• BIST 100

    15120,77%-0,14
  • DOLAR

    43,17% 0,00
  • EURO

    50,32% 0,17
  • GRAM ALTIN

    6405,71% -0,38
  • Ç. ALTIN

    10370,94% 0,00

Şahinbey 4. Kitap Günleri başladı

08 Ekim 2022, Cumartesi 18:35
08 Ekim 2022, Cumartesi 18:35
Şahinbey 4. Kitap Günleri başladı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şahinbey 4. Kitap Günleri başladı

Şahinbey Belediyesi tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen Kitap Günleri kapılarını kitapseverlere açtı.

Şahinbey Belediyesi tarafından, 8-16 Ekim tarihlerinde Akkent Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek olan Kitap Günleri açılış töreni ile kapılarını açtı. Açılan Kitap Günleri fuarı ile birbirinden özel konuklar okuyucuları ile buluştu Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde yapılan “Şahinbey’de Kitap Günleri’ne gelen öğrenciler ve vatandaşlar, 29 yazar ile yaklaşık 90 yayınevinin kendilerine sunduğu birbirinden değerli söyleşileri dinleyerek kitaplar alabilecek. Açılış törenine AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun yanı sıra protokol üyeleri, yazarlar, öğrenciler ve kitapseverler katıldı.

“Yazarlarımızla hemhal olmalarını sağlıyoruz”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Bu yıl 4. kez düzenlediğimiz Şahinbey Kitap Günleri fuarımız başladı. Buraya 29 yazar ile 90’a yakın yayın evimiz katılıyor. 9 gün sürecek kitap fuarımıza gençlerimizi kitapla yazarlarla buluşturup onları söyleşileri ve imza günleriyle bir araya getirmeyi planladık. Gençlerimize şuana kadar 14 milyona yakın kitap dağıttık, amacımız gençlerimizin kitapla buluşması kitap okuma yarışmaları yapıyoruz. Kitap kuponları ve kitap dağıtıyoruz ve okudukları kitapların yazarlarıyla da bir araya getirip hep imza günleri yaparak hem söyleşiler yaparak yazarlarımızla hemhal olmalarını sağlıyoruz. Kitap fuarımızın ilk günü ilk saatleri olmasına rağmen yoğunluk ve ilgi var. Gelecek sene de Türkiye’nin en büyük 2. büyük kütüphanesini inşa ederek, gençlerimizi kalıcı olarak 24 saat açık olacaktır. Şimdiden kütüphanemizin fuarımızın şehrimize halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

“Gazi şehir çocuklarını hiç kimse tutamaz o yüzden eğitim şehri Gaziantep”
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Allah’ın izniyle tesisleri tamamlanmış okuma alt yapısını kuvvetlendirmiş, bir gazi şehir çocuklarını hiç kimse tutamaz. O yüzden eğitim şehri Gaziantep, bilim şehri Gaziantep, spor şehri Gaziantep ve bunun sonunda neler istiyoruz ilim sahibi olmak demek kendini tanımak demektir. O yüzden ’İlim ilim bilmektir, ilim kendini bilmektir. Sen kendini bilmezsen bu nice okumaktır.’ Günün sonunda nerden geldik nereye gidiyoruz, biz kimiz dediğimiz kendini bilme değerleri oluşturduğumuzda bugün yaşanan hiçbir sorun kalmayacak. Dünyanın cehenneme döndüğü, çocukların öldürüldüğü, ailelerin göç yolunda yok olduğu bir dünya sürdürülemez. Özü medeniyet kodlarıdır, medeniyet kodlarını da öğrenmenin yolu da okumaktır” dedi.

“Biz medeniyet şehriyiz”
Gaziantep Valisi Davut Gül, “Biz medeniyet şehriyiz. Şuan ki durumumuza baktığımızda yine çok şükür 4 tane üniversitemiz var. Türkiye’de eğitim anlamında çok ciddi yatırımlar yapan bir şehiriz. Kültürle ilgili gerek bakanlıklarımız gerek belediyelerimiz ciddi anlamda destek veriyorlar ve bunun sonucu olarak da olumlu gelişmeleri hepimiz görüyoruz. Şahinbey Belediyemizin bu sene düzenlemiş olduğu 4. Kitap Fuarı bu anlamda çok önemli. Şahinbey’deki çocuklar, gençler sayı itibariyle Türkiye’deki ilçeler arasında birinci durumdadır. Bu gençlerin iyi yetişmesi için emek harcamak gerekiyor. Fiziki anlamda emek harcamak gerekiyor. Çocuklara özveriyle yaklaşarak öğretmenlerimiz bunu en iyi şekilde yapıyor” dedi.
[gallery ids=',48234,48235,48236,48237,48238,48239']

Miraç Kandili bugün idrak edilecek

İngiltere, Tahran Büyükelçiliğini kapattı

Trafik cezalarında büyük artış: Kanun teklifinin 10 maddesi daha kabul edildi

Wall Street Journal: Washington askeri saldırıdan geri adım atıyor

İran: ABD gerilimi büyütürse sonuçları ağır olur

İran hava sahasını geçici olarak kapattı

Kocaeli’de 9 farklı suçtan ve 18 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

ABD'li heyet, Putin'i yakın zamanda ziyaret edecek

Suudi Arabistan'da bir adam 142 yaşında vefat etti

Şırnak’ta yolu kardan kapanan köydeki hastaya paletli ambulansla ulaşıldı

Halep şehrine insani koridor açılıyor

Bakan Fidan BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

Kastamonu’da çeşitli suçlardan aranan 28 kişi yakalandı

Danimarka ve Almanya'dan Grönland için "askeri" adım

Kahramanmaraş’ta 2 bin 958 sentetik hap ele geçirildi: 2 tutuklama

Lavrov: Hiçbir üçüncü taraf Rusya-İran ilişkilerinin doğasını değiştiremez

Akdeniz Tekstil Fuarı Mersin’de ziyaretçilere açıldı

Malatya'da rahatsızlanan 1 yaşındaki bebek ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi

Paşinyan: AB'ye koşulsuz olarak üye olmak istiyoruz

ABD, 75 ülke için göçmen vizesi işlemlerini durdurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan yasama, yürütme ve yargı organlarının temsilcileriyle bir araya geldi

Rusya, St. Petersburg'da saldırıyı engelledi

Dışişleri Bakanlığı’ndan Gazze’de teknokrat komite açıklaması

Witkoff, Trump'ın Gazze barış planının ikinci aşamasının başladığını duyurdu

Malatya’da alacak-verecek kavgasında 1’i ağır 4 kişi yaralandı

Filistinli gruplardan Gazze'yi yönetecek komiteye ilişkin açıklama

Cizre’de Suriye protestosu sonrası arbede: 2 gözaltı

Tunceli’de okullara 1 günlük ara

Rus kuvvetler, bir yerleşim yerini daha ele geçirdi

Son 24 saat içinde Gazze hastanelerine 15 şehit getirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Miraç Kandili bugün idrak edilecek

İngiltere, Tahran Büyükelçiliğini kapattı

Trafik cezalarında büyük artış: Kanun teklifinin 10 maddesi daha kabul edildi

Wall Street Journal: Washington askeri saldırıdan geri adım atıyor

İran: ABD gerilimi büyütürse sonuçları ağır olur

İran hava sahasını geçici olarak kapattı

Kocaeli’de 9 farklı suçtan ve 18 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı