• BIST 100

    9678,16%3,06
  • DOLAR

    38,77% 0,03
  • EURO

    43,10% -1,25
  • GRAM ALTIN

    4015,28% -3,08
  • Ç. ALTIN

    6510,12% -3,08

Sanayicilere 'Irak’a kolay vize' müjdesi

EKONOMİ 2.06.2023 14:15:22 0
Sanayicilere

Sanayicilere 'Irak’a kolay vize' müjdesi

Türkiye’den Irak’a gidecek sanayici, iş adamı, yatırımcı ve çalışanlarının karşılaştığı vize sorununun yapılan ikili görüşmelerin ardından sona erdiğini açıklayan DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, yeni uygulamalar hakkında bilgi verdi.
Iraklı yetkililerin vize uygulamalarını kolaylaştıracak ve hızlandıracak yeni bir süreç başlattığını açıklayan DEİK Türkiye-Irak İş Konseyi Başkanı Halit Acar, “Türk iş insanlarımız ve işçilerimize uzun zamandır üzerinde çalıştığımız bir müjdeyi vermenin mutluluğunu yaşıyorum. Irak yetkilileri vize uygulamalarını kolaylaştıracak ve hızlandıracak yeni bir süreç başlattı. Irak Başbakanı Sayın Mohammed Shiaa Al-Sudani’nin Ankara’ya yaptığı ziyaret ve 22 Mart 2023 tarihinde iş insanları ve yatırımcılarla yaptığı görüşmeler neticesinde, iki dost ülke arasındaki ikili işbirliğinin tüm alanlarda güçlendirileceğini ifade etmişti. Ziyaretin ardından Irak vizelerinin hızlı ve sorunsuz bir şekilde verilmesine katkıda bulunan uygun bir mekanizma belirlendi. Bundan sonra Ankara, İstanbul ve Gaziantep Misyonları Irak’ta görev yapan iş insanlarına, şirket sahiplerine ve bunların çalışanlarına çok girişli (3 aylık, 6 aylık ve bir yıllık) vize verme yetkisine sahip olacak” dedi.

Irak için vize şartları yenilendi
Irak vizesiyle ilgili son gelişmeler hakkında da bilgi veren Başkan Halit Acar, yeni şartları açıklayarak, 'Yeni uygulamayla İstanbul, Ankara ve Gaziantep Irak Büyükelçilik ve Konsoloslukları çoklu vize verebilecek. Vize almak isteyenlerden istenen şartlar, ziyaretin amacını ve gerekli süreyi belirten, şirket yöneticisi tarafından imzalanmış (şirket formunda yazılı) resmi bir talep sunulması. Şirketin Irak’ta kayıtlı olduğuna ve faaliyet gösterdiğine veya yatırım fırsatı aradığına dair belge (yetkili Irak makamlarıyla bir sözleşme) ve şirketin vergi levhasının ibraz edilmesi. Bağdat’ta faaliyet gösteren Türk şirketlerinin başvuruya çalışanların isimleri eklemesi ve her kişi için ikişer fotoğraf ile birlikte pasaportlarının fotokopilerinin sunulması. Giriş vizesi başvuru formunun (vize formu) basılı olarak doldurulması ve https://mofa.gov.iq/ankara/?page_id=1853 bağlantısından kişisel bir fotoğraf yüklenmesi. Başvuru sahibine denetimin tamamlandığını bildirmek amacıyla bir iletişim aracı belirlenmesi şeklinde olacaktır” dedi.
Yeni uygulamanın gelişmesinde emeği geçenlere de teşekkür eden Başkan Halit Acar, sürecin bu yolla daha da hızlanacağını ve iki ülke arasındaki iş hacminin artacağını sözlerine ekledi.

Batman'da Gazze ile dayanışma kermesi düzenlendi

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı

Engelliler her alanda ciddi sorunlarla karşı karşıya!

Pakistan, Keşmir sorununu Hindistan ile görüşecek

Bursa'dan ilk hac kafilesi dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Mardin’de çalınan 3 milyon TL değerindeki ziynet eşyası sahibine teslim edildi

İngiltere, kalıcı oturum için gereken ikamet süresini 10 yıla çıkardı

Adana’da balık üretim sezonu başladı: Hedef 12 milyonun üzerinde yavru sazan

Mardin’de “Sağlıklı Çocuk Sağlıklı Gelecek” projesi geniş katılımla başladı

Şanlıurfa’da bodrum katında yakalanan yılan doğaya bırakıldı

Minik yüreklerden Gazze için büyük destek

161 hacı adayı Bingöl'den dualarla uğurlandı

Şanlıurfa’da çıkan yangın bir evi küle çevirdi

Diyarbakır’da sağanak ağacı devirdi: 3 araç zarar gördü

Kalp hastası bebek ambulans uçakla Ankara'ya sevk edildi

Diyarbakır'da sağanak: Caddeler göle döndü, altgeçitlerde araçlar mahsur kaldı

Bangladeş'te yıldırım düşmesi ve devrilen ağaçlar nedeniyle en az 14 kişi öldü

Sağlıklı beslenmenin görünmeyen tehdidi: Pestisit

Yumurta üretim ve satış işletmelerine denetim: Kurallara uymayanlara ceza yağdı

Diyarbakırlılar: Meyve mi alıyoruz cüzdan mı bırakıyoruz belli değil

Endonezya'da mühimmat patlaması: 13 ölü

Gazze’de doktor ve hemşireler aç karna çalışıyor

Batman’da Hafif Ticari Araç ile Motosiklet Çarpıştı: Maddi Hasar Meydana Geldi

Nur Şems Mülteci Kampı'nda evler yerle bir ediliyor

NATO Genel Sekreteri Rutte, 13 Mayıs’ta Türkiye’ye gelecek

Özel gereksinimli öğrencilerin aileleri için eğitim seti yayımlandı

10 kent için kuvvetli yağış uyarısı

Gazze'de şehit sayısı 53 bine yaklaştı, dünya sessizliğini koruyor

Türkiye olması gerekenden iki kat fazla tuz tüketiyor

Brent petrolün varili 65 dolar seviyesinde

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ