• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Rusya: Ukrayna'da ele geçirilen topraklar asla geri verilmeyecek

DÜNYA 20.02.2025 22:23:38 0
Rusya: Ukrayna

Rusya Genelkurmay Başkanlığı, Ukrayna'nın karşı saldırıya geçtiği Kurks'taki 800 kilometrekareden fazla alanı ele geçirdiklerini açıkladı.

Ukrayna ordusu, Ağustos 2024'te ilk kez karşı saldırıya geçti ve Rusya'nın Kursk bölgesinde yeni bir cephe açtı. 

Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkan Yardımcısı ve Ana Harekat Müdürlüğü Müdürü Albay Sergey Rudskoy, Ukrayna ordusunun Kursk'ta ele geçirdiği toprakların yaklaşık yüzde 64'ünü geri aldıklarını, Ukrayna'nın Kursk saldırısında ele geçirdiği topraklardaki 800 kilometrekareden fazla alanın kontrolünü sağladıklarını belirtti.

Rudskoy, Rusya'nın Kursk'ta her yöne doğru ilerlediğini belirterek, "Düşmanın başlangıçta işgal ettiği toprakların (1.268 kilometrekare) yaklaşık yüzde 64'üne denk gelen 800 kilometrekareden fazla alan kurtarıldı" dedi.

Rudskoy, Ukrayna'nın Kursk saldırısını püskürtmek için bölgeye iyi eğitimli hava kuvvetleri ve deniz piyadeleri gönderildiğini ve artık iplerin Rusya'nın elinde olduğunu söyleyerek, “Ukrayna birliklerinin püskürtülmesiyle, Rus Silahlı Kuvvetleri'nin Kursk'taki ilerleme hızı artmıştır” diye belirtti.

Rusya'nın ilerlemeye devam ettiğini kaydeden Rudskoy, Rusya'nın şu anda Ukrayna'nın Donetsk, Zaporijya ve Herson bölgelerinin yüzde 75'ini ve Luhansk bölgesinin yüzde 99'undan fazlasını kontrol ettiğini belirtti.

Rudskoy, bu dört bölgenin artık yasal olarak Rusya'nın bir parçası olduğunu ve asla Ukrayna'ya geri verilmeyeceğini ifade ederek, "Rus birlikleri 2024 yılında düşman işgali altındaki yaklaşık 4,5 bin kilometrekarelik alanı kurtardı, bu yılın ilk iki ayında ise 600 kilometrekarelik bir alanı daha kurtardı" ifadelerini kullandı.

Rudskoy, savaşın geleceğinin artık Ukrayna'ya değil, Batı'nın Rusya'nın çıkarlarını dikkate alan yeni bir Avrupa güvenlik mimarisi oluşturmayı kabul edip etmeyeceğine bağlı olduğunu söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus birliklerinin Kursk bölgesindeki Rusya sınırını aşarak Ukrayna topraklarına girdiğini belirterek, "Gelen son bilgi şu, 810. Tugay, Rusya Federasyonu ile Ukrayna arasındaki sınırı geçerek düşman topraklarına girdiler" dedi. (İLKHA)

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Hindistan'da dini festival sırasında izdiham: 6 ölü, 30 yaralı

Prof. Dr. Yılmaz: Malatya'da çok iyi karaciğer nakil cerrahları yetişiyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu

Pakistan'da maymun çiçeği vakalarında artış

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

İran’da kum fırtınası

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Gaziantep'te suç örgütüne operasyon: 50 gözaltı

Dünya birincisi hafızlardan Diyarbakır Ulu Camii’nde Kur’an ziyafeti

Bingöl’de ters laleler görsel şölen sunuyor

Gaziantepliler: Muhtaç insanlara katkı sunan etkinlikleri sahiplenmek gerekiyor

Şanlıurfa'da yakıt tankeri alev aldı

Fırıncıların sıcak havalarla imtihanı başladı

Siyonist işgalciler 97 gündür Tulkerem’i kuşatmış durumda: Binlerce aile göç etti, yüzlerce ev yıkıldı

Batman'da 52 yıllık husumet barışla sona erdi

Gazze’de ekmek değil, toprak yiyoruz

Bingöl'e 19 doktor ataması yapıldı

Siirt Belediyesi, Mahalle Buluşmaları'nda vatandaşın taleplerine çözüm üretiyor

Gazze'de bir bebek daha açlıktan dolayı şehid oldu

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Gazze’de katliam sürüyor: 48 saatte 77 şehit

Bingöl’de süt toplama merkezi inşaatı sürüyor: Vali Usta incelemelerde bulundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ