• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

Şanlıurfa’da 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler anıldı

06 Şubat 2024, Salı 06:10
06 Şubat 2024, Salı 06:10
Şanlıurfa’da 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler anıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa’da 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler anıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılı çerçevesinde Şanlıurfa’da hayatlarını kaybedenler için anma programı gerçekleştirildi.
Şanlıurfa’da felaketin yıl dönümü dolayısıyla, 04.17’de 112 Acil Çağrı Merkezinde Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Asrın Felaketi olarak nitelendirilen depremde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan toplantıda, AFAD tarafından depreme ilişkin hazırlanan 'Asrın Felaketinde Asrın Dayanışması' isimli kısa filmi gösterildi. Vali Şıldak, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dileyerek, bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını temenni etti. 1 yıl önce Şanlıurfa’nın da etkilendiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığını belirten Vali Şıldak, 'Deprem Şanlıurfa’da 20 binanın yıkılmasına neden oldu ve 180 vatandaşımızı kaybettik. Diğer illere göre acımız bu manada biraz daha hafif kalabilir. Ancak oluşturduğu tahribatın büyüğü küçüğü yok. Bir vatandaşımızın dahi hayatını kaybetmesi tabii ki hepimizi derinden üzüyor. Bunun yanı sıra oluşan hasarın daha sonrasında ortaya çıkan boyutu Şanlıurfa’da da aslında depremin gücünün bir hayli yüksek olduğunu bize ifade ediyor. Bunu şuna dayanarak söylüyoruz, hasarlı bina sayımızın rakamı bir hayli yüksek. Şanlıurfa’daki kalıcı konutların inşası devam ediyor. Kentte ihalesi yapılan toplam konut sayısı 5 bin 179’dur. Bunlardan bin 314 konutun kura çekimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecektir. İlk andan itibaren enkaz kaldırma, hasar tespit ve diğer devamındaki süreçler çok güzel bir işbirliğiyle gerçekleştirildiğini müşahede ettik. Bütün illerimizde bu tablo ortaya çıktı. Şu anda yani yıkım enkaz sayısına baktığımızda ortaya konulan konut sayısına baktığımızdaki biliyoruz. 11 ilimizde teslimi yapılan konut sayısı 40 binin üzerindedir. Bir yıl dahi dolmadan vatandaşlarımıza bunlar teslim ediliyor olması bakımından devletimizin kurumlarımızın işbirliğiyle gerçekleştirdiği büyük organizasyon anlaşılabiliyor' ifadelerini kullandı.
Toplantıya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ve diğer kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

İşgal ordusunda kriz: Askerler Gazze’de görev yapmayı reddediyor

Orman yangınında görev alan gönüllüler için yeni düzenleme

Altın fiyatlarında yükseliş: 19 Eylül 2025 güncel rakamlar

Meteoroloji’den 13 il için fırtına ve sağanak uyarısı

Bingöl İslami Kardeşlik Platformu’ndan festival ve konserlerin iptali çağrısı

Solhan yatılı bölge okulunda yangın eğitimi

Araç sahiplerine kötü haber: Benzine zam geliyor

İstanbul'da otomobil takla attı: 5 yaralı

Yangın evlere sıçradı

Suudi Arabistan ve ABD, karşı insansız hava aracı tatbikatını gerçekleştirdi

Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

ABD Filistin delegasyonuna vize kararını düzeltmeli

Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD Gazze'de acil ateşkes tasarısına bir kez daha veto etti

Malatya için şiddetli fırtına uyarısı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Küresel su krizi derinleşiyor

Balıkesir’de 531 yeni afet konutunun temeli atıldı

Kamçatka'da 7.8 büyüklüğünde deprem

Kongo'da Ebola salgını: 48 vaka, 31 ölü

İzmir’de mobilya fabrikasında yangın

HAMAS: Gazze, ordunuz için kolay bir lokma olmayacak

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen istifa etti

Balıkesir'de orman yangını

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İşgal ordusunda kriz: Askerler Gazze’de görev yapmayı reddediyor

Orman yangınında görev alan gönüllüler için yeni düzenleme

Altın fiyatlarında yükseliş: 19 Eylül 2025 güncel rakamlar

Meteoroloji’den 13 il için fırtına ve sağanak uyarısı

Bingöl İslami Kardeşlik Platformu’ndan festival ve konserlerin iptali çağrısı

Solhan yatılı bölge okulunda yangın eğitimi

Araç sahiplerine kötü haber: Benzine zam geliyor