• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Şahinbey’de Cumhuriyetin 100. yılı coşku ile kutlandı

29 Ekim 2023, Pazar 03:05
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Şahinbey’de Cumhuriyetin 100. yılı coşku ile kutlandı
Tarih: 03:05 - 29 Ekim 2023
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Şahinbey’de Cumhuriyetin 100. yılı coşku ile kutlandı

Şahinbey Belediyesi, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünü düzenlediği sportif etkinliklerle ve vatandaşlara bayrak dağıtımı ile kutladı.
Şahinbey Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile masa tenisi, E-spor ve Bocce turnuvası düzenledi. Akkent Spor Köyü’nde ve Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde yapılan spor faaliyetlerine yarışmacılar kadar vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Şahinbey Belediyesi ayrıca 16 Türk devletini temsilen Şahinbey’de 16 ayrı noktada yılın 365 günü olduğu gibi Cumhuriyetin 100. Yılında da dev Türk Bayraklarını dalgalandırdı. Öte yandan vatandaşlara ve esnafa belediye hizmet binası önünde bayrak hediye edildi.

“324 sporcu katıldı”
Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Cumhuriyet’in 100. yılını bir kez daha kutlayarak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize miras bıraktığı şanlı Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlamanın gurur ve onurunu yaşıyoruz. 29 Ekim, tarih boyunca esaret görmemiş, esir edilemez, onurlu bir halkın yeniden ayağa kalkışı, küllerinden yeniden doğuşunun adıdır. Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal’in etrafında kenetlenmesiyle yürütülen Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyetin kurulması, dünya tarihinde ender görülen bir başarıdır. Biz de Şahinbey Belediyesi olarak Cumhuriyetimizin 100. yılını yaptığımız çeşitli sportif etkinliklerle kutladık. Sportif faaliyetler, çocuklarımızın ve gençlerimizin fiziksel, zihinsel ve ahlaki yönden sağlıklı gelişimi adına çok değerli. Bu nedenle spor alanında yatırımlarımızı sürdürüyor, yaptığımız her yatırımı geleceğimize yapılan yatırım olarak değerlendiriyoruz. Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 100. yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Akkent Spor Köyü’nde ve Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’mizde yapılan spor faaliyetlerine yüzlerce sporcu katıldı. Spor alanlarımızda bir araya getirdiğimiz gençlerimiz spor yoluyla sosyalleşme, yaşıtlarıyla daha fazla paylaşım fırsatı elde etmiş oluyor. Düzenlediğimiz sportif faaliyetlerin yanı sıra vatandaşlarımıza evlerine ve iş yerlerine asmaları için bayrak hediye ettik. Bu tür faaliyetlerde ve organizasyonlarda bizlerin her zaman yanında olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze ve federasyonlarımızın il temsilcilerine yürekten teşekkür ediyor, Cumhuriyetimizin 100. yılını bir kez daha kutluyorum” dedi.
Düzenlenen yarışmalarda dereceye giren sporculara Şahinbey Belediyesi tarafından madalya ve çeşitli hediyeler verildi.

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı