• BIST 100

    17106,95%-0,04
  • DOLAR

    43,74% 0,22
  • EURO

    51,88% -0,10
  • GRAM ALTIN

    7005,55% 1,56
  • Ç. ALTIN

    11731,12% 0,00

Şanlıurfa’da 17 kişinin öldüğü selin ardından derelerde çalışma başlatıldı

01 Nisan 2023, Cumartesi 10:15
01 Nisan 2023, Cumartesi 10:15
Şanlıurfa’da 17 kişinin öldüğü selin ardından derelerde çalışma başlatıldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şanlıurfa’da 17 kişinin öldüğü selin ardından derelerde çalışma başlatıldı

Şanlıurfa’da 17 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından taşkınların yaşandığı üç derede çalışma başlatıldı. DSİ Şanlıurfa Bölge Müdürü Ali Naci Kösali, çalışmaların tamamlanmasıyla Şanlıurfa’da taşkınların önüne geçileceğini belirtti.
Şanlıurfa’da 17 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından taşkınların yaşandığı dere yataklarında çalışma başlatıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda kent merkezinden geçen Karakoyun, Sırrın ve Cavsak derelerinde betonla kaplı olan geçitlerin üstü iş makineleri ile bir bir açılıyor. Üç derede sürdürülen beton kaldırma ve menfez genişletme çalışmalarıyla su geçişinin daha sağlıklı yapılması hedefleniyor. Projenin ilk etabının bir ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
Devlet Su İşleri (DSİ) Şanlıurfa Bölge Müdürü Ali Naci Kösali, projenin bitirilmesiyle kentte taşkınların önüne geçileceğini söyledi. Köseali, “14 Mart tarihinde başlayan taşkınlarda gerçekten bizim proje kesitlerimizin çok üstünde sular geldi. Bu gelen sularla beraber özellikle kapalı geçişlerde çok sıkıntılar yaşadık. Kesitin yetersiz olduğu menfezlerde, köprülerde veya bu tür üstü kapalı olan geçişlerde yaşanan sıkıntılarla beraber su dere yatağından taştı ve evlere girdi, yerleşim yerlerine girdi. Bu da etrafta gerçekten can kayıplarına ve ciddi sıkıntılara neden oldu. Bu tür sıkıntıların tekrar yaşanmaması için özellikle üstü kapalı olan geçişlerin üstünü açarak suyun rahat geçmesini sağlamayı hedefliyoruz. Böylelikle hem taşkın öncesinde hem de taşkın sonrasında temizlik ve müdahaleyi daha rahat yapmamız için bu üstleri kaldırıp, taşkına daha hazırlıklı olmayı hedefliyoruz. Tabii uzun vadede bunların üst havzadan başlayarak bir daha planlanmasını yapacağız” dedi.

“Son yıllarda ciddi taşkınlar yaşamaktayız”
Köseali, son yılarda yaşanan sel afetleri ile ilgili, “İklim değişikliği ile beraber ülkemizde son yıllarda ciddi taşkınlar yaşamaktayız. Bunun da sebebi yöresel düşen çok ciddi yağmurlar oluyor. Bunlara tedbir alabilmek için uzun vadede biz bu derelerin planlanmasını yeniden yapıyoruz. Üst havzalarda depolama, sel kapanı niteliğindeki yapılarla suyu öncelikle menbasında dizginleyip aşağıya daha düzenli su aktarmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Bu proje çalışmalarımızdan sonra Şanlıurfa’mız inşallah bir daha böyle bir taşkınla karşı karşıya kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Nijerya cumhurbaşkanı seçim tarihi belli oldu

Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılacak

Ordu'da uyuşturucu operasyonu: 19 tutuklama

Ankara’da ABD Büyükelçiliği önünde Gazze için eylem

Mersin Üniversitesi’ne dev yatırım: Yeni fakülteler ve hastane hizmete girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Portekiz'de çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ürdünlü mevkidaşı ile görüştü

Siirt İl Sağlık Müdürlüğü bebek ölümlerini tüm yönleriyle ele aldı

Malatya'da okul çevrelerinde sıkı denetim

Malatya'da zabıta ekipleri 2025 yılında 9 bin 592 işyerinde denetim gerçekleştirdi

HÜDA PAR Milletvekili Dinç Diyarbakır'ın raylı sistem projesini Meclis gündemine getirdi

Danimarka'ya ait F-35 savaş uçakları NATO'nun "Arktik Gözcü" faaliyetine katıldı.

ABD-Tayvan Ticaret Anlaşması İmzalandı

Erzurum merkezli “phishing” dolandırıcılığı operasyonunda 68 şüpheli yakalandı

Dolandırıcılık şebekesine operasyon: 22 tutuklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gençlerimizin azmi bize güç veriyor

Manisa’da aşırı yağış ve sel sonrası hasar tespit çalışmaları sürüyor

Antalya Havalimanı'nda korku dolu anlar

Rusya, ABD ve Ukrayna müzakerelerinin üçüncü turu Cenevre'de

e-YDS yarın yapılacak

Erzurum’da 30 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Hindistan'da fillerin ezdiği 6 kişi öldü

Bursa'da hatimle teravih kılınacak camiler duyuruldu

Yüksek gerilim hattından kopan teller yürekleri ağza getirdi

Antalya’da bir haftada 1.653 şüpheli yakalandı

Doğunun Nabzı’na 11. Yıla Anlamlı ve Kalıcı Bir Yeşil Miras

YÖK ile TSE arasında “standardizasyon” konusunda iş birliği protokolü imzalandı

Millî Eğitim Akademisi Hazırlık Eğitimi takvimi açıklandı

Bakan Kurum: 10 bin 340 sosyal konutun hak sahipleri belirlendi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Nijerya cumhurbaşkanı seçim tarihi belli oldu

Tarımsal destekleme ödemeleri çiftçilerin hesaplarına aktarılacak

Ordu'da uyuşturucu operasyonu: 19 tutuklama

Ankara’da ABD Büyükelçiliği önünde Gazze için eylem

Mersin Üniversitesi’ne dev yatırım: Yeni fakülteler ve hastane hizmete girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Irak Başbakanı Sudani ile görüştü

Portekiz'de çocuklara yönelik sosyal medya düzenlemesi