• BIST 100

    10678,67%0,97
  • DOLAR

    42,23% 0,05
  • EURO

    48,90% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5601,71% -0,07
  • Ç. ALTIN

    9287,15% -0,15

Şahin, sözleşmeli personele verilecek sosyal denge tazminatını iki katına çıkardı

08 Mayıs 2023, Pazartesi 14:30
08 Mayıs 2023, Pazartesi 14:30
Şahin, sözleşmeli personele verilecek sosyal denge tazminatını iki katına çıkardı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şahin, sözleşmeli personele verilecek sosyal denge tazminatını iki katına çıkardı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Belediye ve İl Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) ile imzalanan Sosyal Denge Tazminatı (SDS) Ek Protokolü çerçevesindeki ilk yıl sözleşmeli personele verilmesi planlanan yüzde 40’lık SDS payını, sürpriz bir kararla tüm sözleşmeliler için yüzde 100’e çıkardı.
Protokol ile 15 Mayıs 2023 tarihi itibari ile tüm sözleşmeli personeller bir yıl şartı aranmaksızın, SDS’den faydalanacak. Bu çerçevede, çalışanlar arasında adaletli ücret dağılımını sağlamak, demokratik ve katılımcı çalışma düzenini oluşturmak hedefleniyor. Onat Kutlar Konferans Salonu’nda düzenlenen “Sözleşmeli Personelin İlk Yıl Sosyal Denge Tazminatından Faydalanması”na ilişkin protokol imza törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Bem-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Seçil Özsöyler katıldı.
'Çalışanın hakkını teslim etmemiz gerekiyor'
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Hepimiz işimizi iyi yapacağız. Madem bir aileyiz. İyi günde kötü günde hastalıkta ve sağlıkta bir ve beraberiz. Allah şahit bu ekip bana işçi hakkıyla ilgili, alın teriyle ilgili ne gerektiyse hep şunu söyledim: Ne gerekiyorsa yapın. Çünkü Büyükşehir Belediye başkanlığından öğrendiğim oydu. Önce insan, önce para değil. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. 2 milyon bize emanet. 2014’de Belediye Başkanı oldum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bana bir tavsiyede bulundu. “İnsanı yönet dedi. Adaletli ol, ehliyetli ol, ehliyetli insanı adaletli şekilde yönet diyor. İşi ehline ver adaletli ol diyor. Bilgiyi yönet dedi. Hepinize şunu söyledim. Siz kendi içinizde yarışmıyorsunuz. Gaziantep Büyükşehir Belediye’sinin yaptığı her işi diğer belediyeler örnek alıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi çıkardığı vizyon projeleri her seferinde daire başkanlarımızı daire başkanları arıyor. Konya, Kayseri’nin Belediye başkanları buraya geliyor. ‘Akıllı ulaşımı nasıl yaptınız’ diyor. Sosyal destek sistemlerimizi inceliyor. Bugün çıkardığımız uygulamalar Türkiye’nin en güzel uygulamaları oldu. Zamanı yönetmemiz lazım. Bir gün sonra yaptığımız şeyin, bir gün öncesiyle yapılmasıyla o kadar farkı var ki. Savaşacağız sonuca ulaşacağız. ‘Parayı yöneteceğiz, insanı yöneteceğiz, zamanı yöneteceğiz’ dedik ve en önemlisi ‘Gönüllere dokunacağız’ dedik. Çalışanın hakkını vermemiz, teslim etmemiz gerekiyor. Allah her birinizden razı olsun” dedi.
'Çalışanının alın terinin yanında olan bir başkan'
Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i işaret ederek, şunları aktardı:
“Bugün özellikle çalışanımızın alın terinin yanında olan bir başkanımızı çalışmalarının mutluluğunu yaşıyoruz. Esas itibariyle bizim temel meselemiz gönül almak. İnsanı memnun edebiliyorsak, insanın gönlünü edebiliyorsak, sıkıntılarını çözebiliyorsak işte o zaman başarılısın. Bugün Gaziantep’in her köşesinde sokağında genciyle, yaşlısıyla kimin neye ihtiyacı varsa destek oluyoruz. İnsanın sıkıntılarını gider ki şehrimiz daha huzurlu olsun. Gazianteplinin her açıdan gelişimini takip ediyoruz.”
Bem-Bir-Sen Gaziantep Şube Başkanı Seçil Özsöyler ise, büyükşehir bünyesinde yeni sözleşmeli olan personellerin SDS’den faydalanması talebine Başkan Fatma Şahin’in kayıtsız kalmadığını ifade ederek, “Gerçekleştireceğimiz Sosyal Denge Sözleşmesi Ek Protokolü’nün tüm sözleşmeli personel arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Ukrayna’lı Bakan, 100 milyon dolarlık yolsuzluk nedeniyle görevden uzaklaştırıldı

Google Maps’e yapay zekâ desteği: “Bölgedeki gerçek zamanlı hava durumunu göster”

Giresun açıklarında balıkçı teknesi battı: 1 kişi öldü, 2 kişi kurtarıldı

Kocaeli’de 6 kişinin hayatını kaybettiği fabrika yangınının nedeni açıklandı

HÜDA PAR’lı vekilin girişimiyle 36 yıl sonra TBMM Camii’nde hoparlörden ezan sesleri yükseldi

İran, “Bazan Üstündeki Füzeler” adlı İbranice belgesel yayınladı

12 Kasım Dünya Zatürre Günü: Uzmanlardan önemli uyarı

Şanlıurfa’da sünnet düğününe silahlı saldırı: 1 ölü, 6 yaralı

Von der Leyen’den yeni hamle: AB’ye ortak istihbarat birimi kuruluyor

Gürcistan: Düşen askeri kargo uçağı soruşturması Türkiye ile koordineli yürütülüyor

Konya'nın Doğanhisar Belediyesi temizlik işçisi alacak

Konya’da kaçak silah operasyonu

Ziraat Odası Başkanı Aydiş: Çiftçi tarlaya giremiyor, kuraklık büyük tehdit oluşturuyor

Konya’da "Aranan Şahıslar Uygulaması": 45 kişi yakalandı

Akdeniz açıklarında 5,2 büyüklüğünde deprem

Fransa uzayda askerî hamleye hazırlanıyor: Macron “Uzay artık güvenli bir alan değil”

Diyarbakır’da çocuk kardiyolojisi uzmanları bilgi ve deneyimlerini paylaştı

Konya’da kaçakçılık operasyonu: 12 bin 920 kilogram kaçak tütün ele geçirildi

Gürcistan'da düşen uçağın kara kutusu bulundu

Tayvan, Fung-wong tayfunu nedeniyle 8 binden fazla kişiyi tahliye etti

Bakan Şimşek: Cari dengenin temellerini sağlamlaştıracağız

Macron-Abbas görüşmesi ve Filistin’de reform trajedisi: Yüzde 80 güven kaybı

Bingöl Emniyet Müdürlüğü’nden kış lastiği uyarısı

T.C Kimlik numaralarının son rakamı 4 ile bitenler bugün TOKİ başvurusu yapabilecek

Akdeniz’de 5,2 büyüklüğünde deprem

Molla Enver Kılıçaslan: Mevcut şartlarda TOKİ'ye başvurmada bir sakınca yoktur

Muğla’da yolcu minibüsü devrildi: 15 yaralı

Venezuela, olası ABD saldırısına karşı gerilla savunmasına hazırlanıyor

Diyarbakır'da 53 adrese eş zamanlı baskın: 46 gözaltı

Kripto para karşılığı suikast teklif eden platformun yöneticisi yakalandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Ukrayna’lı Bakan, 100 milyon dolarlık yolsuzluk nedeniyle görevden uzaklaştırıldı

Google Maps’e yapay zekâ desteği: “Bölgedeki gerçek zamanlı hava durumunu göster”

Giresun açıklarında balıkçı teknesi battı: 1 kişi öldü, 2 kişi kurtarıldı

Kocaeli’de 6 kişinin hayatını kaybettiği fabrika yangınının nedeni açıklandı

HÜDA PAR’lı vekilin girişimiyle 36 yıl sonra TBMM Camii’nde hoparlörden ezan sesleri yükseldi

İran, “Bazan Üstündeki Füzeler” adlı İbranice belgesel yayınladı

12 Kasım Dünya Zatürre Günü: Uzmanlardan önemli uyarı