GÜNDEM 1.04.2023 10:15:03 0

Şanlıurfa’da 17 kişinin öldüğü selin ardından derelerde çalışma başlatıldı

Şanlıurfa’da 17 kişinin öldüğü selin ardından derelerde çalışma başlatıldı
Haberi Sesli Oku

Şanlıurfa’da 17 kişinin öldüğü selin ardından derelerde çalışma başlatıldı

Şanlıurfa’da 17 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından taşkınların yaşandığı üç derede çalışma başlatıldı. DSİ Şanlıurfa Bölge Müdürü Ali Naci Kösali, çalışmaların tamamlanmasıyla Şanlıurfa’da taşkınların önüne geçileceğini belirtti.
Şanlıurfa’da 17 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinin ardından taşkınların yaşandığı dere yataklarında çalışma başlatıldı. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda kent merkezinden geçen Karakoyun, Sırrın ve Cavsak derelerinde betonla kaplı olan geçitlerin üstü iş makineleri ile bir bir açılıyor. Üç derede sürdürülen beton kaldırma ve menfez genişletme çalışmalarıyla su geçişinin daha sağlıklı yapılması hedefleniyor. Projenin ilk etabının bir ay içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
Devlet Su İşleri (DSİ) Şanlıurfa Bölge Müdürü Ali Naci Kösali, projenin bitirilmesiyle kentte taşkınların önüne geçileceğini söyledi. Köseali, “14 Mart tarihinde başlayan taşkınlarda gerçekten bizim proje kesitlerimizin çok üstünde sular geldi. Bu gelen sularla beraber özellikle kapalı geçişlerde çok sıkıntılar yaşadık. Kesitin yetersiz olduğu menfezlerde, köprülerde veya bu tür üstü kapalı olan geçişlerde yaşanan sıkıntılarla beraber su dere yatağından taştı ve evlere girdi, yerleşim yerlerine girdi. Bu da etrafta gerçekten can kayıplarına ve ciddi sıkıntılara neden oldu. Bu tür sıkıntıların tekrar yaşanmaması için özellikle üstü kapalı olan geçişlerin üstünü açarak suyun rahat geçmesini sağlamayı hedefliyoruz. Böylelikle hem taşkın öncesinde hem de taşkın sonrasında temizlik ve müdahaleyi daha rahat yapmamız için bu üstleri kaldırıp, taşkına daha hazırlıklı olmayı hedefliyoruz. Tabii uzun vadede bunların üst havzadan başlayarak bir daha planlanmasını yapacağız” dedi.

“Son yıllarda ciddi taşkınlar yaşamaktayız”
Köseali, son yılarda yaşanan sel afetleri ile ilgili, “İklim değişikliği ile beraber ülkemizde son yıllarda ciddi taşkınlar yaşamaktayız. Bunun da sebebi yöresel düşen çok ciddi yağmurlar oluyor. Bunlara tedbir alabilmek için uzun vadede biz bu derelerin planlanmasını yeniden yapıyoruz. Üst havzalarda depolama, sel kapanı niteliğindeki yapılarla suyu öncelikle menbasında dizginleyip aşağıya daha düzenli su aktarmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili proje çalışmalarımız devam ediyor. Bu proje çalışmalarımızdan sonra Şanlıurfa’mız inşallah bir daha böyle bir taşkınla karşı karşıya kalmayacak” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Field: Şefkat ve kabul stresi azaltıyor!

Gaziantep'te araması bulunan 811 kişi yakalandı

Çil: Gündüz kuşağı adı altında yapılan yayınlar, aile kurumunu zedelemektedir

Bakan Bolat: Nisan ayı dış ticaret açığı yüzde 21,7 arttı

Filistinli çocukların çınarı İstanbul'da yeşeriyor

Mardin’de tonlarca saman balyası yandı

Nablus’ta Filistinli bir genç daha şehit edildi, cenazesi alıkonuldu

Yapıcıoğlu: Sadece maddi destek vererek aile kurumunu koruyamazsınız

Ukrayna'dan pazara saldırı: 7 ölü

Rekabet Kurulu'ndan Erikli ve Pınar Su’ya 26 milyon liralık ceza

HÜDA PAR'dan inşaat işçilerine ziyaret: Emekçiler vergi yükünden kurtarılmalı

Gaziantep Umut Kervanı'ndan ihtiyaç sahipleri için açılan kermese davet

Avrupa Yetim Eli, 30 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirecek

Otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

İzinsiz kazı yapan şahıslar gözaltına alındı

Kapıkule Sınır Kapısı'nda 87 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Dünyanın en büyük batarya ile çalışan gemisi hizmete sunuldu

Kaçak avcılık operasyonunda 164 bin TL ceza kesildi

İlerleyen yaşına rağmen yarım asırlık tecrübesiyle sulama motorlarını tamir ediyor

Manisa'da yolcu otobüsü devrildi: 16 yaralı

Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan özgürlük filosu gemisine işgal saldırısı

2025 ALES/1 sonuçları açıklandı

Narin Güran cinayetinde 'Suçluyu kayırma' davasında 3'üncü duruşma başladı

Nablus'ta işgal saldırısında bir şehit

Yemen: Siyonist rejimin hava üssü balistik füzeyle vuruldu

Mardin’de 3 firari şahıs yakalandı

Siyonist rejim Gazze'de iki evi vurdu: 9 şehit, çok sayıda yaralı

Mevduat ve fon gelirlerinde stopaj uygulaması 31 Temmuz'a kadar uzatıldı

Brent petrolün varili 62 dolar seviyesinde

Ukrayna: Rusya'nın İHA saldırılarında 31 kişi yaralandı

Yükleniyor