• BIST 100

    14264,61%1,67
  • DOLAR

    43,02% 0,16
  • EURO

    50,44% -0,24
  • GRAM ALTIN

    5984,94% 0,33
  • Ç. ALTIN

    10051,88% 1,21

Sağlık Bakanı Memişoğlu Ağrı'da temaslarda bulundu

11 Ekim 2024, Cuma 20:00
11 Ekim 2024, Cuma 20:00
Sağlık Bakanı Memişoğlu Ağrı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Iğdır ili ziyaretinden sonra Ağrı'ya gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, çeşitli temaslarda bulundu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Iğdır'dan karayoluyla Ağrı'ya geldi.

Bakan Memişoğlu, tarihi İshak Paşa sarayını gezerek Ağrı Valisi Mustafa Koç ve yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Memişoğlu, Ağrı programına valilik ziyaretiyle başladı.

Kurum yöneticileriyle basına kapalı toplantıya katılan Memişoğlu daha sonra Cumhuriyet Caddesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Toplum sağlık merkezi ve sağlıklı hayat merkezi, 6 nolu aile sağlığı merkezini gezerek çalışanlarla görüştü.

Ağrı Merkez Toplum Sağlığı ve Sağlıklı Hayat Merkezi önünde açıklama yapan Bakan Memişoğlu, sağlıkta şiddeti kabul etmediklerini söyledi.

Bakan Memişoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi buraya güzel bir hastanede yapma ile ilgili planlama ve çalışmalar yapıyoruz. Onun haricine sağlık hizmetlerinin daha iyi olabilmesi için de elimizden geleni yapıyoruz. Sağlıkla ilgili çok daha gelişmeye müsait bir şehir. Hep beraber ekibimizde bunun daha iyi yapılması için bugün değerlendirmeler yaptık ve eksiklikleri, ihtiyaçları tespit ettik. İnşallah Ağrı'ya çok daha iyi sağlık hizmeti sunacağız. Özellikle sağlık ve hayat merkezi gibi bazı yerleri Doğubayazıt olsun yenilememiz gereken her tarafı düzelteceğiz. İnşallah Ağrımıza layık daha da iyi sağlık hizmeti sunacağız. Bunun yanında özellikle biz sağlıkçılar insanlara yardım etmeyi onlara iyilik etmek için yetiştiriyoruz ve amacımız insanların dertlerine derman olmak. Onun için kesinlikle sağlıkla ilgili şiddete toleransımız yok herkesin bilmesini istiyorum.

Türkiye sağlık sistemi ve sağlıkta insan gücünün dünyaya örnek olduğunu kaydeden Bakan Memişoğlu, "Dünyanın her yerin insanlar sağlık hizmeti almaya geliyorlar. Çünkü sağlık çalışanımızın da kalitesi, sistemimizde işler dünyanın en iyi sistemlerinden en iyi sağlık çalışanları olarak hizmet ediyoruz. Biz temel sağlık dediğimiz koruyucu sağlık hizmetini en ön planda tutuyoruz. Aşılar olsun, topuk kanları olsun bunları almamızın önemi sebebi, çocuklarımızın hastalanmaması veya hastalığı varsa erken teşhis ederek bu hastalığın hayatı boyunca etkisinde yaşamasın istiyoruz. Onun için bugün burada korucu hekimliği temel sağlığı çok önemsediğimizi belirtiyoruz. İşte kilo alırsanız, sigara içerseniz, tütün kullanırsanız, harekesiz olursanız sağlığınızın bozulacağı aşikâr. Bu tür tesisleri, aile hekimliklerini hep biz hastalanmadan başvurulması gereken, oradan danışarak sağlığımızı daha nasıl iyi koruyacağımızı öğrenmesi gereken alanlar ve birimler olarak kurguladık. Onun için toplumdan da buraları değerlendirmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Memişoğlu daha karayolu ile Kars'a ulaşmak üzere hareket etti. (İLKHA)

​İran-Pakistan sınırında çatışma

Mamdani’den ilk gün hamlesi: New York’ta siyonist eleştirisini susturan kararlar iptal

Venezuela'ya saldırıya Kolombiya'dan tepki: BM derhal toplanmalı

Şanlıurfa’da havaya ateş açan şüpheli tutuklandı

​ İran’dan Trump’a sert uyarı: Her türlü saldırıya hızlı ve kapsamlı karşılık veririz

Yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü: Su kaynakları ve rekolte için umut arttı

Siirt’te buzlanma sonrası düşme vakalarında artış

Sert kış sanayiyi hareketlendirdi, uzmandan araç sahiplerine uyarı

Palandöken: Esnaf ve sanatkârların yeni yıldan beklentisi yüksek

Venezuela'nın başkentine hava saldırısı: Karakas'ta patlama sesleri

AKOM ve valilikten İstanbul için fırtına uyarısı

Venezuela'dan İran'a dayanışma mesajı: Washington'un açıklamaları barışı tehdit ediyor

Op. Dr. Khıavı: Serviks kanserinde erken tanı hayat kurtarıyor

Akreditesiz "helal uygunluk" hizmetinde cezalar artırıldı

​ İstanbul’da DAİŞ operasyonunda 67 şüpheli tutuklandı

BAE, Yemen'deki tüm askeri varlığını çektiğini duyurdu

Suudi Arabistan donanması Arap Denizi'nde konuşlandı

Türkiye'nin deniz stratejisi: Denizlerde kime karşı konuşlanıyor?

Ülkenin batı ve kuzeyi için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Guterres: israilin STK yasağı Gazze'de felaketi derinleştiriyor

Esed artıklarını finanse eden ve silahlandıran "gölge ağ" deşifre edildi

53 uluslararası kuruluştan uyarı: israilin son adımları Gazze ve Batı Şeria'da insani yardımı felç edecek

BM: israilin idam yasası uluslararası hukuka açık meydan okuma

Yahudi Çeteler Ramallah'ın kuzeyinde bir evi bastı

Gazze'de işgalci kurşunlarıyla 2 şehit

BUDO'nun bazı seferlerine hava muhalefeti

TMO mavi renkli haşhaş tohumunun satışına başladı

Siirt'te merkeze bağlı 14 köy yolu açıldı, hasta vatandaş hastaneye ulaştırıldı

Ters kelepçe takılan tesettürlü bayanların görüntüleri tepkilere yol açtı: İslami kimlik cezalandırılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan besilik hayvan ithalatı açıklaması

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


​İran-Pakistan sınırında çatışma

Mamdani’den ilk gün hamlesi: New York’ta siyonist eleştirisini susturan kararlar iptal

Venezuela'ya saldırıya Kolombiya'dan tepki: BM derhal toplanmalı

Şanlıurfa’da havaya ateş açan şüpheli tutuklandı

​ İran’dan Trump’a sert uyarı: Her türlü saldırıya hızlı ve kapsamlı karşılık veririz

Yağışlar çiftçinin yüzünü güldürdü: Su kaynakları ve rekolte için umut arttı

Siirt’te buzlanma sonrası düşme vakalarında artış