• BIST 100

    14144,23%-0,4
  • DOLAR

    42,72% 0,03
  • EURO

    50,27% 0,20
  • GRAM ALTIN

    5953,58% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,00

Rengarenk bayram şekerleri tezgahlarda yerini aldı, peki şeker fiyatları nasıl?

18 Mart 2025, Salı 15:16
18 Mart 2025, Salı 15:16
Rengarenk bayram şekerleri tezgahlarda yerini aldı, peki şeker fiyatları nasıl?
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Tezgahlar rengarenk şeker çeşitleriyle dolup taşmaya başlarken, bayram hazırlıklarını tamamlayan şeker satıcıları, bu yıl şeker fiyatlarının arttığını belirtiyor.

Bayram hazırlıkları hızla devam ederken, alıcılarını bekleyen bayram şekerleri, hem gözleri hem de damakları şenlendirecek.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, şeker satışları hız kazanırken, fiyatlar da yükseldi. Bayram şekerleri için alışveriş yapan vatandaşlar, bu yıl fiyat artışıyla karşı karşıya kaldı.

Şeker satıcıları, özellikle çikolatalı ürünlerde yaşanan fiyat artışının küresel kakao fiyatlarının yükselmesiyle bağlantılı olduğunu ifade ediyor. Bayram alışverişini son güne bırakmak istemeyen satıcılar, müşterilerini erkenden alışveriş yapmaya davet ediyor.

"Tezgahlarımızı şekerlerle doldurup müşterilerimizi bekliyoruz "

Her sene olduğu gibi bu sene de bayram hazırlıklarını tamamladıklarını belirten şeker satıcısı Vasfi Gültekin, "Ramazan Bayramı dolayısıyla hemen hemen tüm şeker çeşitlerini getirdik. Tezgahlarımızı şekerlerle doldurup müşterilerimizi bekliyoruz. Birçok şeker çeşidinin yanı sıra lokum ve badem çeşitlerimiz de bulunmaktadır. Şeker fiyatları, kalitesine göre kilosu 100 liradan başlayıp bin liraya kadar çıkıyor. Geçen seneye göre şeker fiyatlarında biraz artış oldu, ancak özellikle çikolata çeşitlerinde büyük bir artış yaşandı." dedi.

"Şeker alışverişinizi son güne bırakmayın"

Çikolata ürünlerinde yüzde 50'lik bir fiyat artışının yaşandığını ifade eden Gültekin, "Dünya genelinde kakao fiyatlarının artmasından dolayı şeker fiyatları da etkilendi. Çikolatalı şekerlerde neredeyse yüzde 50'lik bir fiyat artışı oldu. Müşterilerimiz yavaş yavaş bayram şekerlerini almaya başladı, ancak vatandaşlara tavsiyemiz şeker alışverişlerini son güne bırakmamalarıdır. Son güne bırakıldığında hem kendilerini hem de bizleri zor durumda bırakacaktır. Son günlerin yoğunluğunu yaşamamaları için erkenden şeker alışverişlerini yapmalarını tavsiye ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Şeker fiyatları bu sene de yüksekti"

Şeker fiyatlarının yüksekliğinden şikâyet eden vatandaş İbrahim Yasak ise şunları söyledi: "Ramazan Bayramı'nın gelmesini özlemle bekliyoruz. Bayram alışverişine erken çıktık. Bugün bayram şekerlerini, gıda ve diğer ihtiyaçlarımızı aldık. Burada ise şeker, lokum, çerez çeşitleri ve badem şekeri aldım. Şeker fiyatları bu sene de yüksekti. Kalabalık bir aile olduğumuz ve köyde kaldığımız için toplamda 10 kilogram şeker aldım." (İLKHA)

Maduro: Venezuela asla sömürgeleştirilemez

Umut Kervanı Tarsus'ta ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırdı

ABD, Venezuela açıklarında bir tekneye daha saldırdı: 4 ölü

Altın fiyatları rekora yakın seyrediyor

Dolar kuru bugün ne kadar?

Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

Venezuela'ya petrol ablukası: ABD Temsilciler Meclisi Trump'ın yetkilerini kısıtlamadı

Batı Şeria'da ev baskınları: 2 yaralı

İşgalciler Selfit'te zeytin ağaçlarını söktü

Siyonist rejim ve Mısır "tarihin en büyük gaz anlaşması" yaptı

Filistinli esirlere karşı zindanlarda insanlık dışı tablo

Yahudi çeteler Filistinlilerin araçlarını yaktı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Antalya’da 24 papağan ele geçirildi

Ordu’da 164 yatırımcıya kırsal kalkınma desteği

Direniş liderlerinin sürgündeki zaferi Mercu'z Zuhur 33'üncü yılında

Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Maduro: Venezuela asla sömürgeleştirilemez

Umut Kervanı Tarsus'ta ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştırdı

ABD, Venezuela açıklarında bir tekneye daha saldırdı: 4 ölü

Altın fiyatları rekora yakın seyrediyor

Dolar kuru bugün ne kadar?

Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

Venezuela'ya petrol ablukası: ABD Temsilciler Meclisi Trump'ın yetkilerini kısıtlamadı