• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Şahinbey’de doğan 170 bininci bebeğe Tahmazoğlu’ndan sürpriz

GÜNDEM 18.12.2023 15:00:03 0
Şahinbey’de doğan 170 bininci bebeğe Tahmazoğlu’ndan sürpriz

Şahinbey’de doğan 170 bininci bebeğe Tahmazoğlu’ndan sürpriz

Şahinbey ilçesinde dünyaya gelen 170 bininci bebeğe ’hoş geldin bebek’ sürprizi yapıldı.
Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle harekete geçirilen anneleri bilinçlendirmek ve sağlıklı nesiller yetiştirmek hedefiyle yeni doğan bebeklerin ailelerine sürprizler gerçekleştiriyor.
2011 yılında Şahinbey Belediyesi ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü birlikte hareket ederek anneleri bilinçlendirmek sağlıklı nesiller yetiştirmek için yeni doğan bebeklerin ailelerine sürprizler gerçekleştiriyor. Bu çerçevede Gaziantep Şahinbey ilçesinde doğum yapan çiçeği burnunda 170 bininci anneyi bilinçlendirmek için sürpriz bir ziyarette bulundu. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu dünyaya yeni gelen bebeğin ailesine hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak yeni doğan bebeğin bakım seti ürünleri, battaniye, ateş ölçer ve anneyi bilgilendirecek bir takım hediyeler verdi. Başkan Tahmazoğlu bu uygulamanın Şahinbey ilçesinde her yeni doğan bebekli aileye yapıldığını uygulamanın hedefinin ise anneleri bilinçlendirmek ve sağlıklı bebekler ile sağlıklı yeni bir nesil için olduğunu belirtti.
“Hoş Geldin Bebek’ projesi çerçevesinde Dünya’ya Şahinbey’de gözlerini açan 170 bininci bebeğe Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu bir altın hediye ederek ’vatana ve millete hayırlı bir evlat olur’ dileklerinde bulunarak anne ve babayı da tebrik etti.
Ailelerin Mutluluğuna Ortak Oldu
170 bininci bebeğin ailesine sürpriz ziyarette bulunarak ailenin mutluluğunu paylaşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Şahinbey ilçemizde her yıl yaklaşık 20 bine yakın bebek doğuyor. Bizde doğan bebeklerimizi evlerinde ziyaret ediyoruz. Sağlık Müdürlüğü’nden almış olduğumuz ebemiz ve belediye personelimizle birlikte annelere, bebeğin aşıları, nasıl yapılacak, ne zaman yapılacak gibi bebek bakımı hakkında bilgiler veriyoruz. Diğer yandan Şahinbey Belediyesi olarak bebeklerimize battaniye, ateş ölçer ve çanta hediye ediyoruz. Bugün itibariyle 170 bininci bebeğimiz Ecrin bebeğimizi ziyaret ediyoruz” dedi.
“Şahinbey Belediyesi olarak teşvik ediyor ve destekliyoruz”
Şahinbey Belediyesi’nin gençlere ve evlenen kişileri teşvik ettiğini belirten Başkan Tahmazoğlu, Geçen yıl rekor kırdıklarını da söyleyerek, “Türkiye’nin ve dünyanın en büyük probleminden bir tanesi nüfus artışının azalıyor olması. Özellikle Avrupa ülkelerinde bu daha fazla. Şuanda yüzde 1.9’a düşmüş durumda bu ise Türkiye’nin yaşlanması anlamına geliyor. Çalışan nüfusun azalması emekli sayısının artması bu ülkelerin gelişmesi açısından çok sağlıklı bir şey değil. 5. Çocuğu dünyaya getirdiği için annemizi ve ailesini tebrik ediyoruz. Biz Şahinbey Belediyesi olarak çocuk yapmaya teşvik ediyoruz, evlenenleri de teşvik ediyoruz. Geçen yıl 20 bin 300 gencimiz evlendi. Bu da Türkiye rekoru. Bize yaklaşan belediye yok. Ayrıca evlenen çiftlerimize çamaşır makinesi, evlilik okulu aracılığıyla onlara eğitim, ihtiyacı olanlara beyaz eşya hediye ediyoruz. Amacımız gençlerimizi evlenmeye ve çocuk yapmaya teşvik etmek. Böylelikle ülkemizin hem sağlıklı bireylerle, aile yapısını güçlendirerek ülkemizin bu alanda da gelişimine katkı sağlamayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
'Bebeğimiz bize deprem sürprizi oldu'
Ecrin bebeğin depremden sonra kendilerine sürpriz gibi geldiğini söyleyen anne ifade ederek Şahinbey Belediyesi’ne verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Emine Çelik, “Hatay’da yaşıyorduk depreme yakalandık ve evimiz yıkıldı. Bebeğimiz ise bize Allah tarafından deprem sürprizi oldu. Çok güzel bir his. Şahinbey Belediyemiz buraya geldiğimizde bize giyim ve gıda yönünden destekler verdi. Devletimiz ise depremzedeler için evler yapıyor. İnsanlar bundan faydalanacak. Hatay’da kiracıydık evler yıkıldı. Biz buraya geldik ve tekrardan ev düzdük. Şahinbey Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı

Van'da fırtına maddi hasara yol açtı

Cizre’de “Okulumla Sosyalleşiyorum” projesiyle eğitim dışarı taşındı

Nisan ayı enflasyon verileri pazartesi açıklanacak

Besicilerden bayram öncesi açıklama: Kurbanlık sıkıntısı yok

Dicle Elektrik kaçak kullanımı tespit eden sayaç geliştirdi

Mayıs ayında Bitlis'te karla mücadeleyle Nemrut Krater Gölü'nün yolu açıldı

Şanlıurfa'da kar topu büyüklüğünde dolu yağdı

Muğla ve Manisa’da FETÖ Operasyonu

Şanlıurfa'da işçilerin kaldığı 50 konteyner yandı

Bakan Memişoğlu duyurdu: 2 bin 239 hekim atanacak

Yetimler Vakfı: 2025 Kurban organizasyonuna hazırız

TL'yi güçlendirecek yeni ekonomik adımlar yürürlüğe girdi

Antalya'da ruhsatsız silah operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı

Şanlıurfa merkezli "Change Araç" operasyonu: 15 gözaltı

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 34 tutuklama

Türkiye ile KKTC arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı

Katil rejim, sivillerin yaşadığı ev ve çadırları bombaladı: 19 şehit

EPDK, Petrol Ofisi’nin Antalya Terminali hizmet tarifelerini güncelledi

Alp kardeşlerden örnek davranış: Harçlıklarını Umut Kervanı'na bağışlıyorlar

İstanbul'da çocukların canını tehlikeye atan iki okul servisi sürücüsüne ceza

Gazze'de basın tarihinin en büyük katliamı: 210 gazeteci şehit edildi

e-YDS 2025/6 bugün dört ilde yapılacak

İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli sağanak bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün KKTC'ye gidecek

Yenikapı-Hacıosman Metro Hattı gece kapalı olacak

Erikli ve Pınar Su'ya 26 milyon TL rekabet cezası

Gazze'de katliam sürüyor: İşgalci rejimin saldırılarında 51 şehit, çok sayıda yaralı

ABD'de 6 yaşındaki Filistinli çocuğu katleden cani 53 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Siyonist rejimden Suriye'ye şimdiye kadarki en yoğun hava saldırıları

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ