-
BIST 100
16418,48%-5,99
-
DOLAR
45,57% 0,00
-
EURO
53,14% 0,40
-
GRAM ALTIN
6667,20% 0,11
-
Ç. ALTIN
10573,45% 0,82
Rusya nükleer tatbikatta Yars ve Sineva füzelerini denedi
-
A+Buyut
-
A-Kucult
Rusya ve Belarus, stratejik nükleer kuvvetler tatbikatı kapsamında Yars ve Sineva da dahil olmak üzere kıtalararası füze fırlatma faaliyetleri gerçekleştirdi.
Rusya Savunma Bakanlığı, Arhangelsk bölgesindeki Plesetsk kozmodromundan Kamçatka'daki Kura eğitim sahasına Yars kıtalararası balistik füzesinin fırlatıldığını açıkladı.
Fırlatma faaliyeti, kara, deniz ve hava unsurlarının katılımıyla nükleer güçler tatbikatının ikinci aşaması çerçevesinde gerçekleştirildi.
Bakanlık, tatbikat kapsamında kıtalararası balistik füzelerin yanı sıra havadan fırlatılan hipersonik ve seyir füzelerinin pratik fırlatma işlemlerinin yapıldığını bildirdi.
Barents Denizi sularından bir fırkateyn mürettebatı Çija eğitim sahasına Zirkon füzesi fırlattı.
Bir nükleer denizaltıdan ise su altı konumundayken Sineva kıtalararası balistik füzesinin fırlatılması işlemi gerçekleştirildi.
Belarus Silahlı Kuvvetleri personeli, Kapustin Yar eğitim sahasından İskender-M operasyonel-taktik füze sistemini kullanarak pratik balistik füze fırlatımı gerçekleştirdi.
Savunma Bakanlığı, havadan fırlatılan hipersonik seyir füzelerini ateşleyen Tu-95MS uzun menzilli uçaklarının ve Kinjal füze sistemine ait hipersonik füzeyi fırlatan MiG-31 uçağının da sürece dahil olduğunu duyurdu.
Bakanlık, tüm füzelerin hedeflerine ulaştığını ve belirlenen özellikleri doğruladığını kaydetti.
Yars veya diğer adıyla RS-24, temelini katı yakıtlı bir kıtalararası balistik füzenin oluşturduğu stratejik bir kompleks.
Envantere 2009 yılında alınan bu sistem, 11 bin kilometreye kadar mesafedeki hedefleri vurma kapasitesine sahip bulunuyor ve bireysel yönlendirmeli manevra blokları içeren ayrılabilir bir harp başlığı ile donatılmış durumda.
R-29RMU2 Sineva, Rusya'nın üçüncü nesil üç aşamalı sıvı yakıtlı balistik füzesidir. Bu füzeler stratejik nükleer denizaltılarda konuşlandırılıyor.
Tu-95, stratejik bir bombardıman ve füze taşıyıcı uçak. Rus Hava-Uzay Kuvvetlerinin uzun menzilli havacılık biriminde yer alan bu uçak, kural olarak 2,5 bin kilometreye kadar uçuş menzili olan H-55 tipi seyir füzelerini taşıyor. Tu-95MS, Tu-95 stratejik bombardıman uçağının bir modifikasyonu olarak 1981 yılında seri üretime girdi. (İLKHA)
Adalet Bakanı Akın Gürlek: Mutlak butlan kararı bağımsız ve tarafsız bir şekilde verilmiştir
Türkiye ile Nijerya arasında madencilik iş birliği
Mardin'e özgü kadim ve yöresel yemekler tanıtıldı
Mardin’de kontrolden çıkan otomobil uçurum kenarında asılı kaldı
Küresel Sumud Filosu aktivistleri İstanbul'a getirildi
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Rahmet Peygamberi, güzel ahlak üzere bir toplum inşa etti
İçişleri Bakanı Çiftçi: Uyuşturucuyla mücadelede ünlü-ünsüz ayrımı yapmıyoruz
Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 2 tutuklama
BM: Filistin'de durum giderek daha da kötüleşiyor
HÜDA PAR Ağrı Gençlik Kollarından "Madde Bağımlılığına Hayır" eylemi
Rusya nükleer tatbikatta Yars ve Sineva füzelerini denedi
Japonya'dan artan ayı saldırılarına karşı önlem
Kocaeli'de kaçakçılık operasyonunda çok sayıda ürün ve sahte para ele geçirildi
Kazakistan'da Gazprom varlıklarının haczine onay
İşgalci siyonist rejimin Londra’daki sözde maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı’na çağırıldı
BAE, İran'ın Hürmüz Boğazı'nı kontrol etme planına karşı çıktı
Sierra Leone, ABD'den sınır dışı edilen göçmenleri kabul etti
HÜDA PAR Milletvekili Demir'den iki bakanlığa soru önergesi
Güney Afrika'da trafik kazası: 10 ölü
Başkan Er: Malatya'nın gastronomisini güçlendiriyoruz
HSK kararnamesiyle 23 hakim ve savcının görev yeri değişti
Polonya, siyonist Ben-Gvir'in ülkeye girişinin yasaklanmasını istedi
Kurban Bayramı tedbirleri masaya yatırıldı
DİKA Yönetim Kurulu Toplantısı, Tarihi Malabadi köprüsü mesire alanı’nda gerçekleştirildi
Türk mutfağı haftası etkinliğine yoğun ilgi
Mucteba Hamanei, zenginleştirilmiş uranyumun ülkeden çıkarılmasını yasakladı
CHP kurultayı iptal edildi: Kemal Kılıçdaroğlu yeniden CHP'nin başına geçiyor
Fransız parlamentosundan Yeni Kaledonya kararı
Bursa’da uyuşturucu operasyonunda bir kişi tutuklandı
Hatay Defne’de su baskını: 20 vatandaş Sahil Güvenlik tarafından kurtarıldı
Yükleniyor







