• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Şahinbey’li gençler Gaziantep savunmasını ağıtlarla anlattı

25 Aralık 2022, Pazar 02:40
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Şahinbey’li gençler Gaziantep savunmasını ağıtlarla anlattı
Tarih: 02:40 - 25 Aralık 2022
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Şahinbey’li gençler Gaziantep savunmasını ağıtlarla anlattı

Şahinbey Belediyesi, 25 Aralık Gaziantep’in Kurtuluş etkinlikleri oluşumunda Şahinbey İlçesi’ndeki ortaokullar ve liselerarası yarışmalar düzenledi. ‘Türkülerde ve Ağıtlarda Antep Savunması’ isimli yarışmada okullar dereceye girebilmek için duygu yüklü şiirler ve türküler okudular.
Şahinbey Akkent Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen yarışmada ortaokul öğrencileri Gaziantep Savunmasının Destansı Şiirlerini Güzel Okuma Yarışmasında hünerlerini sergilerken lise öğrencileri ise Şahinbey Ağıtını Güzel Okuma yarışmasında ter döktüler. Düzenlenen yarışmalardaki amaç, gençlerin tarihle bağlarını güçlendirmek, Kurtuluş Savaşı yıllarında Gaziantep savunmasındaki önemli karakterlerden biri olan ve belediyenin ismi verilen Şahinbey’i asıl adı ile Mehmet Said’i tanımalarını ve Gaziantep savunmasını idrak etmelerini sağlamak.
Bu vatan toprakları kolay kazanılmadı
Düzenlenen programın ödül törenine katılan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu “Bizim gençlerimiz çok kabiliyetli. Onların önlerini açtığınız zaman yapamayacakları hiçbir şey yok. Kurtuluş Savaşında 14 yaşındaki küçücük çocuklarımız. Şehit Şahinbey’e erzak götürürken şehit edildiler. Kadınlarımız yoklukla mücadele verip, cephedeki savaşan erlerine lojistik destek sağlamak için hayatlarını ortaya koydular. Şehit olmak bize Ağustos ayında soğuk su içmekten kolay gelir diyen Şahinbeylerin, Şehitkamillerin, Karayılanların ve nice isimsiz kahramanların sayesinde şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yılını kutluyoruz. Şahinbey demek, mücadele, vatan sevgisi ve fedakarlık demek. Bizde Şahinbey’in torunları olarak gençlerimizin önünü açıp, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde önümüzdeki yılı ‘Türkiye Yüz Yılı’ yapmak için durmaksızın çalışıyoruz. Bir taraftan şehrimizi imar ederken diğer yandan da gençlerimizin bilimde, sanatta ve sporda birinci olabilmeleri için destek verip çalışmalar yapıyoruz. Gençlerimizin önünü açtığımızda Türkiye’mizi dünya liderliğine taşıma noktasında onlarda kendi üzerlerine düşeni fazlasıyla yapacaklardır. 145.000 gencimizi ve vatandaşımızı uçakla Çanakkale’de ecdadıyla buluşturduk. Bu vatan toprakları kolay kazanılmadı. Vatan savunmasında Çanakkale’de 253.000, Gaziantep’te ise 6.317 şehit verdik. Ülkemizin her karış toprağı şehit kanıyla sulanmıştır. Bu vatan topraklarının nasıl kazanıldığını asla unutmayacağız. Ecdadımızın kanlarını sulayarak emanet ettiği bu vatan toraklarını, çok daha ileriye taşıyarak geleceğimiz olan gençlerimize teslim edeceğiz. Rabbim dirliğimizi ve birliğimizi bozmasın. Bir kez daha 101 yıl önce canlarını bu vatan için seve seve feda eden başta Şahinbey, Şehitkâmil, Karayılan ve tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.
Yarışmada öğrenciler ağıtlarını düzenledikleri koreografiler ile birlikte sergiledi. Türkülerde ve Ağıtlarda Antep Savunması’ yarışma törenine Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, meclis üyeleri, okul öğretmenleri, öğrenciler ve velilerde katıldı.
[gallery ids=',72487']

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Guterres: israil ve İran arasındaki askeri tırmanıştan derin endişeliyim

Yolcu otobüsü ile tır çarpıştı: 3 yaralı

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu