Sanatçı Hülya Koçyiğit Diyarbakır annelerini ziyaret etti

Tarih: 15.02.2024 18:10
Sanatçı Hülya Koçyiğit Diyarbakır annelerini ziyaret etti
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Sanatçı Hülya Koçyiğit Diyarbakır annelerini ziyaret etti

Sinema sanatçısı Hülya Koçyiğit ve beraberindeki heyet, çocukları terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırılan evlat nöbetindeki anneleri ziyaret etti. Koçyiğit, 'Türkiye’nin en önemli sorunu bildiğiniz gibi 40 yıldır içinde olduğumuz terör sorunudur. 40 bin vatandaşımızı bu yolda feda etmişiz. Ama bugün bu anneler çocuklarının alınıp götürüldüğü binanın önünde dünyaya seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Onlara bir kez daha bütün kalbimle saygı duyuyorum” dedi.
3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek oturma eylemi başlatan Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti bin 627 gündür HDP il binası önünde kararlılıkla devam ederken, usta oyuncu Hülya Koçyiğit ve beraberindeki heyet Diyarbakır annelerini ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Koçyiğit, Diyarbakır annelerinin sesini hiçbir zaman göz ardı etmeyeceklerini söyledi.
“Evlatlarımızı bize geri gönderin” diyerek terör örgütü PKK’ya seslenen Koçyiğit, “HDP il binasının önünde Diyarbakır anneleri büyük bir dirençle, sabırla inatla kandırılıp dağa götürülen evlatlarımızı geri istiyoruz diye haykırdılar. Hala haykırmaya devam ediyorlar. Onların sesi, onların yüreklerindeki sızıyı hiçbir zaman hiçbirimiz göz ardı edemeyiz. Ben yalnız olmadıklarını, çok haklı taleplerini dünyaya duyurmaya çalıştıklarını, terörün bu yüzünü göstermeye çalıştıkları için onlara saygı duyuyorum. Hepimiz onların yanında olmalıyız. Çünkü onlar ana yüreği taşıyor. Ben de bir anneyim. Bir evlat ne demek, bir evlat nasıl yetiştirilir, bunu bütün kalbimle biliyor ve hissediyorum. Evlatlarını geri çağırıyorlar. Kandırılıp götürülen evlatlarını, birçok kötü muameleye maruz bırakılan, ölüme götürülen evlatlarını geri istiyorlar. Ben de onlarla beraber sesleniyorum: evlatlarımızı bize geri gönderin” dedi.

'Her zaman yanlarında olacağım'
Anne yüreğinin Diyarbakır anneleri için sızlarken şehit anneleri için de yandığını ifade eden Koçyiğit, “Türkiye’nin en önemli sorunu bildiğiniz gibi 40 yıldır içinde olduğumuz terör sorunudur. 40 bin vatandaşımızı bu yolda feda etmişiz. Ama bugün bu anneler çocuklarının alınıp götürüldüğü binanın önünde dünyaya seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Onlara bir kez daha bütün kalbimle saygı duyuyorum. Her zaman yanlarında olacağım. İnşallah bir dahaki buraya gelişim evlatlarınızın yanınızda olduğu, onlara kavuştuğunuz mutlu günü kutlamak için olur. İnşallah rabbim ülkemizi bu terör belasından bir an evvel kurtarır. Elbette ki anne yüreğim Diyarbakır anneleri için sızlarken, şehit annelerimiz için de yanıyor. Cumartesi anneleri diyoruz. Onlar da evlat getirmiş anneler. Onlara da saygı duyuyorum” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Koçyiğit, çadırda annelerle tek tek görüştü. Burada ailelerden evladı Yunus için nöbet tutan Remziye Yenidoğan, gözyaşlarına hakim olamayınca fenalaştı. Yenidoğan, çağrılan sağlık ekiplerince ambulansa bindirilerek tedavi edildi.

Avukat Bozkurt, HÜDA PAR'ın kanun teklifini değerlendirdi

Aksaray’da sanayi bölgesinde patlama: 1 ölü, 3 yaralı

Bingöl'de silahlı saldırı: 3 kişi yaralandı

Bingöl Karlıova’da patlama: 6 kişi yaralandı

Ensarullah: Hava savunmamız işgal saldırılarını engelledi; 11 kez işgal topraklarını hedef aldık

Esentepe Millet Bahçesi’nde Örnek Temizlik Çalışması

Bursa kök hücre toplamada Türkiye ikincisi oldu

Hububat ihracatı yılın ilk yarısında 6 milyar doları aştı

Yenigün: Boykot, bir protesto değil, vicdanî ve imanî bir harekettir

Prof. Dr. Tarhan: Çocuk sözleri takip etmez, izleri takip eder

DMD hastası Muhammed Miraç kendisine uzanacak yardım elini bekliyor

MSB: "Metan gazından etkilenerek şehit olan personel sayısı 12'ye yükselmiştir"

Nijerya'da kamyon ve otobüs çarpıştı: 21 ölü

Şanlıurfa’da uyuşturucu operasyonu: 7 kilo skunk ele geçirildi

Bursalılar güne zamla uyandı: Toplu taşıma ücretlerine 5 ayda ikinci zam

Teksas'taki sellerden ölenlerin sayısı 80'e yükseldi: Trump, sorumluluğu reddetti!

Batman'da tarihi eser operasyonu: bin 245 sikke ele geçirildi

Malatya'da zincirleme kaza: 8 yaralı

Altın fiyatlarında son durum ne?

Rektör Demir’den Bilim İletişimi Ofisi’ne ziyaret

Gaziantep'te kaçak krom madeni çıkaran 3 kişi gözaltına alındı

Petrolspor’lu Miniklerden Türkiye Şampiyonasında Büyük Başarı

Brent petrol fiyatı 67,64 dolara geriledi

İşgalcilerin bu sabahki saldırılarında 14 Gazzeli şehit oldu

Bacak ağrısı bu hastalıkların habercisi olabilir!

Geçen yıl su ürünlerinde 3,8 milyar dolar elde edildi

Diyarbakır merkezli 5 İlde "Bungalov" operasyonu: 6 Tutuklama

Hafif ticari araç tıra çarptı: Aynı aileden 5 ölü

Bolu'daki otel yangını davasında ilk duruşma başladı

Bolu'da orman yangını

Yükleniyor