• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Rojin'in babası Kabaiş: Devletten Rojin için adalet istiyorum

RÖPORTAJ 26.12.2024 16:32:34 0
Rojin

Narin Güran davasının ikinci duruşması için Diyarbakır Adliyesi önüne gelen adalet arayan Rojin Kabaiş'in babası Nizamettin Kabaiş, Rojin'nin kesinlikle intihar etmediğini söyleyerek devletten adalet talep etti.

Narin Güran cinayeti davasının görüldüğü ikinci duruşmada Diyarbakır Adliyesi önüne gelen Rojin Kabaiş'in babası Nizamettin Kabaiş, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencisi kızı Rojin Kabaiş'in kendisine zarar verip intihar ettiğini kesinlikle kabul etmediklerini, katillerin bir an önce bulunmasını talep etti.

"Rojin'in ölümü bir cinayettir, intihardır demesinler" diyen Kabaiş, İLKHA'ya şunları konuştu:

"Bu çok büyük acıdır. Üç aydır hep yanlış rapor geliyor. Hiç kimse gözünü açmıyor, kulağını açmıyor. Diller susmuş. Büyüklerimden rica ediyorum. Herkes takip etsin, sorsunlar, en azından bir kelimede bir kelimedir. Kimse takip etmiyor. Vicdan sahipleri var, takip edenler var, telefon açanlar var ama çok azdır. Televizyon kanallarına, büyüklerime, avukatlara söylüyorum; Rojin'de bizim kızımız. Rojin'in davası ne oldu bir takipçi olsalar çok iyi olur. Rapor ilk baştan beri geldi. Rojin'in günahını aldılar. Dediler ki 'Rojin kendine zarar vermiş, Rojin intihar etmiş.' Öyle bir şey yok. Kesinlikle Rojin intihar etmedi. Rojin kendine zarar vermiş demesinler. Kesinlikle öyle bir şey yok. Kim gözüyle görmüş, hangi kamera görüntüleri vardır suya doğru gitmiş? Hangi şahit var? Hiç öyle bir şey yoktur. Eğer olsaydı 4'ncü kattaydı orada kendine zarar verirdi. Eğer olsaydı bir not bırakacaktı. Eğer olsaydı ya bir akrabaya ya da bir arkadaşına telefon açıp sebep söyleyecekti. Böyle bir şey kesinlikle yoktur."

Kabaiş, "İkinci ek dosya geldi bu defa yavaş yavaş u dönüşü yapmaya başladılar. Savcılığa gittik dedi ki; 'şüpheli ölümdür.' Zaten baştan beri şüpheli ölümdür. Hatta şüpheli de demesinler bana göre her şey ortadadır, bellidir. Onu darp ettiler, katlettiler, 24 kilometre öteye bıraktılar. Telefonların baz istasyonlarında daralma yapılsa hem üniversitede Rojin'in telefonu ve eşyasını kim bırakmış oradan da çıkartırlar. Molla Kasım'a Rojin'in cansız bedenini kim bıraktı baz istasyonu yapılsa oradan da çıkar. İnşallah yapılacak. Yaparlar. Ben devletime, emniyetime güveniyorum inşallah yapacaklar. Emniyete de gittik yapılacağını düşünüyoruz 'yapacağız' dediler. En önemli olan baz istasyonudur. Telefon sinyalleri yakınlaştırılsa her şey ortaya çıkacak. Rojin'e kim zarar verdi belli olur. Rojin'in katilini bu şekilde bulabilirler. İnşallah onun katilini bulurlar en ağır cezası neyse onlara versinler. Çünkü Rojin genç bir kızdı. Rojin okumak için Van'a gitti. Öğretmen olacaktı. Rojin'e zarar verdiler, onu darp ettiler, götürüp oraya bıraktılar. İki gündü okula gitmişti. Kurban olayım kızma. Herkesten rica ediyorum, herkes dosyanın takipçisi olsun. Ben devletimden Rojin için adalet istiyorum." ifadelerine yer verdi.

Narin'in duruşmasına katlan HÜDA PAR Sözcüsü, Batman Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Üyesi Serkan Ramanlı, Adliye önünde Nizamettin Kabaiş ile görüştü, başsağlığı ve sabır diledi. Baba Kabaiş, Ramanlı'ya kızının davasının takipçisi olmalarını talep etti. (İLKHA)

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ