• BIST 100

    16124,69%0,46
  • DOLAR

    44,36% 0,06
  • EURO

    51,46% 0,37
  • GRAM ALTIN

    6448,62% 0,39
  • Ç. ALTIN

    10945,35% 0,00

Sağlık Bakanı Memişoğlu Ağrı'da temaslarda bulundu

11 Ekim 2024, Cuma 20:00
11 Ekim 2024, Cuma 20:00
Sağlık Bakanı Memişoğlu Ağrı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Iğdır ili ziyaretinden sonra Ağrı'ya gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, çeşitli temaslarda bulundu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Iğdır'dan karayoluyla Ağrı'ya geldi.

Bakan Memişoğlu, tarihi İshak Paşa sarayını gezerek Ağrı Valisi Mustafa Koç ve yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Memişoğlu, Ağrı programına valilik ziyaretiyle başladı.

Kurum yöneticileriyle basına kapalı toplantıya katılan Memişoğlu daha sonra Cumhuriyet Caddesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Toplum sağlık merkezi ve sağlıklı hayat merkezi, 6 nolu aile sağlığı merkezini gezerek çalışanlarla görüştü.

Ağrı Merkez Toplum Sağlığı ve Sağlıklı Hayat Merkezi önünde açıklama yapan Bakan Memişoğlu, sağlıkta şiddeti kabul etmediklerini söyledi.

Bakan Memişoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi buraya güzel bir hastanede yapma ile ilgili planlama ve çalışmalar yapıyoruz. Onun haricine sağlık hizmetlerinin daha iyi olabilmesi için de elimizden geleni yapıyoruz. Sağlıkla ilgili çok daha gelişmeye müsait bir şehir. Hep beraber ekibimizde bunun daha iyi yapılması için bugün değerlendirmeler yaptık ve eksiklikleri, ihtiyaçları tespit ettik. İnşallah Ağrı'ya çok daha iyi sağlık hizmeti sunacağız. Özellikle sağlık ve hayat merkezi gibi bazı yerleri Doğubayazıt olsun yenilememiz gereken her tarafı düzelteceğiz. İnşallah Ağrımıza layık daha da iyi sağlık hizmeti sunacağız. Bunun yanında özellikle biz sağlıkçılar insanlara yardım etmeyi onlara iyilik etmek için yetiştiriyoruz ve amacımız insanların dertlerine derman olmak. Onun için kesinlikle sağlıkla ilgili şiddete toleransımız yok herkesin bilmesini istiyorum.

Türkiye sağlık sistemi ve sağlıkta insan gücünün dünyaya örnek olduğunu kaydeden Bakan Memişoğlu, "Dünyanın her yerin insanlar sağlık hizmeti almaya geliyorlar. Çünkü sağlık çalışanımızın da kalitesi, sistemimizde işler dünyanın en iyi sistemlerinden en iyi sağlık çalışanları olarak hizmet ediyoruz. Biz temel sağlık dediğimiz koruyucu sağlık hizmetini en ön planda tutuyoruz. Aşılar olsun, topuk kanları olsun bunları almamızın önemi sebebi, çocuklarımızın hastalanmaması veya hastalığı varsa erken teşhis ederek bu hastalığın hayatı boyunca etkisinde yaşamasın istiyoruz. Onun için bugün burada korucu hekimliği temel sağlığı çok önemsediğimizi belirtiyoruz. İşte kilo alırsanız, sigara içerseniz, tütün kullanırsanız, harekesiz olursanız sağlığınızın bozulacağı aşikâr. Bu tür tesisleri, aile hekimliklerini hep biz hastalanmadan başvurulması gereken, oradan danışarak sağlığımızı daha nasıl iyi koruyacağımızı öğrenmesi gereken alanlar ve birimler olarak kurguladık. Onun için toplumdan da buraları değerlendirmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Memişoğlu daha karayolu ile Kars'a ulaşmak üzere hareket etti. (İLKHA)

Ömer Faruk SEYHAN

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İran: ABD ve siyonist rejime ait 202 hava aracı hedef alındı

Gazze'de ateşkes ihlali: Siyonist rejim saldırısında 2 şehit

Şanlıurfa'da sağanak etkili oldu: 4 ilçede okullar tatil

İran'dan çok cepheli misilleme: Siyonist rejim ve Körfez hedef alındı

Bakan Gürlek: Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var

CENTCOM'a göre, İran ile savaşta 290 ABD askeri yaralandı

Guterres, İran'a karşı savaşı sona erdirmeye çağırdı

İzmir açıklarında lastik bottaki 37 düzensiz göçmen yakalandı

Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı ile görüştü

Orta Doğu’daki savaş STRATCOM’da masaya yatırılacak

Bakan Çiftçi: Türkiye-İran sınırında tedbirler alınmış durumda

Erakçi: Düşman İran'ı bölmekte ve hızlı zafere ulaşmakta başarısız oldu

Bakan Fidan: Türkiye dengeleri etkileyen bir aktör konumuna taşınmıştır

Pezeşkiyan'dan Macron'a: Kapsamlı savunmada kararlıyız

İBB davasına bir soruşturma daha

Siirt minibüslerinin Batman Havalimanı'na giriş yasağı yolcuları mağdur ediyor

Trump’tan, ABD havaalanlarına Ulusal Muhafız gönderme seçeneği

MEAB sözleşmeli eğitim personeli yerleştirme sonuçları açıklandı

İran: ABD'ye ait savaş uçağını düşürdük

Lübnan'da ölü sayısı 1094'e yükseldi

Trabzon'da fındık fabrikası deposunda yangın

Köstence Hünkâr Camii yeniden ihya ediliyor

Danimarka Başbakanı istifa etti  

HÜDA PAR’dan Erbil saldırısına ilişkin taziye ve sağduyu çağrısı

Malatya'da 22 Mart Dünya Su Günü Resim Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu

İranlı sözcü: ABD diplomasisi güvenilmez

Bakan Bayraktar: Yeraltı doğal gaz depolarımız yüzde 71 oranında dolu

Ağrı Dağı’nda kayıp kadın dağcı aranıyor

Kuzey Kore ve Belarus’tan Batı’ya karşı dayanışma mesajı

Şırnak'ta tarihi mağara mantar üretim tesisine dönüştü

Yükleniyor

loading
Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran: ABD ve siyonist rejime ait 202 hava aracı hedef alındı

Gazze'de ateşkes ihlali: Siyonist rejim saldırısında 2 şehit

Şanlıurfa'da sağanak etkili oldu: 4 ilçede okullar tatil

İran'dan çok cepheli misilleme: Siyonist rejim ve Körfez hedef alındı

Bakan Gürlek: Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var

CENTCOM'a göre, İran ile savaşta 290 ABD askeri yaralandı

Guterres, İran'a karşı savaşı sona erdirmeye çağırdı