• BIST 100

    11067,07%0,61
  • DOLAR

    41,31% 0,04
  • EURO

    48,81% 0,43
  • GRAM ALTIN

    4908,34% 0,49
  • Ç. ALTIN

    7974,44% 1,07

Sanayi üretimini felç eden trafo hırsızına hapis cezası!

15 Nisan 2025, Salı 11:42
15 Nisan 2025, Salı 11:42
Sanayi üretimini felç eden trafo hırsızına hapis cezası!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Geçtiğimiz ekim ayında Şanlıurfa’daki Evren Sanayi Sitesi ve Akabe TOKİ’ye enerji sağlayan trafoya girerek bakır kabloları çalan sanık, 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yaklaşık 1 milyon TL’lik zarara yol açan hırsızlık, 3 bin 823 iş yerini elektriksiz bırakarak sanayi üretimini durma noktasına getirmişti. Olay anı güvenlik kamerasına yansımış, şirketin suç duyurusunda bulunduğu sanık, kısa sürede yakalanmıştı. Dicle Elektrik yetkilileri, bu tür müdahalelerin yalnızca maddi değil, aynı zamanda hayati riskler taşıdığına dikkat çekti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun regülasyonları çerçevesinde hizmet veren Dicle Elektrik’in hizmet bölgesinde yer alan Şanlıurfa’da 3 bin 823 işyerine ev sahipliği yapan Evren Sanayi Sitesi ile Akabe TOKİ konutlarına enerji sağlayan trafo binasına yönelik 2 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşen hırsızlık girişimi bu kez ağır cezayla sonuçlandı.

Dicle Elektrik’e ait trafo binasının kapısını levye ile kırarak içeri giren ve yaklaşık 1 milyon TL’lik bakır kabloyu çalan 23 yaşındaki M.F., mahkeme kararıyla 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Hem üretimi sabote etti hem de milyonluk zarar verdi

Güvenlik kameralarına da yansıyan olayda, sanık M.F. levye ile trafo binasının kapısını kırarak içeri girmiş ve bakır kabloları sökerek elektrik sistemine ciddi zarar vermişti. Bu müdahale, Evren Sanayi Sitesi’ndeki 3.823 işyerinin üretim faaliyetlerini durma noktasına getirirken Akabe TOKİ’deki 5.177 abonenin de uzun süre elektriksiz kalmasına neden olmuştu.

Cezasız kalmadı

Dicle Elektrik avukatlarının suç duyurusu üzerine yürütülen soruşturma sonunda yakalanan sanık M.F. hakkında mahkeme, ‘Kamu malına zarar vermek’ suçundan 2 yıl 1 ay, ‘Nitelikli hırsızlık’ suçundan ise 6 yıl 3 ay olmak üzere toplam 8 yıl 4 ay hapis cezasına hükmetti.

Konuya ilişkin açıklamalarda Dicle Elektrik, enerji altyapısına yapılan müdahalelerin yalnızca maddi değil, aynı zamanda hayati riskler de yarattığını vurguladı. Yapılan açıklamada, “Şebekeye bu tür müdahaleler, kesintisiz enerji arzını etkilerken aynı zamanda vatandaşların can ve mal güvenliğini de tehlikeye atmaktadır. Bu nedenle ne amaçla olursa olsun şebekelere müdahale edilmemelidir” dedi.

Uyarılara rağmen Kızıltepe’de benzer bir girişim yaşandı

Ard arda yaşanan bu vakalar, Dicle Elektrik'in kamuoyuna yaptığı uyarıların ne denli hayati olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Son olarak Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Yayıklı Mahallesi’nde, tarımsal sulamadan kaynaklanan kesintiyi bahane eden bazı kişiler, trafo binasının kilidini kırarak izinsiz şekilde şebekeye müdahalede bulundu. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler sonrasında Dicle Elektrik avukatları, bu kişiler hakkında ‘yetkisiz alana girme’ ve ‘başka insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye atma’ suçlamalarıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Başı demirlere sıkışan çocuk, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

Yoğun saldırılara rağmen Filistinli aileler Gazze’ye geri dönüyor

Gazze'de şehit sayısı 64 bin 964'e ulaştı

YÖK ve Savunma Sanayii “yapay zekâ” iş birliğine devam ediyor

Erbaş: Dünyayı iyilik değiştirir

BM Komisyonu işgalci rejimi Gazze'de "soykırım" yapmakla suçladı

Oduncularda kış hazırlıkları başladı

Suriye'nin hapishane hafızası dijital ortamda

Avukatlardan küresel Sumud Filosu’na destek: Türkiye can güvenliğinin garantörü olduğunu açıkça beyan etmeli

İran'dan yapay zeka çıkışı: Son kararı meclis verecek

Ankara’da “2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Kur’an Kursları Açılış Programı” gerçekleştirildi

Katil rejimin Savunma Bakanı Katz: Gazze yanıyor

Yetimler Vakfı Nijeryalı yetimleri bu ayda unutmadı

Şanlıurfa’da kırtasiye esnafı, okul sezonu hareketliliği ve fiyat artışlarıyla baş etmeye çalışıyor

Batman'da zincirleme kaza: 4 araçta maddi hasar

HAKSİAD Şube Başkanı Çetiz'den hükümete çağrı: Gençlere altın destek paketi lazım

ABD Dışişleri Bakanı Rubio'dan HAMAS'a tehdit: Çok kısa sürede silah bırakın

Cizre’nin meşhur tatlısı: Bırınczer sofraların baş tacı

Siyonist rejim ordusu iki askeri tümenle Gazze'ye girdi

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Gazze'ye gidemedik ama mücadeleye devam ediyoruz

Badem yetiştiricileri: Teknik ve makine desteğine ihtiyacımız var

İşgal rejiminden Batı Şeria’da geniş çaplı baskınlar

Çöl Aslanı: Ömer Muhtar

Meksiko'da ölü sayısı 14'e yükseldi

Şanlıurfa’da uyuşturucu ve silah operasyonu: 3 gözaltı

Uzmanı uyardı: Diş hastalıkları, kalp ve böbrek sorunlarıyla bağlantılı olabilir

Suriye İçişleri Bakanı Hattab: Süveyda'da güvenlik yapılanması yeniden düzenlendi

Batman'da 21 aileye koruyucu aile hizmeti kapsamında destek

Tunus'tan dönen "Küresel Sumud Filosu" katılımcıları yaşadıklarını anlattı

Başakşehir’de sanayi sitesinde yangın çıktı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Başı demirlere sıkışan çocuk, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

Yoğun saldırılara rağmen Filistinli aileler Gazze’ye geri dönüyor

Gazze'de şehit sayısı 64 bin 964'e ulaştı

YÖK ve Savunma Sanayii “yapay zekâ” iş birliğine devam ediyor

Erbaş: Dünyayı iyilik değiştirir

BM Komisyonu işgalci rejimi Gazze'de "soykırım" yapmakla suçladı

Oduncularda kış hazırlıkları başladı