• BIST 100

    16041,75%1,46
  • DOLAR

    43,99% 0,09
  • EURO

    51,15% -0,12
  • GRAM ALTIN

    7239,38% -0,24
  • Ç. ALTIN

    11873,13% -0,94

Sağlık Bakanı Memişoğlu Ağrı'da temaslarda bulundu

11 Ekim 2024, Cuma 20:00
11 Ekim 2024, Cuma 20:00
Sağlık Bakanı Memişoğlu Ağrı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Iğdır ili ziyaretinden sonra Ağrı'ya gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, çeşitli temaslarda bulundu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Iğdır'dan karayoluyla Ağrı'ya geldi.

Bakan Memişoğlu, tarihi İshak Paşa sarayını gezerek Ağrı Valisi Mustafa Koç ve yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Memişoğlu, Ağrı programına valilik ziyaretiyle başladı.

Kurum yöneticileriyle basına kapalı toplantıya katılan Memişoğlu daha sonra Cumhuriyet Caddesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Toplum sağlık merkezi ve sağlıklı hayat merkezi, 6 nolu aile sağlığı merkezini gezerek çalışanlarla görüştü.

Ağrı Merkez Toplum Sağlığı ve Sağlıklı Hayat Merkezi önünde açıklama yapan Bakan Memişoğlu, sağlıkta şiddeti kabul etmediklerini söyledi.

Bakan Memişoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi buraya güzel bir hastanede yapma ile ilgili planlama ve çalışmalar yapıyoruz. Onun haricine sağlık hizmetlerinin daha iyi olabilmesi için de elimizden geleni yapıyoruz. Sağlıkla ilgili çok daha gelişmeye müsait bir şehir. Hep beraber ekibimizde bunun daha iyi yapılması için bugün değerlendirmeler yaptık ve eksiklikleri, ihtiyaçları tespit ettik. İnşallah Ağrı'ya çok daha iyi sağlık hizmeti sunacağız. Özellikle sağlık ve hayat merkezi gibi bazı yerleri Doğubayazıt olsun yenilememiz gereken her tarafı düzelteceğiz. İnşallah Ağrımıza layık daha da iyi sağlık hizmeti sunacağız. Bunun yanında özellikle biz sağlıkçılar insanlara yardım etmeyi onlara iyilik etmek için yetiştiriyoruz ve amacımız insanların dertlerine derman olmak. Onun için kesinlikle sağlıkla ilgili şiddete toleransımız yok herkesin bilmesini istiyorum.

Türkiye sağlık sistemi ve sağlıkta insan gücünün dünyaya örnek olduğunu kaydeden Bakan Memişoğlu, "Dünyanın her yerin insanlar sağlık hizmeti almaya geliyorlar. Çünkü sağlık çalışanımızın da kalitesi, sistemimizde işler dünyanın en iyi sistemlerinden en iyi sağlık çalışanları olarak hizmet ediyoruz. Biz temel sağlık dediğimiz koruyucu sağlık hizmetini en ön planda tutuyoruz. Aşılar olsun, topuk kanları olsun bunları almamızın önemi sebebi, çocuklarımızın hastalanmaması veya hastalığı varsa erken teşhis ederek bu hastalığın hayatı boyunca etkisinde yaşamasın istiyoruz. Onun için bugün burada korucu hekimliği temel sağlığı çok önemsediğimizi belirtiyoruz. İşte kilo alırsanız, sigara içerseniz, tütün kullanırsanız, harekesiz olursanız sağlığınızın bozulacağı aşikâr. Bu tür tesisleri, aile hekimliklerini hep biz hastalanmadan başvurulması gereken, oradan danışarak sağlığımızı daha nasıl iyi koruyacağımızı öğrenmesi gereken alanlar ve birimler olarak kurguladık. Onun için toplumdan da buraları değerlendirmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Memişoğlu daha karayolu ile Kars'a ulaşmak üzere hareket etti. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Kastamonu’da yurt dışı bağlantılı narkotik operasyonu: 3 tutuklama

Siirt’te silahlı kavga: 1 ölü

HÜDA PAR, ABD ve işgalcilerin 'sahte bayrak' oyununa karşı uyardı

Bursa'da tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Ağrı’da Ramazan ayının neşesi, minik ellere tatlı ikramı yapılıyor

Hakkari’de 25 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çınar’daki altyapı ve elektrik sorunları çözülmeli

Orban: Drujba petrol boru hattının açılması için Ukrayna'yı siyasi ve mali baskı araçlarıyla zorlayacağız

İngiliz bakan, İran'a saldırılardaki rolleri hakkında kaçamak cevaplar verdi

ABD, Kuveyt Büyükelçiliği'ni kapattı

Küba ile Ekvador arasında büyükelçi krizi

Cezayir’de askeri nakliye uçağı düştü: 2 ölü, 4 yaralı

BAE'ye gitmekte olan Fransa uçağı geri dönmek zorunda kaldı

DSÖ: Nükleer tesislerin zarar görmesi cddi halk sağlığı sonuçlarına yol açabilir

HÜDA PAR Ağrı Gençlik Kolları’ndan teravih çıkışı salep dağıtıldı

Benzin, motorin ve otogaza zam

Hindistan'da savaş uçağı kayboldu

İran: Ateşkes talebinde bulunmadık, ABD ile müzakere etmeyeceğiz

Ukrayna, Karadeniz'de Rus birliklerini vurdu

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 120'ye yükseldi

Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılacak

Siyonist-ABD'den İran'da sivillere saldırı: 17 şehit

Diyarbakır'da 2 ayrı trafik kazasında 20 kişi yaralandı

İşgal ordusundan, Lübnan'ın güney sakinlerine "boşaltın" yoksa "ölürsünüz" tehdidi

Kuzey Kore'den yeni stratejik seyir füzesi denemesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Rusya ve Ukrayna'dan yeni esir takası

Laricani: Binlerce ölü ve esirle sonuçlanacak ABD kara harekatını bekliyoruz

ABD'den Irak'taki vatandaşlarına ülkeyi terk edin çağrısı

Erakçi, İran'ın Nahçıvan'a füze fırlattığı iddialarını reddetti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kastamonu’da yurt dışı bağlantılı narkotik operasyonu: 3 tutuklama

Siirt’te silahlı kavga: 1 ölü

HÜDA PAR, ABD ve işgalcilerin 'sahte bayrak' oyununa karşı uyardı

Bursa'da tarihi eser operasyonu: 1 gözaltı

Ağrı’da Ramazan ayının neşesi, minik ellere tatlı ikramı yapılıyor

Hakkari’de 25 yıl hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Çınar’daki altyapı ve elektrik sorunları çözülmeli