• BIST 100

    9185,9%-1,65
  • DOLAR

    39,54% 0,16
  • EURO

    45,50% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4308,22% 0,18
  • Ç. ALTIN

    6938,21% 0,13

Şanlıurfa’da 17 kişinin öldüğü selin ardından derelerde çalışma başlatıldı

01 Nisan 2023, Cumartesi 10:15
01 Ocak 0001, Pazartesi 12:00
Şanlıurfa’da 17 kişinin öldüğü selin ardından derelerde çalışma başlatıldı
Tarih: 10:15 - 01 Nisan 2023
Güncelleme: 12:00 - 01 Ocak 0001

Şanlıurfa’da 17 kişinin öldüğü selin ardından derelerde çalışma başlatıldı

Şanlıurfa’da 17 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından taşkınların yaşandığı üç derede çalışma başlatıldı. DSİ Şanlıurfa Bölge Müdürü Ali Naci Kösali, çalışmaların tamamlanmasıyla Şanlıurfa’da taşkınların önüne geçileceğini belirtti.
Şanlıurfa’da 17 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından taşkınların yaşandığı dere yataklarında çalışma başlatıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda kent merkezinden geçen Karakoyun, Sırrın ve Cavsak derelerinde betonla kaplı olan geçitlerin üstü iş makineleri ile bir bir açılıyor. Üç derede sürdürülen beton kaldırma ve menfez genişletme çalışmalarıyla su geçişinin daha sağlıklı yapılması hedefleniyor. Projenin ilk etabının bir ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
Devlet Su İşleri (DSİ) Şanlıurfa Bölge Müdürü Ali Naci Kösali, projenin bitirilmesiyle kentte taşkınların önüne geçileceğini söyledi. Köseali, “14 Mart tarihinde başlayan taşkınlarda gerçekten bizim proje kesitlerimizin çok üstünde sular geldi. Bu gelen sularla beraber özellikle kapalı geçişlerde çok sıkıntılar yaşadık. Kesitin yetersiz olduğu menfezlerde, köprülerde veya bu tür üstü kapalı olan geçişlerde yaşanan sıkıntılarla beraber su dere yatağından taştı ve evlere girdi, yerleşim yerlerine girdi. Bu da etrafta gerçekten can kayıplarına ve ciddi sıkıntılara neden oldu. Bu tür sıkıntıların tekrar yaşanmaması için özellikle üstü kapalı olan geçişlerin üstünü açarak suyun rahat geçmesini sağlamayı hedefliyoruz. Böylelikle hem taşkın öncesinde hem de taşkın sonrasında temizlik ve müdahaleyi daha rahat yapmamız için bu üstleri kaldırıp, taşkına daha hazırlıklı olmayı hedefliyoruz. Tabii uzun vadede bunların üst havzadan başlayarak bir daha planlanmasını yapacağız” dedi.

“Son yıllarda ciddi taşkınlar yaşamaktayız”
Köseali, son yılarda yaşanan sel afetleri ile ilgili, “İklim değişikliği ile beraber ülkemizde son yıllarda ciddi taşkınlar yaşamaktayız. Bunun da sebebi yöresel düşen çok ciddi yağmurlar oluyor. Bunlara tedbir alabilmek için uzun vadede biz bu derelerin planlanmasını yeniden yapıyoruz. Üst havzalarda depolama, sel kapanı niteliğindeki yapılarla suyu öncelikle menbasında dizginleyip aşağıya daha düzenli su aktarmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Bu proje çalışmalarımızdan sonra Şanlıurfa’mız inşallah bir daha böyle bir taşkınla karşı karşıya kalmayacak” ifadelerini kullandı.

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

ABD 3. uçak gemisini Orta Doğu'ya gönderiyor

Malatya’da husumetliler arasında silahlı kavga: 1 yaralı

İran siyonistleri ilk defa Hürremşehr füzeleri ile vurdu

Ermenistan Başbakanı Paşinyan Türkiye'ye gelecek

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı