• BIST 100

    11183,00%1,66
  • DOLAR

    41,26% -0,07
  • EURO

    48,99% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4899,19% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

Rengarenk bayram şekerleri tezgahlarda yerini aldı, peki şeker fiyatları nasıl?

18 Mart 2025, Salı 15:16
18 Mart 2025, Salı 15:16
Rengarenk bayram şekerleri tezgahlarda yerini aldı, peki şeker fiyatları nasıl?
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Tezgahlar rengarenk şeker çeşitleriyle dolup taşmaya başlarken, bayram hazırlıklarını tamamlayan şeker satıcıları, bu yıl şeker fiyatlarının arttığını belirtiyor.

Bayram hazırlıkları hızla devam ederken, alıcılarını bekleyen bayram şekerleri, hem gözleri hem de damakları şenlendirecek.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, şeker satışları hız kazanırken, fiyatlar da yükseldi. Bayram şekerleri için alışveriş yapan vatandaşlar, bu yıl fiyat artışıyla karşı karşıya kaldı.

Şeker satıcıları, özellikle çikolatalı ürünlerde yaşanan fiyat artışının küresel kakao fiyatlarının yükselmesiyle bağlantılı olduğunu ifade ediyor. Bayram alışverişini son güne bırakmak istemeyen satıcılar, müşterilerini erkenden alışveriş yapmaya davet ediyor.

"Tezgahlarımızı şekerlerle doldurup müşterilerimizi bekliyoruz "

Her sene olduğu gibi bu sene de bayram hazırlıklarını tamamladıklarını belirten şeker satıcısı Vasfi Gültekin, "Ramazan Bayramı dolayısıyla hemen hemen tüm şeker çeşitlerini getirdik. Tezgahlarımızı şekerlerle doldurup müşterilerimizi bekliyoruz. Birçok şeker çeşidinin yanı sıra lokum ve badem çeşitlerimiz de bulunmaktadır. Şeker fiyatları, kalitesine göre kilosu 100 liradan başlayıp bin liraya kadar çıkıyor. Geçen seneye göre şeker fiyatlarında biraz artış oldu, ancak özellikle çikolata çeşitlerinde büyük bir artış yaşandı." dedi.

"Şeker alışverişinizi son güne bırakmayın"

Çikolata ürünlerinde yüzde 50'lik bir fiyat artışının yaşandığını ifade eden Gültekin, "Dünya genelinde kakao fiyatlarının artmasından dolayı şeker fiyatları da etkilendi. Çikolatalı şekerlerde neredeyse yüzde 50'lik bir fiyat artışı oldu. Müşterilerimiz yavaş yavaş bayram şekerlerini almaya başladı, ancak vatandaşlara tavsiyemiz şeker alışverişlerini son güne bırakmamalarıdır. Son güne bırakıldığında hem kendilerini hem de bizleri zor durumda bırakacaktır. Son günlerin yoğunluğunu yaşamamaları için erkenden şeker alışverişlerini yapmalarını tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Şeker fiyatları bu sene de yüksekti"

Şeker fiyatlarının yüksekliğinden şikâyet eden vatandaş İbrahim Yasak ise şunları söyledi: "Ramazan Bayramı'nın gelmesini özlemle bekliyoruz. Bayram alışverişine erken çıktık. Bugün bayram şekerlerini, gıda ve diğer ihtiyaçlarımızı aldık. Burada ise şeker, lokum, çerez çeşitleri ve badem şekeri aldım. Şeker fiyatları bu sene de yüksekti. Kalabalık bir aile olduğumuz ve köyde kaldığımız için toplamda 10 kilogram şeker aldım." (İLKHA)

FETÖ’nün deniz kuvvetleri yapılanmasında 10 gözaltı kararı

49 ilde tefeci ve dolandırıcılara operasyon: 115 şüpheli yakalandı

Altın fiyatları düşüşte

Döviz kurlarında son durum

Şam: İşgal edilen topraklardan çekilmeden güvenlik anlaşması olmaz

Gazze alevler içinde: İşgalciler gece boyunca sivilleri hedef aldı

Siyonist rejimde ekonomik çöküş: Netanyahu izolasyonu kabul etti

HAMAS: İşgalciler yalanlarla Gazze'deki katliamlarını örtbas ediyor

UNICEF: Gazze'de çocuklar bir cehennemden diğerine sürükleniyor

Gazze'de bir günde 108 şehit: Hastaneler çocuk ve kadınların cansız bedenleriyle doldu

Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Samsun’da kereste fabrikasında yangın

Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Papua Yeni Gine’de 6 büyüklüğünde deprem

Kürdistan Sosyalist Partisi'nden HÜDA PAR'a ziyaret

İşgalin başlattığı kara saldırısında sabahtan bu yana 100'den fazla şehit

Balıkçılara 4,7 milyar TL ÖTV'si sıfıra indirilmiş yakıt desteği

Kocaeli’de çocuklarının önünde babasını tokatlayan sürücü tutuklandı

Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


FETÖ’nün deniz kuvvetleri yapılanmasında 10 gözaltı kararı

49 ilde tefeci ve dolandırıcılara operasyon: 115 şüpheli yakalandı

Altın fiyatları düşüşte

Döviz kurlarında son durum

Şam: İşgal edilen topraklardan çekilmeden güvenlik anlaşması olmaz

Gazze alevler içinde: İşgalciler gece boyunca sivilleri hedef aldı

Siyonist rejimde ekonomik çöküş: Netanyahu izolasyonu kabul etti