• BIST 100

    14229,41%0,33
  • DOLAR

    42,80% 0,17
  • EURO

    50,14% -0,07
  • GRAM ALTIN

    5972,47% 0,30
  • Ç. ALTIN

    9632,85% 0,24

Sağlık Bakanı Memişoğlu Ağrı'da temaslarda bulundu

11 Ekim 2024, Cuma 20:00
11 Ekim 2024, Cuma 20:00
Sağlık Bakanı Memişoğlu Ağrı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Iğdır ili ziyaretinden sonra Ağrı'ya gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, çeşitli temaslarda bulundu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Iğdır'dan karayoluyla Ağrı'ya geldi.

Bakan Memişoğlu, tarihi İshak Paşa sarayını gezerek Ağrı Valisi Mustafa Koç ve yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Memişoğlu, Ağrı programına valilik ziyaretiyle başladı.

Kurum yöneticileriyle basına kapalı toplantıya katılan Memişoğlu daha sonra Cumhuriyet Caddesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Toplum sağlık merkezi ve sağlıklı hayat merkezi, 6 nolu aile sağlığı merkezini gezerek çalışanlarla görüştü.

Ağrı Merkez Toplum Sağlığı ve Sağlıklı Hayat Merkezi önünde açıklama yapan Bakan Memişoğlu, sağlıkta şiddeti kabul etmediklerini söyledi.

Bakan Memişoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi buraya güzel bir hastanede yapma ile ilgili planlama ve çalışmalar yapıyoruz. Onun haricine sağlık hizmetlerinin daha iyi olabilmesi için de elimizden geleni yapıyoruz. Sağlıkla ilgili çok daha gelişmeye müsait bir şehir. Hep beraber ekibimizde bunun daha iyi yapılması için bugün değerlendirmeler yaptık ve eksiklikleri, ihtiyaçları tespit ettik. İnşallah Ağrı'ya çok daha iyi sağlık hizmeti sunacağız. Özellikle sağlık ve hayat merkezi gibi bazı yerleri Doğubayazıt olsun yenilememiz gereken her tarafı düzelteceğiz. İnşallah Ağrımıza layık daha da iyi sağlık hizmeti sunacağız. Bunun yanında özellikle biz sağlıkçılar insanlara yardım etmeyi onlara iyilik etmek için yetiştiriyoruz ve amacımız insanların dertlerine derman olmak. Onun için kesinlikle sağlıkla ilgili şiddete toleransımız yok herkesin bilmesini istiyorum.

Türkiye sağlık sistemi ve sağlıkta insan gücünün dünyaya örnek olduğunu kaydeden Bakan Memişoğlu, "Dünyanın her yerin insanlar sağlık hizmeti almaya geliyorlar. Çünkü sağlık çalışanımızın da kalitesi, sistemimizde işler dünyanın en iyi sistemlerinden en iyi sağlık çalışanları olarak hizmet ediyoruz. Biz temel sağlık dediğimiz koruyucu sağlık hizmetini en ön planda tutuyoruz. Aşılar olsun, topuk kanları olsun bunları almamızın önemi sebebi, çocuklarımızın hastalanmaması veya hastalığı varsa erken teşhis ederek bu hastalığın hayatı boyunca etkisinde yaşamasın istiyoruz. Onun için bugün burada korucu hekimliği temel sağlığı çok önemsediğimizi belirtiyoruz. İşte kilo alırsanız, sigara içerseniz, tütün kullanırsanız, harekesiz olursanız sağlığınızın bozulacağı aşikâr. Bu tür tesisleri, aile hekimliklerini hep biz hastalanmadan başvurulması gereken, oradan danışarak sağlığımızı daha nasıl iyi koruyacağımızı öğrenmesi gereken alanlar ve birimler olarak kurguladık. Onun için toplumdan da buraları değerlendirmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Memişoğlu daha karayolu ile Kars'a ulaşmak üzere hareket etti. (İLKHA)

İDEV, Mersin’de toplumsal meseleleri gündeme taşıdı

Ağrı'da rahatsızlığı artan bebek ambulans uçakla Ankara'ya nakledildi

EHAD: Hafızlar, Kur’an’ın yaşayan muhâfızları

15 yıldır düzenlenen 'Umre Ödülü Siyer Yarışması'nda kayıtlar devam ediyor

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den üç aylar mesajı: İbadet, dayanışma ve dua ön planda olmalı

Ankara'da "Ümmete Barış Kudüs'e Özgürlük" temalı program düzenlendi

Belediye Başkanı Taşkın'dan üç aylar mesajı

Üç aylar Eyüpsultan Camii'nde dualarla karşılandı

MSB'den "Kanlı Noel" mesajı

Gazze İçişleri Bakanlığı’ndan uyarı: Kışla birlikte insani felaket derinleşiyor

Diyanet-Sen Malatya Şube Başkanı Engin: Dualarımız Gazze ve mazlum coğrafyalar için

Gabar’da 100 bin fidan hedefiyle yeşil seferberlik başladı

"İyilik Elçisi Projesi" gençlere yardımlaşma ve tarih bilinci aşılıyor

TBMM’de bu hafta "11. Yargı Paketi" görüşülecek

Turistik Doğu Ekspresi yeniden yollarda

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Üç aylar, günahlarımız için af dileme fırsatıdır

Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva: ABD’nin Venezuela'ya müdahalesi, insani felakete yol açabilir

İşgal rejimi Batı Şeria’da baskın ve alıkoymalarını sürdürüyor

Son iki haftada FETÖ’ye yönelik operasyonlarda 76 şüpheli yakalandı

Umut Kervanı 25 Aralık’ta Sudan yolcusu 

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut: Güçlü toplum olmadan güçlü devlet olmaz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Azerbaycan’a gidiyor

Hendek ve Marmara’ya yeni adalet binaları geliyor

UNRWA: Gazze’de yaşlılar ve engelliler hayati risk altında

IPARD-III kapsamında 156 yerel eylem grubuna 2,2 milyar lira hibe desteği

21 Aralık: Neden yılın en uzun gecesi?

Yargıtay'dan pitbull cinsi köpek için emsal karar

Millî Savunma Bakanı Güler: israilin ihlalleri süreci zora sokuyor

Şubat 2025’te Türkiye ve Dünya gündemi: Diplomasi, iç politik gelişmeler ve bölgesel krizler

ABD, Venezuela açıklarında ikinci ticari gemiye el koydu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İDEV, Mersin’de toplumsal meseleleri gündeme taşıdı

Ağrı'da rahatsızlığı artan bebek ambulans uçakla Ankara'ya nakledildi

EHAD: Hafızlar, Kur’an’ın yaşayan muhâfızları

15 yıldır düzenlenen 'Umre Ödülü Siyer Yarışması'nda kayıtlar devam ediyor

HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin'den üç aylar mesajı: İbadet, dayanışma ve dua ön planda olmalı

Ankara'da "Ümmete Barış Kudüs'e Özgürlük" temalı program düzenlendi

Belediye Başkanı Taşkın'dan üç aylar mesajı