Şanlıurfa’da 3D üretim

Şanlıurfa’da 3D üretim
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
EKONOMİ 27.11.2022 17:30:02 0

Şanlıurfa’da 3D üretim

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin altyapıda ihtiyaç duyduğu bir çok malzeme, 3D teknolojisiyle belediyenin kendi tesisinde üretiliyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatları doğrultusunda kurulan ve gün geçtikçe kapasitesi daha da geliştirilen 3D İnovatif Atölyesi ile su ve kanalizasyon gibi alanlarda kullanılan yedek parça üretimi sağlanarak hem zamandan hem de maliyetten tasarruf edilirken 3D yazıcılarla üretilen yedek parçalar Şanlıurfa’nın altyapısını güçlendirmek üzere değerlendiriliyor.
Geçmiş dönemlerde yurt dışından ithal edilen ve daha maliyetli olan yedek parçalar Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleri neticesinde ŞUSKİ Merkez İçme Suyu Arıtma Tesisi içerisinde 3D İnovatif Atölyesi kurularak Büyükşehir Belediyesi yüksek bir maliyetten kurtarıldı.
“Ürettiğimiz yedek parçaları tüm dünyaya satacak konuma geleceğiz”
Modern, son teknoloji cihazlarla donatılan yedek parça üretim atölyesini ziyaret ederek ilgili Daire Başkanı Yavuz Selim Boyacı’dan bilgi alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, burada üretilen yedek parçaları Türkiye’ye ve dünyaya satabileceklerini kaydederek, “3D İnovatif atölyemizde incelemelerde bulunduk. Atölyemizdeki üretimleri gördük. Hem tedarik hızı hem de ucuza mal etmek açısından tartışılmaz bir hizmet oldu. Bir diğer atölyemizde de çeşitli parça üretimleri devam ediyor. Daha önceki zamanlarda burada üretilen parçaları almak için belki de yurt dışına gitmemiz veya yurt dışından sipariş vermemiz gerekecekti. Burada çalışan Şanlıurfa’nın evlatları, hemşehrilerimiz, 3D atölye ile yedek parça üretimi yapıyorlar. Hem ucuza mal ediliyor hem de zamandan tasarruf edilmiş oluyor. Şanlıurfa’da su musluktan içilir diyerek çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Bu konuda kahraman çalışma arkadaşlarımızın emekleri ve çalışmaları var. Şanlıurfa’da vatandaşlarımıza ulaşan arıtma suyunun aksamaması için atölyemizde üretilen yedek parçalar büyük önem taşıyor. Kendi malzememizi üreterek sorunların çözümünde zaman kazanmış oluyoruz. Tüm ekibime teşekkür ediyorum. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi gelecekte bu atölyeden çıkacak ürünleri Türkiye’ye ve dünyaya satacak duruma gelecektir” diye konuştu.
[gallery ids=',63640,63641,63642,63643']

İran Ordusu: 28 düşman hava aracı düşürüldü, işgale ait Hermes casus İHA’sı imha edildi

Rekabet Kurumu’ndan gıda laboratuvarlarına ceza

Gazze'deki direniş, ortak operasyonlarla işgalcileri öldürüp yaralıyor

Elektrik ve su sorunu küçükbaş hayvan üreticilerini bezdirdi

Genetik testler otizmi net göstermez, riski ortaya koyar!

Devrim Muhafızları: Operasyonlar siyonist rejim yıkılana kadar sürecek

Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı

Nijeryalı Eğitimci İdriss: Eğer bu kadar insanın ölmesi sizi bir araya getiremiyorsa, diyecek söz yok

Vali Yavuz: Bağımlılık, yalnızca bedenleri değil, zihinleri ve iradeyi de esir almaktadır!

İran medyası: Tahran'ın füze harekatında siyonist istihbarat subayları öldü

Siyonist Katz: ABD, savunmamızda bize destek veriyor, bugün Tahran’a saldırılar düzenleyeceğiz

HÜDA PAR'dan valiliğe çağrı: Siyonist katilin İstanbul'umuzda konser vermesi büyük bir züldür

Şanlıurfa'da kamyonet şarampole devrildi: 1 kişi yaralandı

DMM, “Bakanlık koruması altındaki 5 çocuk intihara kalkıştı” iddialarını yalanladı

Türkiye’nin orman alanı 23,4 milyon hektara yükseldi

Ceyhan Belediyesi’nde başkanlık koltuğu yine Aydar ailesine geçti

Şanlıurfa’da tarla yangını: 100 dönüm buğday kül oldu

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 493'e ulaştı

Kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Pakistanlı Dr. Şevket Javaz: Birlik olmadan Filistin’in kurtuluşu mümkün değil

Evde çıkan yangında mutfak küle döndü

Küresel Gazze Yürüyüşü'ne katılan Elibüyük, Mısır'da yaşadıklarını anlattı

Emekli öğretmen hüsn-i hat sanatıyla hayatını baştan yazdı

Üç tır çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

Aktan: Düğünlerde Kur'an ve sünnete uygun bir duruş sergilenmeli

Battalgazi Belediyesi'nden yeşil alan atağı

11’inci kattan düşerek hayatını kaybeden üniversite öğrencisi defnedildi

Endonezyalı Siyaset Bilimci Didik: Bir Müslüman’ın en büyük sınavı Filistin’e karşı tutumudur

Elazığ Ovası’nda 2025 yılı fiğ hasadı başladı

DSÖ: Gazze hastanelerinde 2 milyon kişi için sadece 1500 yatak kapasitesi kaldı

Yükleniyor