• BIST 100

    11060,39%0,81
  • DOLAR

    42,04% -0,04
  • EURO

    48,44% -0,23
  • GRAM ALTIN

    5421,66% 0,18
  • Ç. ALTIN

    8921,73% -0,71

SANKO Üniversitesi Sbf Hemşirelik programı akredite edildi

11 Nisan 2023, Salı 10:15
11 Nisan 2023, Salı 10:15
SANKO Üniversitesi Sbf Hemşirelik programı akredite edildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

SANKO Üniversitesi Sbf Hemşirelik programı akredite edildi

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Programı, hemşirelik eğitim programlarının iyileştirilmesini hedefleyen Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği’ne (HEPDAK) yapılan başvuru sonucunda, Hemşirelik Eğitim Programları Akreditasyon Kurulu tarafından 2 yıl süreyle akredite edildi.
.
SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, “Bölgemizde Hemşirelik Programı akredite olan ilk üniversiteyiz” dedi.
Akreditasyonun, eğitimde kalitenin önemli bir göstergesi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Dağlı, Türkiye’de bulunan 153 devlet ve vakıf üniversitesinde eğitim veren 184 Hemşirelik Programı arasından toplam 29 üniversitenin akredite edildiğini söyledi.
Uzun zamandır yürüttükleri eğitim faaliyetlerine ilişkin çalışmaların, meyvelerini vermeye başladığını dile getiren Prof. Dr. Dağlı, “Sahip olduğumuz akreditasyon onayları gösteriyor ki doğru yolda emin adımlarla ilerliyoruz” şeklinde konuştu.
Üniversitede başlattıkları akredite çalışmalar sonucunda Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programlarının da toplamda beş yıl akredite olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Dağlı, sözlerini şöyle sonlandırdı:
“Sağlık Bilimleri Fakültemizin tüm programlarının, akreditasyonu hak etmiş olması bizim için büyük bir gurur. Bu başarıda katkısı olan tüm ekibimi özverili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Üniversitemizin kuruluşundan bu yana desteklerini esirgemeyen Mütevelli Heyet Onursal Başkanımız Abdulkadir Konukoğlu, Mütevelli Heyet Başkanımız Zeki Konukoğlu, Mütevelli Heyet Üyelerimiz ve üniversitemizin kurucu iradesi Konukoğlu Ailesine teşekkürlerimi sunuyorum.”
Akreditasyon nedir
Akreditasyon; eğitim program ve hizmetleri niteliğinin sistematik bir yaklaşımla güvence altına alınması için geliştirilen bir yöntemdir. Akreditasyonun amacı, yükseköğretim kurumları tarafından sağlanan eğitimin kabul edilebilir kalite düzeylerini karşılamasını sağlamaktır. Bununla birlikte kurumsal gelişimler için hedefler oluşturan akreditasyon, eğitim standartlarının da bir kalite göstergesidir. Akredite programlar ve kurumlar, akreditasyon verilmeden önce titiz bir incelemeye tabi tutulur ve kurumsal programların kalitesini gösteren standartlara ve politikalara sürekli uyumu sağlamak için düzenli olarak değerlendirilir.
Hepdak hakkında
Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK), hemşirelik programlarının akreditasyonu konusunda Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından ulusal bir kalite güvence kuruluşu olarak tanımlanmaktadır. HEPDAK’ın misyonu, sürekli geliştirilen standartlar yönünde lisans ve lisansüstü hemşirelik eğitim programlarının değerlendirilmesi ve izlenmesi ile hemşirelik biliminin, eğitiminin, bakımının ve toplum sağlığının gelişiminde kalite ve yeniliğin güvencesi olmaktır. HEPDAK’ın amacı ise, hemşirelik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak Türkiye’de hemşirelik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine, daha iyi eğitilmiş ve daha nitelikli hemşireler yetiştirilerek güvenli ve etkili bakım sunulması ve toplumun sağlığının geliştirilmesine katkıda bulunmaktır.
SANKO Üniversitesi
SANKO Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümlerinde lisans düzeyinde, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde Biyoistatistik ve Anatomi alanında doktora, Moleküler Tıp, Hemşirelik, Biyolojik ve Biyomedikal Bilimler, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Biyokimya ile Beslenme ve Diyetetik alanlarında tezli yüksek lisans, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda ise Ameliyathane Hizmetleri, Anestezi, İlk ve Acil Yardım ile Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Bölümlerinde eğitim veriliyor. Ayrıca Tıp Fakültesi, 10 ana bilim dalında Tıpta Uzmanlık Eğitimi verme konusunda yetkilendirildi.

Kütahya’da otomobil tıra çarptı: 1 ölü

Malatya’da silahla oynayan kişi kazara kendini yaraladı

Çanakkale açıklarında 25 düzensiz göçmen yakalandı

Avukatlık asgari ücret tarifesi değişti: Yeni tarife yürürlükte

Muğla’da kaçakçılık operasyonu: 10 gözaltı

Hakim ve savcıların görevde yükselme kararları Resmi Gazete’de

Kastamonu’da 2 gündür kayıp olan imam otomobilinde ölü bulundu

İtalya, Rusya’nın Roma Büyükelçisi’ni Bakanlığa çağırdı

Küçük yaşta büyük örnek: Cami yapımı için kumbarasını bağışladı

OSB’lerde 13 ayda 5 bin 318 sanayici yatırım başvurusu yaptı

UCM'den Faşir'deki HDK saldırıları için savaş suçu uyarısı

“Aydınlık Şehir Gazze” konferansı Siirt’te yoğun katılımla gerçekleştirildi

Adana’da asayiş uygulaması: 443 kişi yakalandı

Mardin’de aralarında husumet bulunan iki aile barıştı

Balıkesir Sındırgı'da 4,3 büyüklüğünde deprem

Bolu'da şap karantinası

Gazze'de alıkonulan bazı Filistinli esirler serbest bırakıldı

Kamçatka Yarımadası'nda 6.4 büyüklüğünde deprem

Tanzanya Cumhurbaşkanı Hassan yemin ederek göreve başladı

Çekya'da üç parti koalisyon anlaşması imzaladı

Şanlıurfa’da otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 ölü

Afganistan'da meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki depremde can kaybı 20'ye yükseldi

Bakan Fidan: israil, ateşkesi düzenli olarak ihlal edip, insani yardımların ulaşmasına engel oluyor

Nepal'de dağcıların üzerine çığ düştü: 7 ölü

Belçika'da askeri hava üssünde 4 drone daha tespit edildi

Kocaeli’de 30 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Roma'daki tarihi kulede çökme: 4 yaralı

Çin uydusu "Yaogan-46" uzaya gönderildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörsüz Türkiye menziline varıldığında inşallah kazanan 86 milyonun her bir mensubu olacaktır

Malatya Anadolu Kitap ve Kültür Fuarı kitapseverlerden yoğun ilgi görüyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kütahya’da otomobil tıra çarptı: 1 ölü

Malatya’da silahla oynayan kişi kazara kendini yaraladı

Çanakkale açıklarında 25 düzensiz göçmen yakalandı

Avukatlık asgari ücret tarifesi değişti: Yeni tarife yürürlükte

Muğla’da kaçakçılık operasyonu: 10 gözaltı

Hakim ve savcıların görevde yükselme kararları Resmi Gazete’de

Kastamonu’da 2 gündür kayıp olan imam otomobilinde ölü bulundu