• BIST 100

    9330,3%0,20
  • DOLAR

    39,39% 0,46
  • EURO

    45,72% 1,01
  • GRAM ALTIN

    4325,53% -0,05
  • Ç. ALTIN

    6972,78% -0,60
Şanlıurfa Valisi Şıldak: Silah kaçakçılığını engellemek en çok üzerinde durduğumuz konulardan
GÜNDEM
Tarih: 22.01.2025 16:59
Güncelleme: 22.01.2025 16:59
Kaynak: ILKHA
Şanlıurfa Valisi Şıldak: Silah kaçakçılığını engellemek en çok üzerinde durduğumuz konulardan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Viranşehir’de silah kaçakçılığı ile ilgili verileri paylaşan Vali Hasan Şıldak, Jandarma tarafından 2024 Ocak ayından bu yana ilçe genelinde çok başarılı operasyonlar gerçekleştirildiğini ve 181 kişinin yakalandığını belirtti.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, ilçe ziyaretleri kapsamında bugün Viranşehir’deydi. İlçede bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Vali Şıldak, İlçe Jandarma Komutanlığında yaptığı değerlendirmede, özellikle silah kaçakçılığı ile ilgili verileri paylaştı.

Jandarma nezdinde Viranşehir’in huzur ve güvenle anılabilmesi için başarılı çalışmalar gerçekleştirildiğinin altını çizen Vali Şıldak, Ocak 2024 döneminden bu yana 37 planlı operasyon icra edildiğini açıkladı. Operasyonlarda toplam 47 uzun namlulu silah, 171 tabanca ile 57 av tüfeği ele geçirildiğine yer veren Vali Şıldak, aynı suçlardan yakalanan 181 kişiden 68’inin de tutuklandığını söyledi.

Viranşehir’in huzur ve esenliği için görev yapan tüm güvenlik güçlerini tebrik eden Vali Şıldak, “Şanlıurfa’da güvenlik birimlerimizin suç ve suçlu ile mücadelesine kararlılıkla devam ediyor. Özellikle silah kaçakçılığı en çok üzerinde durduğumuz ve silah kullanımı en çok ihtimam gösterdiğimiz, suç olaylarının önlenmesi bakımından da ehemmiyet taşıyan en önemli unsurlardan biri. Bugün Viranşehir İlçe Jandarma Komutanlığımız ile İl Jandarma Komutanlığımızın ilgili birimlerinin destekleriyle planlı bir faaliyet gerçekleştirdi ve bu başarılı operasyon sonucunda çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Bugünkü operasyonda 5 adet uzun namlu silah, 10 adet ruhsatsız tabanca, 12 adet av tüfeği ele geçirilirken 22 kişi de gözaltına alındı. İlçe Jandarmamızı, İl Jandarmamızı, Kaymakamımızı ve operasyonu koordine eden Cumhuriyet Başsavcımızı tebrik ediyorum. Viranşehir ilçemiz bu etkili, caydırıcı faaliyetlerin başarıyla sürdürüldüğü bir ilçemiz. Bu anlamda baktığımızda 2024 yılı başından bu yana yani yaklaşık 13 aylık sürede 37 planlı operasyon yapılmış ve 68 tutuklama gerçekleştirilmiştir. Emniyet ve jandarma birimlerimiz Şanlıurfa'nın bir huzur şehri olarak; seviyesinin, standardının daha da yükseltilmesi için sahada boşluk bırakmadan çalışmalarını sürdürüyor. Silah, narkotik, uyuşturucu, her tür suç ve suç unsuru, düzensiz göç ve terör unsurları ile mücadelemiz kesintisiz olarak devam edecek. Bu çalışmaları özveriyle sahada gerçekleştiren vatandaşımıza güven ve huzur ortamı sağlayan bütün personelimizi, jandarmamızın ve emniyetimizin kıymetli personelini kutluyorum.” dedi. (İLKHA)

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

İran Dışişleri Bakanı, Japon mevkidaşıyla görüştü

Trump’tan kapsamlı sınır dışı talimatı

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti