Şanlıurfa’da 200 bin isot fidesi toprakla buluştu

Tarih: 20.05.2023 14:15
Şanlıurfa’da 200 bin isot fidesi toprakla buluştu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

Şanlıurfa’da 200 bin isot fidesi toprakla buluştu

Şanlıurfa’nın tescilli yöresel lezzetlerinden olan isot için fide dikimine başlanıldı. Ata tohumuyla üretimi yapılan 700 bin isot fidesinden 200 bini toprakla buluşurken 500 bin adet fide ise çiftçilere dağıtılacak. Bu yıl kentte rekoltenin artması bekleniliyor.
Şanlıurfa’nın tescilli yöresel lezzetlerinden olan acı tadıyla meşhur isot fidesi dikimine başlanıldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi seralarında Ata Tohumu ile yetiştirilen isot fideleri havaların ısınmasıyla birlikte toprakla buluştu. Şanlıurfa mutfaklarının vazgeçilmez baharatları arasında yer alan tescilli yöresel lezzetlerinden olan isot için fide dikimine başlanıldı. Acı tadı ve farklı aromasıyla bilinen isot, Şanlıurfa’dan dünyanın birçok ülkesine ihraç ediliyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Şube Müdürlüğü seralarında üretimi yapılan isot fideleri şaşırtma tekniği ile toprakla buluşturuldu. 40 dekarlık alana 200 bin fide dikildi geriye kalan 500 bin fide ise sosyal belediyecilik çerçevesinde vatandaşlarımıza dağıtılacak. Havaların ısınmasıyla birlikte tarlaya inen vatandaşlar fideleri özenle toprağa dikti.
Ata tohumu isot fidelerini şaşırtma tekniği ile toprakla buluşturduklarını anlatan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Şube Müdürü Orhan Gazi Kaya, “İsot Festivali çerçevesinde Biber tohumlarını sera alanımız içerisinde kendi imkanlarımız ile yetiştirdik. Sera içerisinde 700 bin adet biber fidesi yetiştirdik. Bunların 200 binini 40 dekarlık kendi tarlamıza dikimini yapıyoruz. Geri kalan 500 bin fideyi Sosyal Belediyecilik çerçevesinde vatandaşlarımıza dağıtacağız. Damlama sulama sistemiyle ilaçlama gübreleme ve bakım işlemlerini yapacağız. Kendi yetiştirmiş olduğumuz biber fidelerimizi toprağa şaşırtma dediğimiz dikim işlemini gerçekleştiriyoruz. Yetişecek biberlerimizin bereketli olmasını diliyoruz. Bu çerçevesinde alanda bu çalışmayı yapmamıza imkan veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül’e çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Yükleniyor