GÜNDEM 24.01.2025 17:26:02 0

Şanlıurfa ile El-Halil arasındaki kardeş şehir protokolü yenilendi

Şanlıurfa ile El-Halil arasındaki kardeş şehir protokolü yenilendi
Haberi Sesli Oku

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gülpınar ile Filistin'in El Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh’in yürüttüğü diyaloglar neticesinde, iki şehir arasındaki daha önce 2011 yılında imzalanan ‘Kardeş Şehir Protokolü’ güncellendi.

'Kardeş Şehir Protokolü’nü imzalayan Başkan Mehmet Kasım Gülpınar, bu protokol ile Şanlıurfa ve El-Halil arasındaki bağın derinleştiğini söyledi. Siyonist işgalci çetenin Filistin’e yönelik saldırılarına da kınayan Başkan Gülpınar, her zaman Filistin halkının yanında olacaklarını belirtti.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Al Halil Belediyesi arasında yenilenen ‘Kardeş Şehir Protokolü’ imza töreni Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleşti.

Programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, Al Halil Belediyesi Meclis Üyeleri Yahia Samour Abdel Latif Natsheh,  Mohammed O. A. Nahnoush ve Said Husni Alkhatib Al katıldı. Al Halil Belediye Başkanı Tayseer Abu Sneineh’in ülke dışına çıkmasının siyonist işgalci çetenin engellenmesi nedeniyle Şanlıurfa’ya gelemediği öğrenildi.

‘Kardeş Şehir Protokolü', Başkan Mehmet Kasım Gülpınar ve Al Halil Belediyesi Meclis Üyesi Yahia Samour Abdel Latif Natshe arasında imzalanarak, yenilendi. Programda, her iki belediye de kardeş şehir olmanın getirdiği sorumluluğun bilincinde olarak karşılıklı desteklerini ifade etti.

Başkan Kasım Gülpınar, programda yaptığı konuşmada, “Bu tarihi protokol, sadece iki şehir arasında değil, halklar arasında da güçlü bir dostluk ve anlayış bağı kurma adına önemli bir adımdır. Şanlıurfa olarak, Filistinli kardeşlerimize olan desteğimizi her zaman sürdüreceğiz. Bu işbirliği, sadece kültürel alanda değil, aynı zamanda eğitim, ticaret ve altyapı gibi pek çok farklı alanda somut adımlar atmamızı sağlayacak” dedi.

Siyonist işgalci çetenin Filistin’de Gazze’ye yönelik yapılan soykırımın karşısında olduklarını ve bunu lanetlediklerini dile getiren Başkan Gülpınar, “21. yüzyıl dünyasında maalesef böyle bir soykırıma maruz kalmak, yaşlısı, çocuğu, günahsızı demeden, bütün bir ülkeyi harabeye çevirmek kabul edilemez. Bizim için Filistin, orada bir ülke olarak var olmalı ve hak ettiği konumda olmalıdır. İnşallah ileride bunu da hep birlikte göreceğiz. Çünkü başka türlü bu işin çözümü de mümkün değil. İnşallah bu soykırım, bu zulüm biran evvel son bulur. Bizler elimizden geldiğince dostlarımızın, kardeşlerimizin, Müslüman kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Bu iş birliğini de bu anlamda önemsiyoruz. İnşallah hayırlara vesile olur.” şeklinde konuştu.

Al Halil Belediyesi Meclis Üyeleri de, iki şehir arasındaki kardeş şehir protokolünün güncellenmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapacak olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Daha sonra Başkan Gülpınar tarafından Al Halil Belediyesi Meclis Üyesi Yahia Samour Abdel Latif Natsheh’e mırra takımı hediye edildi. Program, günün anısına çekilen toplu hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

Bu arada Kardeş Şehirler, Şanlıurfa ve Al Halil arasında önümüzdeki dönemde çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenmesi, eğitim alanında birlikte çalışma imkânlarının sağlanması, ayrıca ekonomik işbirliği fırsatlarının artırılması gibi somut adımların atılması planlanıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bu kardeş şehir ilişkilerinin her iki şehir halkı için de uzun vadeli faydalar sağlayacağına inanıyor ve bundan sonraki süreçte işbirliğini daha da derinleştirerek, kültürel ve ekonomik açıdan daha güçlü bir bağ kurmayı hedefliyor. (İLKHA)

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

Yükleniyor