• BIST 100

    16407,98%-1,86
  • DOLAR

    43,53% 0,04
  • EURO

    51,40% 0,02
  • GRAM ALTIN

    6732,10% -2,56
  • Ç. ALTIN

    11644,36% -3,02

Restoran, kafeler ve kitapçılarda her şey değişti! Aralıklı yemek

01 Haziran 2020, Pazartesi 09:23
01 Haziran 2020, Pazartesi 09:23
Restoran, kafeler ve kitapçılarda her şey değişti! Aralıklı yemek
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Restoran, kafeler ve kitapçılarda her şey değişti! Aralıklı yemek

KAPASİTEYE GÖRE GİRİŞ

* Tesis işletmecileri sosyal mesafe önlemlerini almakla yükümlü olacak. Genel kullanım alanlarına ve oturum düzenine ilişkin sosyal mesafe planı hazırlanacak, kapasiteye uygun sayıda misafir kabul edilecek.

* Misafir kabulünde valeler tarafından eldiven kullanılmayacak, her araç teslim alma ve teslim etme hizmetinden önce ve sonra eller temizlenecek.

* Valeler araçlara maskesiz binmeyecek.

GİRİŞTE ATEŞ ÖLÇÜMÜ YAPILACAK

* Misafirlere tesise girişte termal kamera veya temassız ateş ölçümü uygulanacak. 38 dereceden yüksek ateş ölçümlerinde misafir işletmeye alınmayarak, sağlık kuruluşuna başvurması sağlanacak.

* Tesis girişlerinde el antiseptiği bulundurulacak ve misafirlerin ellerini temizleyerek girişleri sağlanacak.

* Maskesiz müşteri içeri alınmayacak. Misafirin yanında yoksa verilmek üzere maske bulundurulacak. Misafirlerin yeme-içme faaliyeti dışında ve masadan her kalktıklarında maske takması sağlanacak.

* Asansörlerin içine birer metre ara ile sosyal mesafe yer işaretleri yapılarak, toplam kapasitesinin üçte birini geçmemek kaydıyla kapasitesi belirlenecek.

AYNI AİLE- GRUBA SOSYAL MESAFE YOK

* Sıra oluşabilecek her yerde (lavabo önleri, varsa sigara içme alanları vb.) 1.5 metrelik işaretlemeler yapılacak. Sosyal mesafe ve oturma düzeni kuralları, aynı aileden olan veya bir grup olarak gelenlere uygulanmayacak.

* Masalar arası mesafe her yönden 1.5 metre, yan yana sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde düzenlenecek.

* Masalarda sadece karşılıklı oturma düzeni sağlanacak. Masa yanlarına sandalye konulmayacak.

* Karşılıklı oturmada masa eni 70 cm’den küçük masalarda çapraz oturma düzeni uygulanacak veya karşılıklı oturma mesafesinin arttırılması amacıyla iki masa birleştirilerek kullanılacak.

* Yan yana tek kişilik oturma düzeni olan bar masası şeklindeki masalarda sandalyeler arası mesafe bir metre olacak şekilde düzenlenecek. Personel ile müşterinin doğrudan yüz yüze kaldığı bar masaları kullanılmayacak.

* Açık büfenin misafir tarafına misafir erişimini engelleyecek şekilde pleksiglas veya benzeri bariyer yapılacak, servis ise personel tarafından sunulacak.

* Çay/kahve makinesi, su sebilleri kaldırılacak.

* Masa ve sandalyeler, servis malzemeleri, şeker, tuz, baharat, peçete, menü gibi malzemeler her misafir kullanımından sonra dezenfekte edilecek. Tek seferlik şeker, tuz, baharat, kullanılacak.

BULAŞIK MAKİNEDE YIKANACAK

* Bütün gıdalar kapalı dolaplarda veya üzeri kapalı şekilde saklanacak.

* Çapraz bulaşmayı önlemek için, işlem görmemiş gıda maddeleri ile hazırlanmış gıdalar mutfakta birbirlerinden ayrı yerlerde muhafaza edilecek.

* Servis malzemeleri (tabak, çatal, kaşık, bıçak, bardak gibi) bulaşık makinesinde yıkanacak. Mutfak personeli çalışma esnasında iş kıyafeti ve kişisel koruyucu ekipman kullanacak, ellerini düzenli olarak yıkayacak.

* Klima ve havalandırma sistemlerinin filtreleri periyodik olarak değiştirilecek. Klimalar yüzde 100 dışarıdan temiz hava alacak şekilde çalıştırılacak.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

İzmir açıklarında 39 düzensiz göçmen ve 1 kaçakçı yakalandı

Atama kararları Resmi Gazete'de

Batman’da sanayi sitesindeki yangın kısa sürede söndürüldü

 Bugün 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü

Malatya’da şüpheli ölüm

İran Basra Körfezi'nde 2 tankere el koydu

Malatya'da otomobil sulama kanalına düştü: 1 yaralı

İstanbul'da 240 kilogram uyuşturucu ele geçirildi: 4 gözaltı

ABD'de helikopter kazası: 2 ölü

Çanakkale’de lastik bottaki 29 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya, Alman diplomatın ülkeyi terk etmesini istedi

Endonezya'da 5,8 büyüklüğünde deprem

Arjantin ile ABD arasında 'kritik mineraller' anlaşması

Gulca Katliamı şehitleri rahmetle anıldı

Elazığ'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de şehit sayısı 71 bin 851'e yükseldi

Tekirdağ’da çiftlik yangını: 60 küçükbaş telef oldu

Gaziantep’te silahlı saldırı: 2 şüpheli tutuklandı

Türkiye'den Nijerya'daki saldırılara kınama

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: TOKİ'nin asıl amacı dar gelirli vatandaşı ev sahibi yapmak olmalı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu depremzede muhtarlarla buluştu

Gaziantep’te aranan 2 hükümlü yakalandı

Otomobilin çarptığı 2 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti

Van’da yasadışı avcılığa 43 bin lira ceza kesildi

Ateşkese rağmen siyonist işgalcilerden Lübnan'a hava saldırısı

6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenler Siirt’te anılacak

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Büyük yıkıma rağmen milletçe birbirimize sarıldık ve yeniden ayağa kalktık

İtalya'da çığ düşmesi sonucu 2 kişi öldü

Tarsus Umut Kervanı’ndan Suriye’ye yardım

ABD ve Rusya, üst düzey askeri diyaloğu yeniden başlatma konusunda anlaştılar

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İzmir açıklarında 39 düzensiz göçmen ve 1 kaçakçı yakalandı

Atama kararları Resmi Gazete'de

Batman’da sanayi sitesindeki yangın kısa sürede söndürüldü

 Bugün 6 Şubat depremlerinin yıl dönümü

Malatya’da şüpheli ölüm

İran Basra Körfezi'nde 2 tankere el koydu

Malatya'da otomobil sulama kanalına düştü: 1 yaralı