• BIST 100

    9390,51%1,20
  • DOLAR

    38,74% 0,39
  • EURO

    43,40% 0,27
  • GRAM ALTIN

    4146,90% 1,06
  • Ç. ALTIN

    6711,63% -0,27

Sağlık personeli Hatay’ın köylerini tek tek dolaşarak depremzedelere ulaşıyor

GÜNDEM 16.02.2023 13:05:51 0
Sağlık personeli Hatay’ın köylerini tek tek dolaşarak depremzedelere ulaşıyor

Sağlık personeli Hatay’ın köylerini tek tek dolaşarak depremzedelere ulaşıyor

Sağlık Bakanlığına bağlı doktorlar, gönüllü olarak gittikleri deprem bölgesinde köy köy dolaşarak hastalara ve depremzedelere ilaç ulaştırıyor. Sağlık rahatsızlığı bulunanlara ilaç veren doktorlar, hastaneye gitmesi gereken hastalar için ekip çağırarak hastaneye sevk ediyor.
6 Şubat günü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde olan deprem felaketinin ardından tüm Türkiye depremzedeler için seferber oldu. Sağlık Bakanlığına bağlı Hızır Acil ekipleri ve çok sayıda doktor, deprem bölgesine sevk edildi. Sağlık personeli, sabah erken saatlerde görev yerlerinden çıkıp Hatay’ın köylerini dolaşarak, depremzedelere ve köyde bulunan hasta vatandaşlara ulaşıyor. Hastaneye gitmesi gereken hastalar için kayıt açan ekipler, destek çağırarak rahatsızlığı bulunan kişileri hastaneye sevk ediyor.

'İlaçları tedarik edip köylere gelerek dağıtıyoruz'
Antalya’dan deprem bölgesine gelen Dr. Ceren Işık, 'Biz çok farklı illerden 112 olarak geldik. Evde sağlık ve eksik ilaçlar için, kimileri nakil yapıyor, kimileri köylere dağılıyor. Hafif hastalığı olan kişiler elimizdeki ilaçları veriyoruz ama hipertansiyon ve diyabet gibi rahatsızlığı olan kişileri not alıyoruz. Sonrasında bu kişiler için ilaçları tedarik edip köylere gelerek dağıtıyoruz' dedi.

'Depreme gece yatarken yakalandım, annem ile zor çıktık'
Depremzede Abdullah Yalçınkaya, 'Depreme gece yatarken yakalandım, annem ile ben çok zor çıktık. Duvarlar yıkıldı, Antakya yerle bir oldu. Kolum kırılmıştı, devletimiz sağ olsun yardım ekipleri gönderdi' şeklinde konuştu.
Yarseli Köyü Muhtarı Şemsettin Yılmaz ise, 'Hatay’dan gelenler oldu. Nüfusumuz arttı. Genel nüfusumuz 2 bin 800, şimdi 5 bine kadar yetişti. Depremzede vatandaşlarımız çok şu anda. Devletimiz her türlü yardımı gönderiyor. Allah devletimizden razı olsun. Kimse sahipsiz değil burada. Vatandaşlarımıza hizmet veriyor, ilaçların veriyor, muayene ediyor. Geldikleri için teşekkür ederiz' ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',123018,123019,123020,123021']

Bir haftada yaklaşık 500 bin sürücüye işlem yapıldı

Bel fıtığında doğru bilinen yanlışlara dikkat!

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde sel felaketi: 62 ölü

İzmir'de doğal gaz patlaması: 4 yaralı

Meteoroloji'den 3 ayrı uyarı

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı

Kuzey Kore’den ABD’ye savaş tehdidi

Kremlin: Ukrayna'da ateşkes için bize baskı yapmaya çalışmak oldukça faydasız

DSÖ: Suriye'de 16 milyon kişi acil insani sağlık desteğine muhtaç

Tarife savaşından sonra Çin ve ABD ilk kez masaya oturdu

Traktör ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Hukukçular Derneği yeni başkanını seçti

Ekvador'da suç örgütüne yönelik operasyon: 8 asker öldü

Ukrayna Dışişleri Bakanı Sybiha: Rusya ile 30 günlük ateşkese hazırız

AB'den Rusya'ya ateşkes çağrısı

Mersin'de orman yangını

Eğitimci Polat: On binlerce Gazzeli, açlıktan, susuzluktan, ilaçsızlıktan ve soğuktan ölmektedir!

Muğla açıklarında 36 düzensiz göçmen yakalandı

Malatya'da zincirleme kaza: 6 yaralı

Bursa'da şiddetli dolu yağışı etkili oldu

Gazze susuzluktan ölen bir bölgeye dönüştü

Bursa'da 3 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da metrobüs kazası: 1 ölü, 20 yaralı

Denizli'de uyuşturucu operasyonu: 22 gözaltı

Dışişleri Bakanlığı: Pakistan-Hindistan ateşkesinden memnunuz

Pakistan ve Hindistan ateşkes konusunda anlaştı

Şiddetli yağış sele neden oldu: 3 ölü

ÖNDER 60'ıncı Genel Kurulu gerçekleşti

HÜDA PAR Genç İlçe Gençlik Kolları’ndan engellilere yönelik duyarlılık çağrısı

Kasten yaralama suçundan aranan 2 şahıs yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ