• BIST 100

    14065,98%0,27
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,56% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5978,39% -0,24
  • Ç. ALTIN

    9921,23% -0,31

Sağlık-Sen Siirt’ten toplu sözleşme tepkisi: Memurun emeği yok sayılıyor

14 Ağustos 2025, Perşembe 17:52
14 Ağustos 2025, Perşembe 17:52
Sağlık-Sen Siirt’ten toplu sözleşme tepkisi: Memurun emeği yok sayılıyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Sağlık-Sen Siirt İl Başkanı Vesim Eviz, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu işvereninin sunduğu teklife tepki göstererek, “Adil, acil ve hakkaniyetli bir teklif bekliyoruz. Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz” dedi.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Eviz, kamu işvereninin 2026 yılı için yüzde 10+6, 2027 yılı için yüzde 4+4 oranında zam önerdiğini hatırlatarak, bu teklifin memurların emeğini yok sayan, yetersiz ve kabul edilemez bir öneri olduğunu söyledi.

Eviz, “Bu teklifte acildeki hekim yok, yoğun bakımdaki hemşire yok, doğum salonundaki ebe yok. Refah payı yok, taban aylığa zam yok, geliri koruyan bir anlayış yok. Kira artış oranının yüzde 41 olduğu bir dönemde düşük enflasyon hedeflerine dayalı bir zam teklifi, kamu görevlilerinin yaşadığı ekonomik sıkıntıları görmezden gelmektir.” dedi.

“Teklif, çalışma barışını zedeliyor”

Yüksek enflasyon, artan pazar fiyatları, geçmiş dönem kayıpları ve geleceğe dair kaygıların teklife yansımadığını belirten Eviz, “Kamu işvereni, 7. Dönem Toplu Sözleşme’deki hatasını tekrar ediyor. Bizim kaybedecek iki yılımız yok. Tutmayan hedeflerin, adaletsiz hakem kurullarının mağduru olmak istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sağlık-Sen olarak tekliflerinin 11 aylık bir çalışmanın ürünü olduğunu söyleyen Eviz, “Bu teklifler sahanın masaya yansımasıdır, çarşının, pazarın, mutfağın görüntüsüdür. Hissedilen enflasyonun, memurun cüzdanının röntgenidir. Hekimin emeğidir, hemşirenin özverisidir, paramediğin fedakârlığıdır. Ancak kamu işveren heyeti bu sesi duymamıştır.” şeklinde konuştu.

Sağlık-Sen’in teklifleri

Eviz, Memur-Sen olarak toplu sözleşme tekliflerini şu şekilde sıraladı:

2026 yılı: İlk 6 ay yüzde 10 refah payı + 10 bin TL taban aylık artışı + yüzde 25 zam, ikinci 6 ay yüzde 20 zam

2027 yılı: İlk 6 ay 7 bin 500 TL taban aylık artışı + yüzde 20 zam, ikinci 6 ay yüzde 15 zam

Bunlara ek olarak; nöbet ücretlerinin artırılması, gece çalışma tazminatı verilmesi, ek ödemelerin artırılması, sosyal hizmetlerde nöbet ve ek ders ücretlerinin artırılması, aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının ödemelerinin artırılması, hekim, hemşire ve ebelere özel görev kıyafeti verilmesi, ilave 1 derece, birinci dereceye 3600 ek gösterge, hekimlerde ek göstergenin 7200’e yükseltilmesi, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması, bayram ikramiyesi, kira desteği, gelir vergisinin yüzde 15’e sabitlenmesi, seyyanen ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve 4688 sayılı Kanun’un revize edilmesi taleplerini dile getirdi.

“Türkiye büyürken memurun refahı da büyümeli”

Toplu sözleşmenin uzlaşmayla tamamlanması gerektiğini ifade eden Eviz, “Milli gelir artarken, kamu emekçisinin yaşam standardı da yükselmelidir. Süre giderek daralıyor. Kamu işvereni, çalışma barışını sağlayacak, müzakereye uygun, adil ve gerçekçi bir teklifi masaya sunmalıdır. Hakkımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz” diye konuştu.

Açıklamasını “Gelirde adalet, ücrette denge istiyoruz. Yetersiz teklife hayır” sözleriyle tamamlayan Eviz, kamu çalışanlarının hakları için mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı. (İLKHA)

Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti

Bursa’da Hazreti İsa ve Hazreti Meryem konulu program düzenlendi

Batman'da kar trafiği felç etti: Ara sokaklar ulaşıma kapandı

Malatya'da motosiklet ve kuryelere 1 günlük trafik yasağı

ABD, İran-Venezuela arasında iddia edilen silah ticareti nedeniyle yaptırımlar uygulayacağını duyurdu

Malatya'da kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu

Belediye Başkanı Geçit, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi

Tayland, gözaltına aldığı 18 Kamboçyalı askeri ülkelerine iade etti

Diyarbakır’da 4 kurt yerleşim alanında görüldü

Lukaşenko ve Putin, başkanlık konutuna İHA saldırısını görüştü

Malatya'da yoğun kar yağışı altında Gazze için "Eğlence değil, vicdan zamanı" yürüyüşü

İran'da eski bakan Merkez Bsı başkanı oldu

Finlandiya, denizaltı kablosuna zarar verdiği şüphesiyle bir gemiyi alıkoydu

Mardin’de ağır tonajlı araçlara kar engeli

HÜDA PAR Denizli İl Başkanı Şani’den Mekke’nin Fethi mesajı

İran Dışişleri Bakanı, ABD ile "gerçek ve ciddi" görüşmelere açık olduğunu belirtti

Malatya'da bıçaklı kavga: 1 ölü

Hindistan'da kirli su tüketimi kaynaklı 3 ölüm 150 zehirlenme

Siirt’te otomobil kepçeyle çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

HAMAS'tan işgalci rejimin yardım kuruluşlarını yasaklamasına tepki

Siirt’te 22 vatandaş 3 saatlik çalışmayla kurtarıldı

Irak'ta cumhurbaşkanlığı adaylıkları için başvurular başladı

Diyarbakır’da sürücülerden belediyeye tepki: Böyle belediyecilik olmaz

Gazze'de 2025 yılı: 33 milyar doları aşan kayıplarla dolu bir bilanço

Adana'da işçileri taşıyan minibüs karda devrildi: Yaralılar var

Mardin’de 140 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı

Adana’da zirai don uyarısı: Üreticilere tedbir çağrısı

Dargeçit’te kar yağışına karşı yetersiz çalışma

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş'a ziyaret

Diyanet-Sen Malatya: Yılbaşı kutlamaları kültürel yozlaşmanın en büyük göstergesidir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Olumsuz hava koşulları nedeniyle THY 50, AJet 64 seferini iptal etti

Bursa’da Hazreti İsa ve Hazreti Meryem konulu program düzenlendi

Batman'da kar trafiği felç etti: Ara sokaklar ulaşıma kapandı

Malatya'da motosiklet ve kuryelere 1 günlük trafik yasağı

ABD, İran-Venezuela arasında iddia edilen silah ticareti nedeniyle yaptırımlar uygulayacağını duyurdu

Malatya'da kar kalınlığı 40 santimetreyi buldu

Belediye Başkanı Geçit, karla mücadele çalışmalarını yerinde inceledi