Şanlıurfa’da 1 milyon gence ulaşıldı

Tarih: 06.10.2022 14:40
Şanlıurfa’da 1 milyon gence ulaşıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Şanlıurfa’da 1 milyon gence ulaşıldı

Ankara’da bu yıl ikincisi düzenlenen Tam Bana Göre Festivali’nde Tesisleşme ve Gençlik Hareketi Proje Ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 20,4 yaş ortalamasıyla Şanlıurfa’da 1 milyon gence ulaştıklarını söyledi.
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Başkent Ankara’da bu yıl ikincisi düzenlenen Tam Bana Göre Festivalinde Tesisleşme ve Gençlik Hareketi Proje Ödülüne Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi layık görüldü. Beyazgül, ödülü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. 20,4 yaş ortalamasıyla Türkiye’nin en genç nüfus oranına sahip olan Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi tarafından gençlere yönelik yapılan tesislerde yaklaşık 1 milyon gence ulaşıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, gençlerin sportif aktivitelere katılmalarını sağlamak amacıyla Gençlik merkezleri ve spor tesislerinde 17 farklı branşta kurs düzenliyor.
Futbol, Basketbol, Voleybol, Yüzme, Okçuluk, Kick Boks, Judo, Kort tenisi, Güreş, Tekvando, Karete, Dart, Resim, Müzik, Masa tenisi, Bilgisayar ve İngilizce gibi farklı branşta düzenlenen kurslarda gençler sporla tanışma imkanı buldu. Spor okulları ve kaleci departmanıyla geleceğin sporcularını yetiştiren Büyükşehir Belediyesi aynı zamanda Mezopotamya Living lab ile gençlere teknoloji alanında yazılım imkanı sağlanıyor. Teknoloji alanında Şanlıurfalı gençlere hizmet veren Mezopotamya living lab merkezinde robotik kodlama, tasarım ve 20’ye yakın yazılım gerçekleştirildi.
Kentte gençlere yönelik yapılan sportif aktiviteler ve tesislerle birlikte 1 milyon gence ulaştıklarını anlatan Beyazgül, 'Bu ödüle bizi layık gören Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Bu ödülü kazanma noktasında büyük gayretler sarf ettik. Şanlıurfa 20,4 yaş ortalamasına sahip bir şehrimiz ve genç bir nüfusumuz var. Bu genç nüfusa belediye başkanı olur olmaz hizmet etmeye başladık. Şanlıurfa’da 47 spor salonumuz bulunmakta ve gençlik merkezi sayımızı 20’ye çıkardık. Yüzme havuzu sayımızı artırarak toplam tesis sayımızı 100’e çıkardık. Daha önce 2 tane spor salonumuz varken 47 tane daha spor salonu ekledik. Bu bizi çok mutlu etti ve 1 milyon gencimize ulaştık. Bu çok önemli bir rakamdır. Şanlıurfa’da gençlerimizle beraberiz ve bu salonlardan çıkan gençlerimiz Türkiye ve Avrupa’da şampiyonluklar kazanmaya başladı. Ulusal ve uluslararası müsabakalarda 78 madalya kazandık. Bizi takip edin ve göreceksiniz yakında dünya şampiyonları da Şanlıurfa’dan çıkmış olacaktır. Ankara’da 81 ilimiz ve ilçelerimiz burada etkinlikler yapıyorlar ve burada bir kültür alışverişi oluyor. Gençlerimiz burada birbirleriyle tanışıyorlar ve enerjilerini, potansiyellerini tanıştırıyorlar' ifadelerini kullandı.
[gallery ids=',47495,47496']

İşgal ordusu Lübnan'da Hizbullah komutanını öldürdüğünü ileri sürdü

Siyonist rejim, Arak reaktörü ve Khondab tesisine saldırdı

Gazze'de bir işgal askeri keskin nişancı atışıyla öldürüldü

Japonya'nın kuzeyinde 6,1 büyüklüğünde deprem

İşgalciler, 7 gündür kapalı olan Mescid-i Aksa'ya Yahudileştirme çabaları kapsamında baskın düzenliyor

Dicle Fest Batman’da kapılarını açtı

İran'ın son füze operasyonunda onlarca siyonist öldü ve yaralandı

Altın fiyatları Fed kararı sonrası geriliyor

Döviz fiyatları ne kadar oldu?

Ülke genelinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde

İşgalciler, Batı Şeria'da ezan sesini susturmaya çalışıyor

İran, siyonist rejimi yine vurdu

Ev sahibi ile hırsız arasındaki fark: Filistinlilerin toprağa sıkı bağlılığı ve işgalcilerin kaçışı

TBMM komisyon başkanlıkları için yeni seçimler Resmî Gazete'de yayımlandı

Gazze'de yardım bekleyen sivillere saldırı: Dün 50, bugün 16 şehit

DMM: İran'ı vuran israil uçaklarının İncirlik Üssü'nden kalktığı iddiası asılsızdır

5 bin nüfuslu yerleşim yerlerine belediye kurulabilecek

Avrupa ile İran arasında nükleer görüşmeler cuma günü Cenevre'de

Trump İran toplantısından sonuçsuz çıktı: Güvenlik Konseyi yeniden toplanıyor

Savaşın 7'nci günü: Siyonistlerin saldırıları, İran'ın misillemeleri sürüyor

Müslüman Kardeşler'den İran İslam Cumhuriyeti Rehberine destek mektubu

Merkez Bsı, Haziran ayı faiz kararını açıklayacak

UNRWA: Gazze'de sağlık sistemi kritik seviyede, hayati öneme sahip ilaçlar tükendi

Siyonistlerin işgali altındaki Mescid-i Aksa 6 gündür kapalı

Çanakkale açıklarında 37 düzensiz göçmen yakalandı

Madagaskar'da gıda zehirlenmesi: 17 ölü

Wutip Tayfunu Vietnam'ı vurdu

Çin': israil uluslararası hukuku ihlal ediyor

ABD basını: israil Büyükelçiliği'nde tahliyeler başladı

ANFİDAP: Gazze'deki soykırıma katılan çifte vatandaşlar yargılanmalı

Yükleniyor