• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Şahin, İslahiye LGS Türkiye birincisini ziyaret etti

25 Haziran 2023, Pazar 06:25
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Şahin, İslahiye LGS Türkiye birincisini ziyaret etti
Tarih: 06:25 - 25 Haziran 2023
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Şahin, İslahiye LGS Türkiye birincisini ziyaret etti

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Ömer Baran Şişman’ı ziyaret etti.
Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşayan Şişman’a Başkan Şahin, evinde ziyaret ederek bilgisayar ve bisiklet hediye etti.
Şahin: Türkiye yüzyılı, eğitim yüzyılı olacak
Yaşanan felaketin ilk gününden beri öğrenciler için imkanları kolaylaştırmayı meramlayan Başkan Fatma Şahin, eğitimin iyileştirdiğini vurgulayarak, “Bize öyle güzel bir bayram yaşattınız ki bütün gece heyecandan uyumadım. Çok güzel bir sonuç tebrik ediyorum. En önemli özne sizsiniz. Ama lojistik destekte çok önemli. Bu depremde çocuklar bana dedi ki, ‘başkanım her şey enkaz altında kaldı. Biz burada ne yapacağız’. En büyük kara depremini geçirdik. Canımız sağ ve bunu konuşuyoruz. Ben şükür ediyorum. Eğitim iyileştiriyor. Oğlumuzu da dinledim. ‘Her krizin fırsatları var’ diyor. Çok onur duyduk. Konteynırda çalıştı. Su ve mermer hesabı. Su mermeri nasıl şekillendiriyor vura vura. Bir defa okumayla olmuyor sürdürebilirlik. Başaracağız bizim başka çaremiz yok okumaktan başka. Okuyacağız, okutacağız. En büyük güç beşeri sermaye. Doğru yoldayız. Türkiye Yüzyılı, eğitim yüzyılı olacak” şeklinde konuştu.
'Ne olursa olsun ben çalışmayı seçtim'
LGS sınavında büyük başarı elde eden Ömer Baran Şişman depremden etkilenmesine rağmen çalışmayı bırakmadığını belirterek, “Depremin ilk aylarında sıkıntı yaşadım. Ama ondan sonra devletin KYK yurduna geçtik biz ailece. Burada biraz daha çalışma imkanı buldum. Sonra memur kent açıldı. Bu yüzden daha çok çalışma olanağı buldum. Ana çalışmamı orada yaptım. Ondan sonra TOKİ kentlerine geçtik. Orada da son çalışmalarımı yapıp sınava girdim. Aslında bu başarı hikayesinde diğerlerine örnek olabilecek şey, çalışma azmi. Çünkü ne olursa olsun ben bir deprem yaşadım. Bir sürü yer gezdim. Çadırlarda kaldım. Bundan sonrasında vazgeçtim. Öylesine çalışmadan sınava girebilirdim. Normal bir fen lisesini tutturabilirdim. Ama ne olursa olsun ben çalışmayı seçtim ve her gün düzenli olarak çalışarak Türkiye birincisi oldum” açıklamasında bulundu.
Depremin ardından yaşanan barınma sıkıntılarına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüm bulunduğunu ifade eden Şişman’ın annesi Zehra Şişman ise, “Depremde İslahiye’deydik. Depremden sonra ilk etapta bir barınma yeri sıkıntısı yaşadık. Orada çocuğumun verimli çalışmadığını görünce İslahiye de konteynır kentte kaldık. Hayati ihtiyaçlarımızın hepsini karşıladık Kitap kampanyalarından faydalandık. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin denemelerine girdik. Başarısı eski başarısına ulaştı. Fatma Şahin gerçekten bir numara. Eğitime bir insan ancak bu kadar değer verir. Gaziantep için büyük bir şans” diye konuştu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, afet bölgelerine ek kontenjan müjdesi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremde yoğun hasara uğrayan İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde 8’nci sınıfa kayıtlı olan öğrenciler için bu tercih döneminde, Türkiye’nin her tarafındaki sınavlı okullarda her şube için iki ek kontenjan açılacağını müjdeledi.

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu