• BIST 100

    10970,37%0,52
  • DOLAR

    42,09% 0,01
  • EURO

    48,35% -0,01
  • GRAM ALTIN

    5388,62% 1,10
  • Ç. ALTIN

    8852,40% 0,33

Sağlık Bakanı Memişoğlu Ağrı'da temaslarda bulundu

11 Ekim 2024, Cuma 20:00
11 Ekim 2024, Cuma 20:00
Sağlık Bakanı Memişoğlu Ağrı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Iğdır ili ziyaretinden sonra Ağrı'ya gelen Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, çeşitli temaslarda bulundu.

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Iğdır'dan karayoluyla Ağrı'ya geldi.

Bakan Memişoğlu, tarihi İshak Paşa sarayını gezerek Ağrı Valisi Mustafa Koç ve yetkililerden bilgi aldı.

Bakan Memişoğlu, Ağrı programına valilik ziyaretiyle başladı.

Kurum yöneticileriyle basına kapalı toplantıya katılan Memişoğlu daha sonra Cumhuriyet Caddesinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Toplum sağlık merkezi ve sağlıklı hayat merkezi, 6 nolu aile sağlığı merkezini gezerek çalışanlarla görüştü.

Ağrı Merkez Toplum Sağlığı ve Sağlıklı Hayat Merkezi önünde açıklama yapan Bakan Memişoğlu, sağlıkta şiddeti kabul etmediklerini söyledi.

Bakan Memişoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın belirttiği gibi buraya güzel bir hastanede yapma ile ilgili planlama ve çalışmalar yapıyoruz. Onun haricine sağlık hizmetlerinin daha iyi olabilmesi için de elimizden geleni yapıyoruz. Sağlıkla ilgili çok daha gelişmeye müsait bir şehir. Hep beraber ekibimizde bunun daha iyi yapılması için bugün değerlendirmeler yaptık ve eksiklikleri, ihtiyaçları tespit ettik. İnşallah Ağrı'ya çok daha iyi sağlık hizmeti sunacağız. Özellikle sağlık ve hayat merkezi gibi bazı yerleri Doğubayazıt olsun yenilememiz gereken her tarafı düzelteceğiz. İnşallah Ağrımıza layık daha da iyi sağlık hizmeti sunacağız. Bunun yanında özellikle biz sağlıkçılar insanlara yardım etmeyi onlara iyilik etmek için yetiştiriyoruz ve amacımız insanların dertlerine derman olmak. Onun için kesinlikle sağlıkla ilgili şiddete toleransımız yok herkesin bilmesini istiyorum.

Türkiye sağlık sistemi ve sağlıkta insan gücünün dünyaya örnek olduğunu kaydeden Bakan Memişoğlu, "Dünyanın her yerin insanlar sağlık hizmeti almaya geliyorlar. Çünkü sağlık çalışanımızın da kalitesi, sistemimizde işler dünyanın en iyi sistemlerinden en iyi sağlık çalışanları olarak hizmet ediyoruz. Biz temel sağlık dediğimiz koruyucu sağlık hizmetini en ön planda tutuyoruz. Aşılar olsun, topuk kanları olsun bunları almamızın önemi sebebi, çocuklarımızın hastalanmaması veya hastalığı varsa erken teşhis ederek bu hastalığın hayatı boyunca etkisinde yaşamasın istiyoruz. Onun için bugün burada korucu hekimliği temel sağlığı çok önemsediğimizi belirtiyoruz. İşte kilo alırsanız, sigara içerseniz, tütün kullanırsanız, harekesiz olursanız sağlığınızın bozulacağı aşikâr. Bu tür tesisleri, aile hekimliklerini hep biz hastalanmadan başvurulması gereken, oradan danışarak sağlığımızı daha nasıl iyi koruyacağımızı öğrenmesi gereken alanlar ve birimler olarak kurguladık. Onun için toplumdan da buraları değerlendirmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bakan Memişoğlu daha karayolu ile Kars'a ulaşmak üzere hareket etti. (İLKHA)

Yunanistan'da 4.5 büyüklüğünde deprem

BOTAŞ 223 personel alımı yapacak

Ordu'da taş ocağı şantiyesinde göçük

Kassam: Bir işgal esirinin cesedini bu akşam teslim edeceğiz

Tarsus Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahiplerine giyim yardımı

İşgalciler, 15 şehidin cenazesini teslim etti

Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı

Fransa'da araç kalabalığın arasına daldı: 9 yaralı

İletişim Başkanı Duran: “Filistin davasına omuz veriyor, mazlumların yanında dimdik duruyoruz”

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz'dan Elmalı ilçesine ziyaret

Yeşilyurt Belediye Meclisi kasım ayı toplantısını yaptı

İşgalciler Lübnan'da bir aracı bombaladı: Bir şehit

Cizre'de 4-6 yaş Kur'an kursu öğrencileri için "Bed-i Besmele" programı düzenlendi   

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonu: 6 şüpheli yakalandı

Adıyaman merkezli silah kaçakçılığı operasyonu: 28 şüpheli yakalandı

60 yaşında Kur'an-ı Kerim'i, 88 yaşında ise okuma-yazmayı öğrenerek herkese örnek oldu

YouTube, siyonistlerni Filistin'deki insan hakları ihlallerini ifşa eden videoları kaldırdı

Rusya'dan nükleer füze testi

Sındırgı “Afet bölgesi” ilan edildi

İnsani yardım kuruluşları Gazze gündemiyle Ankara’da toplandı

ABD, Pasifik’te bir tekneyi daha vurdu: 2 ölü

BESO’dan Esnafa Özel Ford Araç Kampanyası

Yemen'in güneyinde otobüs ile minibüs çarpıştı: 34 ölü

DMM: “SGK 65 yaş üzeri böbrek kanseri hastalarına ilaç vermiyor” iddiası gerçeği yansıtmıyor

Filipinler'de helikopter kazası: 6 ölü

Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: "Hac ibadeti, Müslümanlara ümmet şuuru kazandırmaktadır

Filipinler'de Kalmaegi Tayfunu'ndan ölenlerin sayısı 85'e yükseldi

AKİB’in Ekim ayı ihracatı 1 milyar 450 milyon doları aştı

Mardin'de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 24 kişiden 16’sı tutuklandı

Batı Afrika bloğu, Trump'ın "Hristiyan katliamı" iddialarının ardından Nijerya'ya dayanışma gösterdi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yunanistan'da 4.5 büyüklüğünde deprem

BOTAŞ 223 personel alımı yapacak

Ordu'da taş ocağı şantiyesinde göçük

Kassam: Bir işgal esirinin cesedini bu akşam teslim edeceğiz

Tarsus Umut Kervanı’ndan ihtiyaç sahiplerine giyim yardımı

İşgalciler, 15 şehidin cenazesini teslim etti

Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı