• BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,69% 0,01
  • EURO

    50,16% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5922,12% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

SANKO Okulları’nın yedi projesi TÜBİTAK bölge finallerinde

30 Mart 2023, Perşembe 14:10
30 Mart 2023, Perşembe 14:10
SANKO Okulları’nın yedi projesi TÜBİTAK bölge finallerinde
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

SANKO Okulları’nın yedi projesi TÜBİTAK bölge finallerinde

SANKO Okulları öğrencilerinin fizik, kimya, biyoloji, psikoloji ve teknolojik tasarım alanında hazırladığı yedi proje, “54. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda il elemelerini geçerek bölge finallerinde yarışmaya hak kazandı.
SANKO Liseleri öğrencilerinden Göksu Eralp, Doğa Erkol ve Ceren Sevimli, öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde “Psikoloji” dalında hazırladıkları “Depresyon Şiddet Seviyesi Belirleme ve Hastalık Takibinde Kullanılabilecek Giyilebilir Cihaz ve Klinisyen Karar Destek Sistemi” projesiyle bölge finallerinde yarışma hakkı elde etti.
Mustafa Ali Şahin, Beyza Nur Ocak ve Naz Fındık, “Teknolojik Tasarım” dalında öğretmenleri Neriman Ersönmez ve İbrahim Kılıç rehberliğinde hazırladıkları “Gözbebeği Hareket Temelli, Düşük Kafa Sendromu Yaşayan Hastaların Hareket Kabiliyetini Artıran Destek Aparatı” projesiyle, Ecrin Yaren Bakır, Naz Taş ve Mehmet Oğuzcan da “Kimya” dalında öğretmenleri Özgül Güner ve Dilşad Ciro rehberliğinde hazırladıkları “Biyoplak Temizlemede İletken Polimer Sentezi ve Ağıç İçi Aparey Tasarımı” projesiyle bölge finallerinde yarışacaklar.
Esma Özmen, Beren Mermer ve Sudenaz Erboğa, “Biyoloji” dalında öğretmenleri Esra Öztürk ve Özgül Güner rehberliğine hazırladıkları “İnsan Kanında ve Anne Sütünde Bulunan Mikroplastik Tespiti Yapan Manyetik Süspansiyon Sentezi” projesiyle, Kayra Köksal ve Furkan Nadir Yıldız da “Teknolojik Tasarım” dalında öğretmeni İbrahim Erdem Bakar rehberliğine hazırladıkları “Tersine Mühendislik Üretim Sürecinde Değerlendirebilecek Alternatif Hammadde Çözümü” projesiyle bölge finallerine katılma başarısı gösterdiler.
Beren Anlaş ve Muhammet Ali Bayındır, “Fizik” dalında öğretmeni İbrahim Erdem Bakar rehberliğine hazırladıkları “Sürdürülebilir Mekansal Çözümler İçin Yüzen Enerji İstasyonları ve Panellerinde Enerji Verimlerinin Artırılması” projesiyle bölge finallerine katılma başarısı elde ederken, Selin Nur Çapkur ve Ayşe Şiveydinli ise “Biyoloji” dalında öğretmenleri İbrahim Erdem Bakar rehberliğine hazırladıkları “Organ Nakli için Organın Taşınması Süresini ve Kalitesini Artıran Yeni Nesil Taşıyıcı” projesiyle okullarını bölge finallerinde temsil edecekler.
SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerinin rehber öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları yedi projeyle Gaziantep’i bölge finallerinde temsil edecek olmasının gururunu yaşadıklarını söyledi.
Asyalı, 3-4 Nisan 2023 tarihlerinde çevrimiçi gerçekleştirilecek TÜBİTAK Bölge Finallerinde öğrencilerine ve öğretmenlerine başarılar diledi.

FETÖ'ye yönelik 42 ilde operasyon: 160 şüpheli yakalandı

Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

MIT'te görevli nükleer bilim insanı öldürüldü

Meşişi: Tunus tek adam yönetimiyle çöküşe sürüklendi

Trump, Maduro yönetimini "yabancı terör örgütü" ilan etti

Yüzyılın Konut Projesi başvurularında son günler

Bitlis'te eğitime kar engeli

Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem

Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama

Bakan Göktaş: Bir çocuğun hayatına umut olan binlerce hayırseverimiz var

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu, İçmeler Mahallesi sakinleriyle buluştu

Girit Adası açıklarında göçmen botu battı: 14 ölü

Rusya, Harkov'da bir bölgeyi daha ele geçirdi

Kastamonu’da ruhsatsız silah ele geçirildi, aranan 32 kişi yakalandı

Rusya: Ukrayna'ya NATO askerlerinin konuşlandırılmasına asla onay vermeyiz

Nijerya'da düzenlenen saldırıda 5 asker hayatını kaybetti

Bolivya'da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

Avrupa Birliği benzinli ve dizel otomobil yasağını hafifletmeye hazırlanıyor

Tayland-Kamboçya çatışmasında 700 binden fazla kişi tahliye edildi

Antalya’da trafik denetimlerinde 11 bin 553 sürücüye ceza kesildi

HAMAS: Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'da Burak Duvarı'nda Yahudi ritüelleri yapması kabul edilemez

Başkan Er: Kent merkezindeki iş yerleri şehrin dışına çıkarılacak ve şehir daha yaşanabilir bir hale gelecek

Iğdır’da uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri'den İTTİHADUL ULEMA İstanbul temsilciliğine ziyaret

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


FETÖ'ye yönelik 42 ilde operasyon: 160 şüpheli yakalandı

Ülke genelinde bugün yağış beklenmiyor

MIT'te görevli nükleer bilim insanı öldürüldü

Meşişi: Tunus tek adam yönetimiyle çöküşe sürüklendi

Trump, Maduro yönetimini "yabancı terör örgütü" ilan etti

Yüzyılın Konut Projesi başvurularında son günler

Bitlis'te eğitime kar engeli