarınızdan silin

İran hava savunması işgalin F-35 savaş uçağını ve casus İHA'sını düşürdü

Brent petrol 74,63 dolara geriledi

Dünya Sağlık Örgütü uyardı: Gazze sağlık sistemi yakın çöküş aşamasında

Siyonist Rejim, Filistin Telekomünikasyon altyapısını hedef almaya devam ediyor

Batman'da verim yarı yarıya düştü!

Faruk Dinç: Kudüs için canımız da malımız da kanımız da feda olsun

Altın fiyatlarında son durum

Döviz kurlarında son durum

Marmara'nın batısında kuvvetli rüzgâr bekleniyor

Kudüs'te yeni tehlike: Mescid-i Aksa'da kalıcı Yahudileştirme girişimi

Venezuela Devlet Başkanı Maduro: Netanyahu, 21. yüzyılın Hitler'idir

TBMM: İran'a saldırılar ve Gazze soykırımı asla kabul edilemez

Washington Post: israil, ABD desteği olmadan 10 gün daha savunma yapabilir

Siyonist rejim yardım bekleyen sivillere saldırdı: 13 şehit, 70 yaralı

İran'dan siyonist rejime Fettah füzesi: Hava sahasında tam kontrol bizde

Hamaney: Siyonistlerle asla pazarlık yapmayacağız

İran ordusu, Tel Aviv'in Never Tzedek bölgesi için tahliye uyarısı yayımladı

Siyonist rejim, Tahran'daki İmam Hüseyin Üniversitesine saldırdı

Otomobil çocukların arasına daldı: 3 yaralı

Elektrik akımına kapılan çocuk hayatını kaybetti

İran, Tel Aviv’i füzelerle vurdu

İran'dan işgal rejimine doğru yoğun füze atışları: Tel Aviv'e füzeler düştü, yangın çıktı!

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Türkiye güçlü bir siyonizm tehdidiyle karşı karşıya

İran'da intihar saldırısı planlayan Mossad casusları yakalandı

Devrim Muhafızları: Saldırıların kaynağı olan işgal hava üslerini hedef aldık

Katar, Filistinli mülteciler için 20 milyon dolar yardım sağlayacak

Kremlin: Rusya-ABD ilişkilerinin normalleşme süreci askıya alındı 

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan İran Büyükelçiliği’ne ziyaret

Suriye Dışişleri Bakanı İle Alman mevkidaşı ile görüştü

Yükleniyor