• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Sakarya Barosu, Uğur Arslan’ın ithamlarına ilişkin suç duyurusunda bulanacak

15 Şubat 2023, Çarşamba 01:25
15 Şubat 2023, Çarşamba 01:25
Sakarya Barosu, Uğur Arslan’ın ithamlarına ilişkin suç duyurusunda bulanacak
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Sakarya Barosu, Uğur Arslan’ın ithamlarına ilişkin suç duyurusunda bulanacak

Merkezi Kahramanmaraş olan ve 10 ilde büyük tahribat oluşturan depremde yağmacılık olaylarına ilişkin olarak oyuncu ve sunucu Uğur Arslan’ın Sakarya ve Niğde plakalı araçları belirerek ithamda bulunmasına Sakarya Barosu tepki göstererek şikayet duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
Bir televizyon kanalının canlı yayına katılan oyuncu ve sunucu Uğur Arslan’ın deprem bölgesindeki yağma ve hırsızlıklara dikkat çeken konuşmasında, “Bir bakıyoruz arabalar Sakarya plakalı Niğde plakalı. Bu araç yardım verebilecek bir araç değil. Eski, dökük bir araç. Yaklaşıyorsunuz içi dolu. Nasıl dolu? Parça parça oradan, buradan toplama malzemeler, ağzına kadar camlarından dışarı kadar dolmuş. Biraz daha bakıyorsunuz birileri hala oradan bir şeyler getirip arabanın içine tıkıyor. Plaka ne? Sakarya, plaka ne? Niğde, plaka ne? Başka bir şey” söylemlerinde bulunmuştu. Arslan’ın bu konuşmasına tepki yağmıştı. Konuya ilişkin 40 meslektaşıyla bölgeye giden ve yardım çalışmalarına destek veren Sakarya Barosu yönetim kurulu üyesi Cihad Öztürk, Uğur Arslan hakkında dilekçe hazırladıklarını ve yakın bir zamanda hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

“Gereken cevabı meslektaşımız sosyal medyadan verdi”
Uğur Arslan’ın ithamlarına ilişkin olarak açıklama yapan Sakarya Barosu yönetim kurulu üyesi Cihad Öztürk, “Yönetim kurulu olarak bizde şikayet dilekçemizi hazırladık, bugün yarın suç duyurusunda bulunacağız ve sürecin takipçisi olacağız. Biz Sakarya Barosu olarak bölgeye kırktan fazla kişi gittik aynı zamanda bir yönetim kurulu üyemiz ve AFGD Genel Başkan Yardımcısı Ali Samet arkadaşımız enkazda çalıştı. Aslında gereken cevabı meslektaşımız sosyal medyadan verdi. Buda Uğur Arslan isimli şahsın açıklamasındaki geri dönüşe sebep oldu. Biz şuanda kırk arkadaşımızla birlikte hazırız, dilekçemizi ona göre hazırlıyoruz ve diğer meslektaşlarımız dahil olmak isterse bu dilekçeye ekleyeceğiz” dedi.

“Deprem ile ilgili suçlar, ağırlaştırılmış suçlar çerçevesine alınmalıdır”
Deprem felaketi hakkında konuşan Sakarya Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Avukat Hikmet Epözdemir, “Yaşadığımız büyük felakette halkımız bir ve biz olmayı başararak hiçbir ayırım gözetmeden kenetlenmiş, büyük bir yardımlaşma, dayanışma ile bir olup yaralarını sarmaya başlamıştır. Deprem ile ilgili suçlar, insanlığa karşı işlenen suçlar, ağırlaştırılmış suçlar çerçevesine alınmalıdır. Savcılıklar delil tespitine başladı. Tüm deliller derhal kararmadan, karartılmadan tespit olunmalıdır. Sakarya Barosu İnsan Hakları Merkezi olarak bizlerde, tüm deprem bölgesini kapsayan şikayet dilekçelerimizi, Sakarya Savcılığına sunacak ve açılacak davalarda mağdur vatandaşlarımızın yanında olacağız” diye konuştu.
[gallery ids=',119515,119516']

İtalya'dan Gazze'ye havadan yardım kararı

Siyonist esir ailelerinden Netanyahu'ya tepki

DMM: “Usulsüz atama” iddiaları asılsız

İşgal rejimi Gazze’de Filistin Kızılayı karargahını vurdu

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde

UAEA: Zaporijya Nükleer Santrali vuruldu

Yıldırım: "Evlilik namaz gibi, hac gibi ibadettir"

Somali'de şiddetli çatışmalar devam ediyor

Pakistan, Çin'den Z-10ME taarruz helikopterleri satın aldı

Davet ve Gençlik Hareketi'nin park etkinlikleri devam ediyor

Otobüs ile otomobil çarpıştı: 2 ölü, 1 ağır yaralı

Gazze'de can kaybı 60 bin 430'a ulaştı

Portekiz'de aşırı sıcaklar nedeniyle 264 ölüm

Ukrayna, Rus petrol tesislerine saldırdı

Şanlıurfa’da şiddetli yağış etkili oldu

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İtalya'dan Gazze'ye havadan yardım kararı

Siyonist esir ailelerinden Netanyahu'ya tepki

DMM: “Usulsüz atama” iddiaları asılsız

İşgal rejimi Gazze’de Filistin Kızılayı karargahını vurdu

Aşırı sıcaklar etkisini yitiriyor

HÜDA PAR’dan “Son Kale Aile” paneli: Aile hakemliği yargı sistemine kazandırılmalı

Gazze'de sağlık sistemi çöküşün eşiğinde