• BIST 100

    11197,35%0,13
  • DOLAR

    41,29% 0,15
  • EURO

    48,92% -0,14
  • GRAM ALTIN

    4863,47% -0,59
  • Ç. ALTIN

    7962,12% -0,77

Sağlık-Sen Şırnak İl başkanı Anmal: Tasarrufu bırak israfı önle

17 Eylül 2025, Çarşamba 16:13
17 Eylül 2025, Çarşamba 16:13
Sağlık-Sen Şırnak İl başkanı Anmal: Tasarrufu bırak israfı önle
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Kamu idarelerindeki personel harcamaların kısıtlamasına tepki gösteren Sağlık-Sen Şırnak Şube Başkanı Sabğatullah ANMAL Geçmişte milyarlar harcanarak yapılan yatırımların günümüz şartlarında atıl kaldığını gözlemlediklerini belirterek Maliye Bakanı Mehme

Kamu idarelerin ileriye dönük plansız harcama ve yapıların yapılmasından dolayı atıl kaldığını ve kamu kaynakların israf olduğuna, geçmişte yapılan ve günümüz şartlarında atıl kaldığı bir menfezi hangi amaçla yapıldığı bilinmezken bu günkü plansız yol çalışmaları ile de Şırnak-Uludere yolunu örnek olarak basınla paylaşarak dikkat çeken Anmal, “plansız ve ileriye dönük projesiz yapılan yatırımların ilerde atıl duruma düşeceğinden ve kamu kaynakların boşa harcanarak israfından endişe ediyoruz” İfadesinde bulundu.

Ekonomiyi düzlüğe çıkartma ümidi ile ekonominin patronluğuna getirilen Mehmet Şimşek’in öneri ve tavsiyeleri ile kamu idarelerinde uygulanan personel giderlerin kısıtlaması dışında herhangi bir tasarrufa gidilmediğini müşahede ediyoruz. Vatandaş için gerekli ve elzem olan yatırımların yapılması gereksiz ve ileriye dönük işlevliği tartışmalı olan yatırım adı altında yapılan harcamaların çoğunun halka yararlı olmadığı gibi hizmet verilebilirliği tartışmalı olan harcamaları mercek altına alınmalı. Bunun en güzel örneği yıllar önce planlama yapılmadan yapılan menfezler bu gerçeği yansıtıyor. Memur’a yapılacak her türlü ödemenin iç piyasayı canlandıracak ve esnafa can simidi niteliğindedir.” ifadesinde bulundu.

Sağlık, Eğitim ve Savunmada tasarrufun olmayacağı gibi Kamu görevlisi Memurların geçimini sağlayabileceği, emeğin karşılığını alabileceği bir ödemeyi fazla görmemesi gerektiğini ifade eden Anmal, “Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesi olarak ülkemize hizmet üreterek Devletini temsil eden Memurların hak ettiği emeğin karşılığını tasarruf tedbirleri ile değil çeşitli yatırımların plansız projelerin önlenmesi ile ekonominin düzlüğe çıkacağına inandıklarını ifade eden Anmal “Ülkemiz genelinde yapılan yersiz yatırımlar ne yazık ki geçmişte olduğu gibi gelecekte de atıl durumda kalacağından endişe ettiklerini dile getirerek “Memurlardan kısarak piyasalar canlanmaz ekonomik veriler düzelmez bilakis tam tersi ekonominin canlanması tasarrufla değil israfı önleme mücadelesi ile olur, yatırımları dostlar alış verişte görsün edası ile değil tamda yerli yerinde ve ihtiyaca göre yapılmalı aksi takdirde atıl duruma düşeceği kaçınılmaz olur. Bu durumda milyonlar harcanarak yapılan yatırımlar ve milli kaynakların çöp olmasına sebep olur” diyerek “Ülkemizin içinde bulunduğu çıkmazın memura verilecek değer ve kaynakların peşkeş çekmesi ile değil ihtiyaca göre belirlenerek halkın hizmetine sunulması ile halkın ekonomik programlara ve kaynakların harcamasına gösterecek güvenle düzlüğe çıkacağına inanıyoruz. ” dedi. (İLKHA)

ABD'den Hollanda'ya füze sistemi satışına onay

Kabasakal Mahalle sakinleri: Kapalı tutulan taziye evimize kesilen 147 bin TL neyin faturası?

Batman’da trafik kazasında bir kişi yaralandı

Şanlıurfa’da kuaförün Filistin’e destek kampanyasına yoğun ilgi

Hindistan'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 15 ölü, 16 kayıp

Adana’da 570 kişiden biri başkan unvanı taşıyor

Diyarbakır'da mahalle sakinlerinden yetkililere çağrı: Servis yoksa çocuklarımızı okula gönderemeyiz

Kurtulmuş: Bu komisyonun öncelikli vazifesi, sürecin millet adına denetiminin ve kontrolünün yapılmasıdır

Nijerya'da Lassa ateşi vakalarında artış: Can kaybı 162'ye yükseldi

Şanlıurfa’da 100 toplu taşıma şoförü kura ile belirlendi

Yaralı peçeli baykuş tedaviye alındı

ASİM Eylül ayı toplantısında Adana’nın eğitimi masaya yatırıldı

Mersin'de Türkiye Yüzyılı Maarif Programı için değerlendirme toplantısı yapıldı

Sağlık-Sen Şırnak İl başkanı Anmal: Tasarrufu bırak israfı önle

Şanlıurfa’da fıstık ithalatı tepkisi: “Çiftçi kuraklıkla boğuşurken ithalat kabul edilemez”

Umut Kervan'ından ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye desteği

Mersin’de su ürünleri av sezonu törenle açıldı

Batman İŞKUR'da devir teslim gerçekleşti

Gazze'de katliam: 45 şehit, onlarca yaralı

Ustasından LPG'li araç sahiplerine önemli uyarılar

Akdeniz'de balık sezonu bereketiyle başladı

Batmanlı çocuklar TEKNOFEST'te yer aldı

Batman MEM'den velilere çağrı: Ek kitap zorunluluğunu bildirin

Selçuk Bayraktar: Davamız zulme dur diyecek güce ulaşmaktır

Büyükşehir Belediyesinden Ayvalı Mahallesi'ne 11 bin 950 metre içme suyu hattı

Ballıca Mağarası doğal güzelliği, tarihi ve şifalı havasıyla ziyaretçilerini büyülüyor

Bingöl’de aranan şahıs yakalandı

Siirt-Bitlis karayolunda tır devrildi: Yol trafiğe geçici olarak kapandı

Katar Emiri Şeyh Temim Ürdün'de

Siirt’te sepsis tanılı hasta, hava ambulansıyla İstanbul’a sevk edildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD'den Hollanda'ya füze sistemi satışına onay

Kabasakal Mahalle sakinleri: Kapalı tutulan taziye evimize kesilen 147 bin TL neyin faturası?

Batman’da trafik kazasında bir kişi yaralandı

Şanlıurfa’da kuaförün Filistin’e destek kampanyasına yoğun ilgi

Hindistan'da şiddetli yağışlar sele yol açtı: 15 ölü, 16 kayıp

Adana’da 570 kişiden biri başkan unvanı taşıyor

Diyarbakır'da mahalle sakinlerinden yetkililere çağrı: Servis yoksa çocuklarımızı okula gönderemeyiz