• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Şahinbey Belediyesi 100 depremzede ve yetim ailenin yüzünü güldürdü

EKONOMİ 8.03.2024 13:30:18 0
Şahinbey Belediyesi 100 depremzede ve yetim ailenin yüzünü güldürdü

Şahinbey Belediyesi 100 depremzede ve yetim ailenin yüzünü güldürdü

Daha önce Serinevler de yaptığı konutlarla 100 yetim ailenin yüzünü güldüren Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in katılımlarıyla gerçekleştirilen programda 100 yetim aileyi daha ev sahibi yaparak toplamda 200 yetim ailenin yüzünü güldürdü.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Gaziantep ziyaretinde Şahinbey Belediyesi tarafından Mavikent Mahallesi’nde depremzede ve yetim aileler için yapımı tamamlan 100 konutun kura çekim törenine katıldı. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törende yetim aileler ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadılar.
“Yüzlerce vatandaşın yüzü güldü”
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yerelde yapılan ve insana dokunan projeleri Ankara’dan desteklemeye devam edeceklerini belirterek 'İnsana dokunan projeleri Ankara’dan desteklemeye devam edeceğiz. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet kardeşimize, yüzlerce vatandaşın rüyasını gerçekleştirdiği için teşekkür ediyorum. Bu projede fikir düzeyinden tamamlanma aşamasına kadar emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Şimdiden herkese hayırlı olsun. Bizim belediyelerimizin stratejisi eser siyasetidir. Herkesi, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, birliği, bütünlüğü güçlendiren bir siyaset anlayışıdır. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’ndan, bütün ekibinden bunu düşündüğü için, hayata geçirdiği için Allah razı olsun. Biz vatandaşımızın hizmetindeyiz. Bu tür projeleri Ankara’dan desteklemeye devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.
“Yetim gülerse dünya güler”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da özellikle depremzedeler ve yetim aileler için böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için çok mutlu olduklarını belirterek ‘‘Yetim gülerse dünya güler.’’ Bizlere küçüklüğümüzde bir yetimin başını okşadığında saçı kadar sevap yazılır demişlerdi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, yoksula ve yetime her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Şahinbey Belediyesi olarak 9 bin 800 konut yaptık. Bunların 5 bin tanesi dar gelirli vatandaşlarımıza yapılmış sosyal konutlar. Daha sonra Serinevler’de 210 tane konut yaptık ve bu 210 konutun da 100 tanesini yetim ailelere verdik. Biliyorsunuz 6 Şubat’ta Dünya’da eşi benzeri olmayan bir deprem yaşadık. Mavikent Mahallemizde Hem depremzedelerimiz hem de yetim ailelerimiz için 100 konut daha yaptık. Bu konutlarımızın hepsi tek katlı ve kendi kullanabilecekleri bahçeleri ve sosyal alanları bulunuyor. Evler depreme dayanıklı iki oda bir salon şeklinde inşa edildi. Bu konuda bizlere destek olan Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanlarımıza ve Milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
“Yetim aileler sevinç gözyaşları döktü”
Konuşmaların ardından protokolle birlikte çocukların çektiği kuralar sonucunda 100 konutun hak sahipleri belirlendi. Hak sahibi olan vatandaşlar sevinç gözyaşlarıyla evlerini teslim alarak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür etti. Programa, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanı sıra Hazine ve Maliye Bakan Yardımcımız Zekeriya Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, Bünyamin Bozgeyik, Şahinbey İlçe Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Ak Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkâmil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, kent protokolü, depremzede ve yetim aileler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli sağanak bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün KKTC'ye gidecek

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı gece kapalı olacak

Erikli ve Pınar Su'ya 26 milyon TL rekabet cezası

Gazze'de katliam sürüyor: İşgalci rejimin saldırılarında 51 şehit, çok sayıda yaralı

ABD'de 6 yaşındaki Filistinli çocuğu katleden cani 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Siyonist rejimden Suriye'ye şimdiye kadarki en yoğun hava saldırıları

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ