• BIST 100

    15822,38%0,94
  • DOLAR

    43,35% 0,23
  • EURO

    50,93% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6876,69% 0,58
  • Ç. ALTIN

    11182,28% 2,16

Sağlık Bakanı Memişoğlu Ağrı'da temaslarda bulundu

11 Ekim 2024, Cuma 20:00
11 Ekim 2024, Cuma 20:00
Sağlık Bakanı Memişoğlu Ağrı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Iğdır ili ziyaretinden sonra Ağrı'ya gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, çeşitli temaslarda bulundu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Iğdır'dan karayoluyla Ağrı'ya geldi.

Bakan Memişoğlu, tarihi İshak Paşa sarayını gezerek Ağrı Valisi Mustafa Koç ve yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Memişoğlu, Ağrı programına valilik ziyaretiyle başladı.

Kurum yöneticileriyle basına kapalı toplantıya katılan Memişoğlu daha sonra Cumhuriyet Caddesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Toplum sağlık merkezi ve sağlıklı hayat merkezi, 6 nolu aile sağlığı merkezini gezerek çalışanlarla görüştü.

Ağrı Merkez Toplum Sağlığı ve Sağlıklı Hayat Merkezi önünde açıklama yapan Bakan Memişoğlu, sağlıkta şiddeti kabul etmediklerini söyledi.

Bakan Memişoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi buraya güzel bir hastanede yapma ile ilgili planlama ve çalışmalar yapıyoruz. Onun haricine sağlık hizmetlerinin daha iyi olabilmesi için de elimizden geleni yapıyoruz. Sağlıkla ilgili çok daha gelişmeye müsait bir şehir. Hep beraber ekibimizde bunun daha iyi yapılması için bugün değerlendirmeler yaptık ve eksiklikleri, ihtiyaçları tespit ettik. İnşallah Ağrı'ya çok daha iyi sağlık hizmeti sunacağız. Özellikle sağlık ve hayat merkezi gibi bazı yerleri Doğubayazıt olsun yenilememiz gereken her tarafı düzelteceğiz. İnşallah Ağrımıza layık daha da iyi sağlık hizmeti sunacağız. Bunun yanında özellikle biz sağlıkçılar insanlara yardım etmeyi onlara iyilik etmek için yetiştiriyoruz ve amacımız insanların dertlerine derman olmak. Onun için kesinlikle sağlıkla ilgili şiddete toleransımız yok herkesin bilmesini istiyorum.

Türkiye sağlık sistemi ve sağlıkta insan gücünün dünyaya örnek olduğunu kaydeden Bakan Memişoğlu, "Dünyanın her yerin insanlar sağlık hizmeti almaya geliyorlar. Çünkü sağlık çalışanımızın da kalitesi, sistemimizde işler dünyanın en iyi sistemlerinden en iyi sağlık çalışanları olarak hizmet ediyoruz. Biz temel sağlık dediğimiz koruyucu sağlık hizmetini en ön planda tutuyoruz. Aşılar olsun, topuk kanları olsun bunları almamızın önemi sebebi, çocuklarımızın hastalanmaması veya hastalığı varsa erken teşhis ederek bu hastalığın hayatı boyunca etkisinde yaşamasın istiyoruz. Onun için bugün burada korucu hekimliği temel sağlığı çok önemsediğimizi belirtiyoruz. İşte kilo alırsanız, sigara içerseniz, tütün kullanırsanız, harekesiz olursanız sağlığınızın bozulacağı aşikâr. Bu tür tesisleri, aile hekimliklerini hep biz hastalanmadan başvurulması gereken, oradan danışarak sağlığımızı daha nasıl iyi koruyacağımızı öğrenmesi gereken alanlar ve birimler olarak kurguladık. Onun için toplumdan da buraları değerlendirmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Memişoğlu daha karayolu ile Kars'a ulaşmak üzere hareket etti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Bakan Yerlikaya: Tüm ekipler saha taramalarına derhal başlamıştır

Pakistan’da çığ felaketi: 9 ölü, 1 yaralı

Hatay’da lastik deposunda çıkan yangın söndürüldü

Filipinler'de askerlere pusu: 4 asker hayatını kaybetti

Balıkesir'de 5.1 büyüklüğünde deprem

Venezuela Meclisinde petrolün ABD şirketlerine peşkeşe onay

Belçika'dan zorunlu askerlik adımı

İzmir’de inşaat sahasında iş makinesi kazası: 1 ölü

Kar yağışı nedeniyle yolları kapanan yerlerde mahsur kalan hastalar hastaneye ulaştırıldı

Pakistan'daki yangın felaketinde ölü sayısı 71'e yükseldi

Bakan Fidan: Suriye’de ateşkesin bir müddet daha uzatılması gündeme gelebilir

Ağrı Valiliği koordinesindeki ekipler sahada çalışmalar yürüttü

Ağrı'da 77 yaşındaki hasta için ekipler uzun soluklu bir çalışma gerçekleştirdi

Fransa ve İngiltere'den Rus gemisine ortak operasyon

Suriye’de olağanüstü hal sona erdi

Rusya, Ukrayna ve ABD heyetleri ilk kez aynı masada

Kocaeli’de 10 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Umut Kervanı Kütahya temsilciliği dualarla açıldı

Kuzey Marmara Otoyolu’nda feci kaza: 2 ölü, 1 yaralı

İstanbul'da "Fatih Sultan Mehmet Han Vakıfları ve Sahn-ı Seman Medreseleri" paneli

Manisa'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama

Japonya'da kar yağışı kazalara yol açtı: 4 ölü, 16 yaralı

Yapıcıoğlu’ndan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a ziyaret

Tarımsal destek ödemeleri bugün çiftçilerin hesaplarına yatırılacak

ABD'de etkili olan kar fırtınası hava trafiğini felç etti

ABD'nin "Barış Kurulu" Avrupa'da şüphe ve ilgisizlik uyandırıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan Balkan ülkelerinin dışişleri heyetlerini İstanbul’da kabul etti

Malatya'da 116 mahalle yolu ulaşıma açıldı

İşgalciler, Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Yerlikaya: Tüm ekipler saha taramalarına derhal başlamıştır

Pakistan’da çığ felaketi: 9 ölü, 1 yaralı

Hatay’da lastik deposunda çıkan yangın söndürüldü

Filipinler'de askerlere pusu: 4 asker hayatını kaybetti

Balıkesir'de 5.1 büyüklüğünde deprem

Venezuela Meclisinde petrolün ABD şirketlerine peşkeşe onay

Belçika'dan zorunlu askerlik adımı