• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Şahinbey Belediyesi'nden evlenen gençlere maddi destek

GÜNDEM 14.02.2025 17:13:14 0
Şahinbey Belediyesi

Gaziantep Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, evlenecek olan çiftlere 40 bin lira nakdi destekte bulunacaklarını ifade etti.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, evlenecek olan gençlere ikinci çocuktan itibaren de destek vereceklerini açıkladı.

"Evlilik yaşı gittikçe ileri doğru gidiyor"

Evlenen çiftlere 40 bin lira destek vereceklerini kaydeden Tahmazoğlu, Türkiye'nin en fazla nikahının Şahinbey'de kıyıldığını belirterek, "Türkiye'de en çok nikah kıyan belediye, Şahinbey Belediyesidir. Biz gençlerimizin yaşlarını geciktirmeden evlenmesini istiyoruz. Evlilik yaşı gittikçe ileri doğru gidiyor. Gençler daha geç evleniyor ve çocuk sayısı azalıyor. Gençlerimizin daha erken evlenmesini istediğimiz için kampanyalar yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız 2025 yılını aile yılı ilan etti. Hükümetimiz yeni evlenecek olan çiftlere 150 bin TL faizsiz kredi veriyor. Üstelik kredinin 2 yıl geri ödemesi de yok. Biz de bu kampanyaya ek olarak 40 bin TL geri ödemesiz nakit desteği veriyoruz. Ayrıca Evlilik Okulu'na katılan çiftlerimize çamaşır makinesi, maddi durumu olmayan çiftlerimize de çeyiz seti hediye ediyoruz."  dedi.

"Yeni doğan çocuklar için de desteklerimiz var"

Çocuk sahibi olacak çiftlere müjdeleri olduklarını kaydeden Tahmazoğlu, "Ayrıca bu yıl çocuk sahibi olan ailelerimize de müjdelerimiz var. 2'nci çocuktan itibaren çocuk bezi bizden. 2,3,4,5 diye sınırlama yok. Diğer yandan 2'nci çocuktan itibaren yılda 12 bin TL olmak üzere 3 yıl boyunca nakit desteği veriyoruz. 3'üncü çocuk olursa desteğimiz daha da artıyor. Aylık 5 bin TL’den 1 yılda 60 bin, 3 yılda ise 180 bin TL nakit desteği sağlamış olacağız. 4'üncü çocuk olursa aylık 4 bin yılda 48 bin TL, 3 yılda da 144 bin TL destek vermiş oluyoruz. Yeter ki gençlerimiz çocuk sahibi olsunlar. Şimdiden evlenecek çiftlerimize mutluluklar diliyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Yapıcıoğlu: siyonistlerle karşılaşmak için her türlü askeri hazırlığı yapmamız lazım

Pakistan uzun menzilli balistik füzesini test etti

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 2 ölü, 8 yaralı

Çin'de helikopter kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Avustralya'da seçimleri iktidardaki İşçi Partisi kazandı

Şanlıurfa'da maddi hasarlı trafik kazası

ABD, Suudi Arabistan'a 3.5 milyar dolarlık silah satacak

HÜDA PAR heyetinden Bingöl köylerine ziyaret

Hindistan Pakistan'dan yapılan ithalatı yasakladı

Oğraş: Zorunlu eğitim gençlerin iş gücü piyasasında yer edinmesini zorlaştırmaktadır

Sanayi sitesi esnafından yüzde 300 kira zammına tepki: Kepenkler kapatıldı

Endonezya'da 6 büyüklüğünde deprem

Siirt'te Kur’an-ı Kerim ziyafeti etkinliği

Anamur'dan hacı adayları kutsal topraklara dualarla uğurlandı.

Vali Kızılkaya’dan uyarı: Yol konforuna aldanmayın, hız kurallarına uyun

Mardin’de 4 katlı binada yangın paniği

Hindistan'da dini festival sırasında izdiham: 6 ölü, 30 yaralı

Prof. Dr. Yılmaz: Malatya'da çok iyi karaciğer nakil cerrahları yetişiyor

Batman'da uyuşturucu operasyonu

Pakistan'da maymun çiçeği vakalarında artış

Gaziantep'te uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

İran’da kum fırtınası

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder hayatını kaybetti

Hafif ticari araç ile otomobil çarpıştı: 9 yaralı

Gaziantep'te suç örgütüne operasyon: 50 gözaltı

Dünya birincisi hafızlardan Diyarbakır Ulu Camii’nde Kur’an ziyafeti

Bingöl’de ters laleler görsel şölen sunuyor

Gaziantepliler: Muhtaç insanlara katkı sunan etkinlikleri sahiplenmek gerekiyor

Şanlıurfa'da yakıt tankeri alev aldı

Fırıncıların sıcak havalarla imtihanı başladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ