• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

SANKO Sanat Galerisi’nde ‘Atlar’ temalı resim sergisi

25 Haziran 2024, Salı 11:42
25 Haziran 2024, Salı 11:42
SANKO Sanat Galerisi’nde ‘Atlar’ temalı resim sergisi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

SANKO Sanat Galerisi’nde ‘Atlar’ temalı resim sergisi

Selva Özkirişçi, akrilik, yağlı boya, pastel ve kara kalem teknikleriyle yaptığı eserlerinden oluşan “Atlar” temalı resim sergisini, SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşturdu.
Atların yelelerindeki özgürlüğü hayal ederek tuvaline hayat verdiğini belirten Özkirişçi, “Sanatın birleştirici ve iyileştirici yönünün toplumların geleceği açısından önemli olduğunu söyledi.
Resimle uğraşmanın çok güzel olduğunu anlatan Özkirişçi, “Atları çizerken kendi özgürlüğümü kanıtlamış gibi hissediyorum. Bütün eserlerimi büyük mutlulukla yaptım. Sanata yöneldikten sonra önceki dönemlerde zamanımı ne kadar boşa harcadığımı fark ettim” dedi.
Özkirişçi, “Eserlerime ev sahipliği yaparak sanatseverler ile buluşturan SANKO Sanat Galerisi’ne teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
SANKO Sanat Galerisi’nin sanatın gelişimine önemli katkılar sunduğuna vurgu yapan Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat da, “Devlet sanat galerilerinin yanı sıra özel kuruluşların da sanata ve sanatçıya destek vermesi çok kıymetli. Gaziantep’te sanatın gelişimine katkı sunan SANKO Sanat Galerisi’ne teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Mehmet Aykanat, SANKO Holding tarafından bastırılan Gaziantep Müzesi’nin Belkıs Zeugma ve Mozaikleri isimli bilimsel yayınını Özkirişçi’ye takdim etti.
Sergi açılışına, SANKO Sanat Galerisi Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Halil Çiçek, Yürütme Kurulu Üyesi Murat Köylüoğlu, Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Doç. Dr. Bayram Bozhüyük, Doç. Dr. İbrahim Halil Özkirişçi, Dr. Öğr. Üyesi Gülfem Marakoğlu, Dr. Öğr. Üyesi Bekir Baba, sanatseverler ve davetliler katıldı.
Selva Özkirişçi’nin 33 eserinin yer aldığı “Atlar” temalı resim sergisi, SANKO Sanat Galerisi’nde 5 Temmuz 2024 tarihine kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.
Özkirişçi, 1956 yılında Gaziantep’te dünyaya geldi. Dayı Ahmet Ağa ilköğretim okulundan mezun oldu. Akşam Sanat Okulu bünyesinde, 2 yıl nakış ve dikiş eğitimi aldı.
Özkirişçi, 2019’dan bu yana sırasıyla Hanımlar Lokali’nde karakalem ve yağlı boya resim, Şehitkamil Sanat Merkezi’nde akrilik boya resim, Halil Karaduman Sanat Merkezi’nde yağlı boya resim, Alaeddin Yavaşça Sanat Merkezi’nde akrilik resim, Necip Fazıl Kısakürek Sanat Merkezi’nde yağlı boya resim eğitimi almıştır.
Gaziantep’te yaşayan ve üç çocuk annesi olan Özkirişçi, çalışmalarına Necip Fazıl Kısakürek Sanat Merkezi’nde devam etmektedir.

Van’da bir haftada kaçakçılıktan 60 şüpheli gözaltına alındı

Şırnak’ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Kastamonu’da havai fişek ve meşale kullanımı 15 Ekim'e kadar yasaklandı

Avustralya’da on binlerce kişi Gazze’ye destek için yürüdü

Almanya'da siyonist saldırılarına karşı kitlesel yürüyüş

Tekirdağ’da fabrika kazanında patlama: 2 işçi öldü

Denizli’de yıldırım çarpan kişi hayatını kaybetti

Hindistan’da araç su kanalına düştü: 11 ölü

Trump'ın Gazze'ye yardım yalanı ifşa oldu

Bakan Uraloğlu: İstanbul ve Antalya havalimanları rekor kırdı

Bakan Yerlikaya: 2,8 milyondan fazla araç denetlendi

Diyarbakır'da sıcaklıklar döner ustalarının işini zorlaştırıyor

Batman'da hobi bahçeleri mağdurları süreci basınla paylaştı

LGS yerleştirme sonuçları yarın erişime açılacak

Gazze’de açlık felaketi büyüyor: 6 kişi daha şehit oldu

Kanada'dan işgal rejimine silah ihracatı açıklaması

Malatya'da "Parkistan Park Buluşmaları" gerçekleştiriliyor

Şırnak’ta bazı bölgeler geçici "özel güvenlik bölgesi” olarak ilan edildi

Gazze'de yardım bekleyen sivillere yönelik bir katliam daha

Rusya'da 600 yıl aradan sonra ilk Krasheninnikov Yanardağı patlaması

Çevreyi kirletenlere 6 ayda 2,6 milyar lira ceza

Güneydoğu’dan temmuzda 1,1 milyar dolarlık ihracat: Yüzde 2,1 büyüme

36 ilde 102 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı

Gram altın 4 bin 400 TL’yi aştı

Gaziantep'te 158 aranan şahıs yakalandı

Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı

Rusya'da 6,7 büyüklüğünde deprem

İşgalci siyonistler Mescid-i Aksa’ya baskın düzenledi

Ankara’da sağanak yaşamı felç etti

İtalya'dan Gazze'ye havadan yardım kararı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Van’da bir haftada kaçakçılıktan 60 şüpheli gözaltına alındı

Şırnak’ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Kastamonu’da havai fişek ve meşale kullanımı 15 Ekim'e kadar yasaklandı

Avustralya’da on binlerce kişi Gazze’ye destek için yürüdü

Almanya'da siyonist saldırılarına karşı kitlesel yürüyüş

Tekirdağ’da fabrika kazanında patlama: 2 işçi öldü

Denizli’de yıldırım çarpan kişi hayatını kaybetti