• BIST 100

    14297,41%1,00
  • DOLAR

    42,69% 0,00
  • EURO

    50,18% 0,08
  • GRAM ALTIN

    5921,49% 0,34
  • Ç. ALTIN

    9539,73% 0,61

Şahinbey Belediyesin’den çiftçilere 1 milyar 300 milyon TL’lik destek

22 Şubat 2024, Perşembe 15:00
22 Şubat 2024, Perşembe 15:00
Şahinbey Belediyesin’den çiftçilere 1 milyar 300 milyon TL’lik destek
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şahinbey Belediyesin’den çiftçilere 1 milyar 300 milyon TL’lik destek

Şahinbey Belediyesi yeni imzaladığı protokolle çiftçilere verdiği destek miktarını 1 Milyar 300 Milyon TL’ye çıkarırken 10 milyon 8 adet fide dağıtımı için protokol imzalandı.
Şahinbey Belediyesi tarımsal üretimin ve verimin artırılması için verdiği destekleri sürdürerek 10 milyon 8 adet Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Kavun ve Karpuz fidesi dağıtımı için protokol imzaladı. Gaziantep Valiliği koordinasyonunda imzalanan protokol imza törenine, Vali Kemal Çeber, Şahinbey Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan katıldı.

“Verilen destekler çok kıymetli”
Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şahinbey Belediyesi’nin yıllardır çiftçilere destek verdiğini belirterek “Çiftçi kardeşlerimizi memnun eden bir protokol imzaladık. Verilen bu destekler gerçekten çok önemli. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun çiftçilere verdiği destek toplamda 1 Milyar 300 Milyona ulaştı. Bu rakamlar Türkiye genelinde birçok İl ve İlçe Belediyelerinin bütçesinden daha büyük rakamlar. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun verdiği bu destekler çiftçi kardeşlerimize ne kadar çok önem verdiğini gösteriyor. Bu topraklar bereketli topraklar. İnsanlık alemi var oldukça bu topraklar insanları doyuran topraklar olacaktır. Bu destekten dolayı Şahinbey İlçe Kaymakamımıza, Tarım İl Müdürümüze, Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Şahinbey İlçe Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, verilen desteklerden dolayı teşekkür ederek “Gaziantep Valimiz Kemal Çeber önderliğinde çiftçilere verilen destekten dolayı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ve ekibine yine bu projenin uygulamasında Tarım İl Müdürümüze teşekkür ediyorum” dedi.

“Çiftçilerimize 1 milyar 300 milyonluk destekte bulunduk”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu çiftçilerin yükünü hafifletmek ve üretimi arttırmak adına desteklerin devam ettiğini belirterek, “Gaziantep Valiliğimizin öncülüğünde çok önemli bir protokolü daha imzaladık. Daha önce çiftçilerimize arpa, buğday ve gübre desteğinde bulunmuştuk. Bugün de çiftçilerimize 10 Milyon adet Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Kavun ve Karpuz fide desteğinde bulunmak için protokol imzaladık. Daha öncede 33 Milyon fide dağıtımı gerçekleştirmiştik. Toplamda çiftçilerimize 43 milyon fide dağıtımı gerçekleştirmiş olacağız. Dağıttığımız fideler bölgemizin damak zevkine uygun, vatandaşımızın istediği ürünler. Çiftçilerimize özellikle yerli tohum dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Fidelerimizin dağıtımına yakında başlayacağız. Böylece hem Gaziantep’imizin hem de Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tamamının sebze ihtiyacını karşılayacak şekilde bir hazırlık yaptık. İmzaladığımız protokol 46 Milyon TL’lik bir protokol çok önemli bir destek. Bu desteğin yüzde ellisini Şahinbey Belediyesi olarak biz karşılayacağız. Şahinbey Belediyesi olarak Çiftçilerimize verdiğimiz destek 1 Milyar 300 Milyon TL’ye ulaştı. Çiftçi ürettikçe ülkemiz kazanacak. Desteklerinden dolayı Valimiz Kemal Çeber’e Şahinbey Kaymakamımız Mehmet Emin Taşçı’ya ve İl Tarım ve Orman Müdürümüz Mehmet Karayılan’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Çiftçilerimiz ve ben çok şanslıyız”
İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, Şahinbey Belediyesinin çiftçilere önemli destekler sağladığını belirterek “Gaziantep Valimizin liderliğinde ve Şahinbey Kaymakamımızın desteğiyle Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun yaptığı bu destek çiftçi için karşılığı olan, çok ciddi bir destek. Gaziantep çiftçisi ve Tarım İl Müdürü olarak çok şanslıyız. Belediyelerimiz çiftçilerimize çok ciddi miktarlarda destekler sağlıyorlar. Şahinbey Belediyemizin bugüne kadar verdiği destek 1 Milyar 300 Milyon TL’yi geçti. İmzalanan protokolle çiftçilerimize fide desteği sağlanacak. Çiftçilerimiz aldıkları bu fideleri biçerek aldığı verimi, Gaziantep halkının hizmetine sunacaktır. Şahinbey İlçesi’ndeki çiftçilerin tamamına hiçbiri ayrım etmeksizin başvuran herkese bu fide desteği veriliyor. Vermiş olduğu destekten dolayı Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.

Bakan Tekin ve Bakan Kacır "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" etkinliklerine katıldı

TPAO’nun Karadeniz’deki 21 sahasında arama ruhsatı 3 yıl uzatıldı

Altın fiyatları güne düşüşle başladı

Trump’ın barış iyimserliği Avrupa’da karşılık bulmadı

Zirai ilaçlarda dijital dönüşüm: B-Reçete sistemi ile üretim-satış-uygulamada elektronik kaydı

GAİN Medya soruşturmasında 3 gözaltı, 7 şirkete kayyum

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Dolar kuru bugün ne kadar?

Ankara Valisi Şahin’den yerli malı haftası sergisine ziyaret

İçişleri Bakanı Yerlikaya, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Yerlikaya: 972 düzensiz göçmen ile 55 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Meteoroloji'den yağmur, kar ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

Mardin’de mısır kurutma silosu çöktü: Bir işçi öldü

Washington Karayipler'de askeri yığınağı artırıyor

Kuzey Kordofan'da şiddetli çatışmalar: BM'den Sudanlı mülteciler için acil yardım çağrısı

Gazze'den 10 esir serbest bırakıldı

Batı Şeria'da işgal baskını: 16 yaşındaki çocuk şehit oldu

HAMAS: Yeni soğuk hava dalgası Gazze'de felaketi derinleştiriyor

Siyonist rejim ateşkesi ihlal ediyor: Gazze'nin doğusuna yoğun saldırı

İzmir açıklarında 35 düzensiz göçmen kurtarıldı

Uşak'ta trafik kazası: 6 yaralı

Pakistan'da 5,2 büyüklüğünde deprem

BM, Filistin karar tasarısını kabul etti

Siirt’te ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 1 kişi yaralandı

Kars’ta silah ticaretine yönelik operasyonda 10 kişi yakalandı

Fransa ile GKRY arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalandı!

Konya genelinde ses üstü askeri uçuşlar yapılacak

BM: Kış şartlarına rağmen israil Gazze'ye yardımları engellemeyi sürdürüyor

Ardahan’da kar yağışı etkisini sürdürüyor

Ukrayna Rus denizaltısını ilk kez su altı dronlarıyla vurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bakan Tekin ve Bakan Kacır "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" etkinliklerine katıldı

TPAO’nun Karadeniz’deki 21 sahasında arama ruhsatı 3 yıl uzatıldı

Altın fiyatları güne düşüşle başladı

Trump’ın barış iyimserliği Avrupa’da karşılık bulmadı

Zirai ilaçlarda dijital dönüşüm: B-Reçete sistemi ile üretim-satış-uygulamada elektronik kaydı

GAİN Medya soruşturmasında 3 gözaltı, 7 şirkete kayyum

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu