• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

Sanatçılıktan mahalle muhtar adaylığına

19 Şubat 2024, Pazartesi 15:40
19 Şubat 2024, Pazartesi 15:40
Sanatçılıktan mahalle muhtar adaylığına
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Sanatçılıktan mahalle muhtar adaylığına

Diyarbakır’da tiyatro, sinema ve ses sanatçılığı yapan 56 yaşındaki İbrahim Candan, doğup büyüdüğü mahallesinde mahalle muhtar adayı oldu. Candan, muhtar seçildiği takdirde tüm yatırımını çocuklara yapacağını söyledi.
Merkez Yenişehir ilçesine bağlı Alipınar Mahallesi’nde ikamet eden sanatçı İbrahim Candan (56), müzikleri ve oynadığı tiyatro oyunlarıyla tanınan bir yüz olarak biliniyor. Yaptığı müziklerle gönüllerde taht kuran Candan, çevresindeki vatandaşların ısrarıyla doğup büyüdüğü mahallesine hizmet etmek için muhtar adayı olmaya karar verdi.
Mahalle muhtarı seçildiği takdirde daha çok çocukların eğitim hayatı için projelere imza atacağını söyleyen Candan, doğup büyüdüğü mahalleye hizmet etmeyi kutsal görev olarak gördüğünü belirtti.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’ndan emekli olduğunu ifade eden Candan, “Ben ulusal sanatçıyım. Tiyatro, ses, sinema gibi sektörle uğraşıyorum. Akrabalar, eş, dost muhtar olmamı istedi ben de muhtar adaylığımı koydum. Mahalleme hizmet etmeyi kutsal görev olarak düşünüyorum. Bu anlamda belki Türkiye’de ilk defa ulusal bir sanatçı kendi mahallesinde muhtar olacak. Mahalleme güzel bir hizmet sunacağıma inanıyorum. Bu çerçevede insanlara daha iyi bir hizmet edeceğime inandığım için çıktık bir yola. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’ndan emekli oldum. İş hayatım boyunca sayısız çocuğa sanat ve kültür açısından eğitim verdim. Sanat ile ilgili üniversitede bölümleri kazanan öğrencilerim beni aradığında çok mutlu oluyorum” diye konuştu.

“Batı illerinde kardeş mahalle muhtarlığı kuracağım”
Muhtarlık sürecinde güzel projelere imza atacağını ifade eden Candan, şunları kaydetti:
“Projelerim arasında en önem verdiğim; kadınlar için bir kurs merkezi açmak. Gençlerimiz için folklor, müzik, tiyatro gibi sanat dallarından projelerimiz var. Mahallemizde yılda bir halk konseri yapacağız. Bunun yanı sıra peyzaj çalışmaları yapıp mahallemize doğal gaz çekeceğiz. Diğer bir önemli projem de 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda muhakkak atıl bir uçak vardır. Seçildiğim takdirde üs komutanından rica edip o uçaklardan birini mahallemizde kültür kafe olarak faaliyete sokmak istiyorum. Hayatında uçağa hiç binmeyen çocuk orada uçak aracılığıyla kitap okumaya yönelecek. Olur da muhtar seçilirsem hem gönül kapım hem muhtarlık kapım herkese açık olacak. Allah’ın izniyle diğer batı illerinde kardeş mahalle muhtarlığı kuracağım.”

Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD Gazze'de acil ateşkes tasarısına bir kez daha veto etti

Malatya için şiddetli fırtına uyarısı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Küresel su krizi derinleşiyor

Balıkesir’de 531 yeni afet konutunun temeli atıldı

Kamçatka'da 7.8 büyüklüğünde deprem

Kongo'da Ebola salgını: 48 vaka, 31 ölü

İzmir’de mobilya fabrikasında yangın

HAMAS: Gazze, ordunuz için kolay bir lokma olmayacak

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen istifa etti

Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Küresel Sumud Filosuna ait gemiler açık denizde bekleyişi devam ediyor

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü

Fransa'daki protestolarda 110 kişi gözaltına alındı

THY, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentine uçuş başlatıyor

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 435'e yükseldi

YSK yarın CHP'de olağanüstü kurultay gündemiyle toplanacak

ABD Başkanı Trump, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir araya geldi

Ukrayna, İngiltere ile 100 Yıllık Ortaklık anlaşmasını onayladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü