Şanlıurfa’da 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler anıldı

Tarih: 06.02.2024 06:10 Güncelleme: 06.02.2024 06:10
Şanlıurfa’da 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler anıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şanlıurfa’da 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenler anıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yılı çerçevesinde Şanlıurfa’da hayatlarını kaybedenler için anma programı gerçekleştirildi.
Şanlıurfa’da felaketin yıl dönümü dolayısıyla, 04.17’de 112 Acil Çağrı Merkezinde Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak başkanlığında değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Asrın Felaketi olarak nitelendirilen depremde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan toplantıda, AFAD tarafından depreme ilişkin hazırlanan 'Asrın Felaketinde Asrın Dayanışması' isimli kısa filmi gösterildi. Vali Şıldak, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır dileyerek, bir daha böyle felaketlerin yaşanmamasını temenni etti. 1 yıl önce Şanlıurfa’nın da etkilendiği Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığını belirten Vali Şıldak, 'Deprem Şanlıurfa’da 20 binanın yıkılmasına neden oldu ve 180 vatandaşımızı kaybettik. Diğer illere göre acımız bu manada biraz daha hafif kalabilir. Ancak oluşturduğu tahribatın büyüğü küçüğü yok. Bir vatandaşımızın dahi hayatını kaybetmesi tabii ki hepimizi derinden üzüyor. Bunun yanı sıra oluşan hasarın daha sonrasında ortaya çıkan boyutu Şanlıurfa’da da aslında depremin gücünün bir hayli yüksek olduğunu bize ifade ediyor. Bunu şuna dayanarak söylüyoruz, hasarlı bina sayımızın rakamı bir hayli yüksek. Şanlıurfa’daki kalıcı konutların inşası devam ediyor. Kentte ihalesi yapılan toplam konut sayısı 5 bin 179’dur. Bunlardan bin 314 konutun kura çekimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecektir. İlk andan itibaren enkaz kaldırma, hasar tespit ve diğer devamındaki süreçler çok güzel bir işbirliğiyle gerçekleştirildiğini müşahede ettik. Bütün illerimizde bu tablo ortaya çıktı. Şu anda yani yıkım enkaz sayısına baktığımızda ortaya konulan konut sayısına baktığımızdaki biliyoruz. 11 ilimizde teslimi yapılan konut sayısı 40 binin üzerindedir. Bir yıl dahi dolmadan vatandaşlarımıza bunlar teslim ediliyor olması bakımından devletimizin kurumlarımızın işbirliğiyle gerçekleştirdiği büyük organizasyon anlaşılabiliyor' ifadelerini kullandı.
Toplantıya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici ve diğer kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Yerlikaya: Siber suç operasyonlarında 301 şüpheli yakalandı

Meteoroloji'den kar, sağanak ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

Kabine Beştepe'de toplanıyor: Güvenlik, asgari ücret ve "yasa dışı" bahis masada

Siyonist rejimden Mescid-i Aksa muhafızına hapis cezası

Kudüs'te tehditkâr provokasyon: Burak Duvarı'na baskın ve tehvid sloganları

İşgalciler Filistinlilere ait evleri yıkmaya devam ediyor

Halil el-Hayye: Aksa Tufanı siyonist rejimin "stratejik caydırıcılık" iddiasını çökertti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Arıcak’ta halkla buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Mardin’de yoğun sis etkili oldu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

Yükleniyor