• BIST 100

    16440,46%-1,27
  • DOLAR

    43,49% 0,07
  • EURO

    51,41% 0,28
  • GRAM ALTIN

    6810,17% 4,73
  • Ç. ALTIN

    11372,06% 0,00

Şahin, Gastroantep için basın mensuplarıyla bir araya geldi

13 Eylül 2024, Cuma 09:31
13 Eylül 2024, Cuma 09:31
Şahin, Gastroantep için basın mensuplarıyla bir araya geldi
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şahin, Gastroantep için basın mensuplarıyla bir araya geldi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde düzenlenen GastroAntep Kültür Yolu Festivali için basın toplantısı düzenlendi.
Eşsiz mutfağı ve kültürüyle Gazi şehir, GastroAntep ile bir kez daha dünya sahnesine çıkıyor. Dünyaca ünlü ödüllü şefler, gastronomi yazarları, sektör temsilcilerinin katılımıyla gastronominin kalbi Gaziantep’te atacak. 14-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek GastroAntep Kültür Yolu Festivali’nde etkinlikler, festivalin kentte katkısı, bu yılın özellikleri ve program konusunda basın mensuplarına 25 Aralık Panorama Müzesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıyla bilgilendirme yapıldı.
Toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Gaziantep Milletvekili İrfan Çelikaslan katıldı.
GastroAntep Kültür Yolu Festivali basın toplantısında “Güvenli ve Dirençli Şehir Gaziantep” sunumu gerçekleştiren Başkan Fatma Şahin; nüfus artışı, su yönetimi, gıda güvenliği için yapılan ve yapılacak yatırımlarla bakanlıklarla ilgili temaslara değindi. Bu yatırımların önemini vurguladı. Güvenli şehir modeli hakkında bilgi veren Şahin başlıklar ve örneklerle çeşitlendirdi. Gaziantep’in dünyada gastronomi alanındaki yeri, Gaziantep mutfağının değerlerinin tanıtımı ve önemi ile coğrafi işaret alanındaki çalışmalara değindi.
“Kültür, medeniyetin özüdür”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin toplantıda yaptığı konuşmada GastroAntep’in geliştiğini ve büyüdüğünü festivalin büyüklüğünün belli olacağını belirterek, “İnsanın canının malının bize emanet olduğu bir dönemde kültürün ne kadar önemli olduğunu görüyoruz. Kültür aynı zamanda medeniyetin özüdür. Çıkardığımız sofra son üründür. Oysa daha GastroAntep’e başlarken biz ne dedik. Güneşten, doğadan, tarihten gelen lezzet dedik. Kültür yoluna dahil ettik. Kültür yoluna dahil olmamızın ne anlama geldiğini yarınki büyüklükten, genişlemeden çok net bir şekilde göreceksiniz. Artık panel yerlerinin, konser yerlerinin, workshopların ayrıldığı Roma’yla Napoli’yle yarışan Gaziantep’in dünyaya söyleyeceği başka bir söz var diyoruz. O yüzden bu dönemki başlığımızı gastroekonomi diyoruz” dedi.
“Gastroekonomi dediğiniz şey aile ekonomisi”
Gastroekonomi’nin ne olduğunu detaylı anlatan Başkan Şahin, “Gastroekonomi dediğiniz şey aile ekonomisi, kadın kooperatiflerinde çalışan kadının çocuğunun bursunun hiç kimseye ihtiyacı olmadan sağlayabilmesidir. Dedenin toruna nesiller arası geçişi sağlamasıdır. Sözlü tarihin yazılı tarihe dönüşmesi, Kültür A.Ş. tarafından 85 kitaba çevrilmesidir. İşte tam bu noktada sevgili katılımcılar, bilerek söylediğimiz gastroekonomide ikinci başlığımızın da özellikle Osmanlı’nın, Selçuklu’nun, Roma döneminin en güzel hazinelerinden biri herkesin birbirinden öğreneceği geçirgenlik. Gastrobotanik ve beraberindeki gastrosağlık bize yeni bir başlangıcı işaret veriyor” diye konuştu.
Basın mensuplarına toplantıda GastroAntep hakkına sunum yapan Başkan Fatma Şahin festival başlıklarının ardından sunum ve bilgilendirme sonrası soruları yanıtladı.

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Eğitimci Yaman: Batı'dan fonlananlar İslami kesimleri hedeflerine koyuyorlar

Bursa'da kasksız sürücülere ceza yağdı

Libya’dan Avrupa’ya gaz hamlesi: Üretim 2030’a kadar artacak

Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu

Gaziantep'te sıvı metamfetamin ele geçirildi: 6 kişi gözaltına alındı

Sivas’ta buzlanma nedeniyle öğrenci servisi devrildi: 10 yaralı

Tarihin en büyük şirket satın alması: SpaceX–xAI birleşmesi 1,25 trilyon dolar

Gaziantep'te okul çevrelerine denetim

Avustralya, çocuklarda beyin kanserine karşı aşıların dünyada ilk denemesini başlattı

Enflasyon rakamları açıklandı

Çin'de huzurevi yangını: 5 ölü

Ocak enflasyonuna göre kira artış oranı belli oldu

Aranan cezaevi firarisi operasyonla yakalandı

Meteoroloji’den 9 il için “sarı” kodlu kuvvetli yağış uyarısı

Brent petrol 65,78 dolardan işlem görüyor

Trump’ın, Ukrayna ve Rusya konusunda çok iyi gidiyoruz söyleminin ardından Ukrayna’ya füze yağdı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 5 şüpheli tutuklandı

Batman'da okul çevrelerinde denetim yapıldı

Akaryakıta 80 kuruş zam

Batman'da at çiftliğinde çıkan yangın söndürüldü

Bursa’da fabrika yemeği sonrası 20 işçi hastanelik oldu

Prof. Dr. Gökçe: Patoloji, tanı ve tedavinin yol haritasını belirliyor

Kadınlar, yaşlılar ve hamileler için uyarı: İdrar yolu enfeksiyonu sessiz ilerleyebiliyor

Dolar ve Euro bugün ne kadar?

Başkan Kaplan’dan Bankalara Çağrı, POS Komisyon Ücretleri Makul Seviyeye Çekilmeli

Tarım Bakanlığından 214 projeye 1,7 milyar TL hibe

TCMB Başkan Yardımcılıklarına iki yeni atama

Proje ve kontrollük işlerinde uygulanacak fiyat artış oranları belirlendi

Altın fiyatlarında tarihi düşüş sonrası sert toparlanma

İstanbul merkezli 22 ilde MLKP operasyonu: 96 şüpheli yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Eğitimci Yaman: Batı'dan fonlananlar İslami kesimleri hedeflerine koyuyorlar

Bursa'da kasksız sürücülere ceza yağdı

Libya’dan Avrupa’ya gaz hamlesi: Üretim 2030’a kadar artacak

Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu

Gaziantep'te sıvı metamfetamin ele geçirildi: 6 kişi gözaltına alındı

Sivas’ta buzlanma nedeniyle öğrenci servisi devrildi: 10 yaralı

Tarihin en büyük şirket satın alması: SpaceX–xAI birleşmesi 1,25 trilyon dolar