• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,58% -0,89
  • GRAM ALTIN

    6606,37% -12,25
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

Şahin’den, üreten gençlere destek sözü

30 Mart 2024, Cumartesi 14:20
30 Mart 2024, Cumartesi 14:20
Şahin’den, üreten gençlere destek sözü
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şahin’den, üreten gençlere destek sözü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ürettiği halıların daha fazla görünürlüğünü sağlaması ve satış kolaylığı için destek sözü verdi, okula ihtisas kütüphanesi kurulacağını müjdeledi.
Üretimi ile bölgesinde ve ülkede ön plana çıkan Gaziantep’te ara eleman yetiştirilmesi, üreterek pratiğini geliştirilmesini hedefleyerek eğitim veren GAİB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ziyaret etti. Ziyarette Başkan Şahin, Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlara ucuz ve kaliteli ekmek sunmak amacıyla başlattığı Haydi Büfeleri’nin ekmek üretimini yapan öğrencileri ve ustalarıyla bir araya geldi. Ziyareti kapsamında okulda ayrıca halı ve tekstil üretim bölümlerinde öğrencilerin yanına giden Başkan Şahin, bir süre sohbet etti, istek ve görüşlerini aldı.
'E-ticaret alanında öğrencilere destek verilecek'
Öğrencileriyle sohbetinde yabancı dil ve alanında uzlaşma gibi konuların önemine vurgu yapan Başkan Fatma Şahin, öğrencilere bu konuda destek olmak amacıyla 521 öğrencinin olduğu okula yeni bir ihtisas kütüphanesi kuracaklarını söyledi. Öğrencilerin okuma alışkanlığının oluşmasının önemini vurgulayan Şahin, dünyada eğitim aldıkları sektörün son durumu, yeni akımalar ve gelecekteki durumunu anlamakta kütüphanenin yararlı olacağını ifade etti.
Üretilen ürünleri inceleyen Başkan Fatma Şahin, satış konusunda da Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere destek vereceğini açıkladı. Öğrenciler tarafından üretilen halıların satış kolaylığı sağlanması amacıyla showroomlar oluşturulması için destek verilecek, e-ticaret alanında öğrencilere eğitim verilerek satışların artışı sağlanacak.
“Yeni hedefimiz akıllı sanayi ve yeşil sanayi”
Ziyaret sonunda konu hakkında açıklamada bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bin 500 üretim tesisi 250 bin çalışanıyla OSB’nin dünyada en büyük üretim merkezlerinden biri olduğunu aktararak, “Yeni hedefimiz akıllı sanayi ve yeşil sanayi. Akıllı ve yeşil sanayi için yüksek teknolojiye geçmemiz gerek. Çevreye duyarlı sanayi oluşturmalıyız ki ihracat kapasitemiz artsın. Bu memlekette daha fazla, daha kaliteli, daha uygun fiyata üretmek ve daha çok satmak zorundayız. En önemli şey, ana damar ise burada yetişmiş insan gücü, beşeri sermaye. Dünyanın en büyük sorunu bugün uzmanlaşma. Genç beyinler lazım. Gelenekten geleceğe. Gaziantep, halı sektöründe, dünyanın yüz 70’ni üretiyor. Bu yabancı dili önemli bir noktaya koyuyor. İhracat kapasitesinin arttırılması için yaptığımız ürünleri bütün dünyaya satmak gerekiyor. Tasarım bu konuda çok önemli. Bunun için en az bir yabancı dil öğrenerek kendi uzmanlık alanınıza göre AR-GE ve tasarımda kendinizi yetiştirip her işi yaparım değil belirlediğin alanda uzman olmak gerekiyor. Herkesin bildiğini bilirseniz bir şey ifade etmiyor. Bunun içinde çok çalışmanız gerekiyor” şeklinde konuştu.
“Üreten şehirde birlikte başaracağız”
Gençlerin istekleri doğrultusunda çalışmalarını sürekli ilerlettiklerini aktaran Başkan Fatma Şahin, “Dünyada sektörler nereye gidiyor, ülkedeki durum bunları öğrenmeli gençlerimiz. Bu iş biraz moda ve tasarım işi. Her yıl üretim değişiyor. Bunun için sizlerin okuyarak kendinizi geliştirmeniz gerekiyor. Biz lojistik desteği vereceğiz. İkinci bir konu ise öğrencilerimizin sattığı ürünleri bizim daha çok satmamız gerek. Ekmekte bunu başardık. Sizin yaptığınız ürünlerin görücüye çıkacağı şehirde showroomlar yapmak gerekiyor. Bu daha fazla satış demek. Öğrencilerimizi ayrıca e ticarete yönlendirmek gerekiyor. Dünyanın yükselen bu değeri için e-ticarette de kendilerini geliştirmeli, daha güçlü ve farklı üretmek gerekiyor. Dünyanın isteğini iyi okumak gerek. Bunun için okuma ve kendini geliştirme. Burada bu konuda çok iyi bir tohum atılmış. Bize düşen bunun altyapısın hazırlama. Üreten şehirde bunu birlikte başaracağız” diye konuştu.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Rusya ve İran arasında kritik görüşme: Putin, Laricani ile görüştü

MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında toplantı gerçekleştirildi

Trump'tan Kanada kararı: Tüm uçakların sertifikası iptal, yüzde 50 ek vergi

Giresun'da feci kaza: 2 ölü

72 yaşında azmiyle hafızlık hayalini gerçekleştirdi

Siyonist rejim ateşkese rağmen Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor

Gaziantep’te 114 hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı

Fransa'dan 'ani tehdit' senaryolu askeri hava tatbikatı

Malatya’da torbacı operasyonu: 1 tutuklama

Bolu'da 3.1 büyüklüğünde deprem

Sosyal medya üzerinden satış vaadiyle dolandırıcılık yapan şüphelilere operasyon: 5 tutuklama

Rusya: Ukrayna'da 7 yerleşim yeri daha kontrolümüze geçti

Çiftçilere bugün 255,4 milyon liralık destekleme ödemesi yapılacak

Çanakkale'de iki oomobil çarpıştı: 5 yaralı

Vali Atilla Toros su taşkınlarıyla ilgili sahada incelemeler gerçekleştirdi

Milli Eğitim Akademisinde hazırlık eğitimine alınacak adaylar açıklandı

İngiltere ile ABD arasında Çin krizi

Kütahya'da 10,5 kilogram esrar ele geçirildi

DSÖ: Nipah virüsü yüzde 75 ölüm oranına sahip ve bu oran Covid-19'un 5 katı

Hazine ve Maliye Bakanlığından dolandırıcılık uyarısı

Çin'den İngiltere'ye tek taraflı vize muafiyeti

Kastamonu’da tefecilik operasyonu: 12 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Karayolu ulaşımında destan yazdık

Yapıcıoğlu 33 yıl işgal zindanlarında kalan Mahmud İsa'nın düğününe katıldı

Şanlıurfa’da ruhsatsız silah operasyonu: 2 şüpheli yakalandı

Şanlıurfa’da 25 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Japonya'da aşırı soğuklarda 14 kişi öldü

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Zor günler yaşayan Kürt kardeşlerimizin yanındayız

Pazarda sebze ve meyve fiyatları ne kadar? Diyarbakırlılar fiyatları nasıl karşılıyor?

Güney Afrika, siyonist diplomatı sınır dışı etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya ve İran arasında kritik görüşme: Putin, Laricani ile görüştü

MEB ve Dışişleri Bakanlığı ile Japonya Büyükelçiliği arasında toplantı gerçekleştirildi

Trump'tan Kanada kararı: Tüm uçakların sertifikası iptal, yüzde 50 ek vergi

Giresun'da feci kaza: 2 ölü

72 yaşında azmiyle hafızlık hayalini gerçekleştirdi

Siyonist rejim ateşkese rağmen Lübnan'a saldırılarını sürdürüyor

Gaziantep’te 114 hırsızlık olayının şüphelileri yakalandı