GÜNDEM 5.06.2025 13:27:04 0

Şanlıurfa'da bayram öncesi denetimler sıklaştı: 72 işletmeye ceza uygulandı

Şanlıurfa
Haberi Sesli Oku

Şanlıurfa Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kent genelinde denetimlerini yoğunlaştırarak, vatandaşın mağduriyetine neden olabilecek fahiş fiyat artışları ve stokçuluğa karşı sıkı bir denetim süreci yürütüyor.

Piyasadaki adil rekabet ortamının korunmasını hedefleyen denetimlerde, ürünlerin etiket ve kasa fiyatları karşılaştırılıyor; etiketsiz ve fahiş fiyatlı ürünler tespit ediliyor.

2025 yılı 1 Ocak ile 21 Mayıs tarihleri arasında kent merkezi ve ilçelerde sürdürülen denetimlerde, fiyat etiketi mevzuatı kapsamında toplam 5 bin 172 işletme ve yüz binden fazla ürün incelendi. Bu denetimlerde aykırılık tespit edilen 235 işletmeye, 354 aykırı ürün nedeniyle toplam 1 milyon 120 bin 764 TL idari para cezası kesildi.

Kurban Bayramı dolayısıyla 21 Mayıs ile 5 Haziran tarihleri arasında özellikle market, lokanta, pastane ve giyim mağazalarında yoğunlaştırılan denetimlerde ise 1.709 işyeri ve 38 bin 328 ürün kontrol edildi. Bu süreçte 72 işletmeye toplam 481 bin 232 TL idari para cezası uygulandı.

Yapılan denetimlere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, vatandaşın menfaatinin her şeyden önce geldiğini belirterek “İşletmelerin fahiş fiyat artışlarıyla haksız ve hukuka aykırı kazanç elde etmelerini engellemek için kararlı mücadelemize devam ediyoruz. Ticaret İl Müdürlüğümüzün yürüttüğü piyasa gözetim ve denetimleri bayram süresince de hız kesmeden sürecek” dedi. (İLKHA)

Otomobil uçuruma yuvarlandı: 4 yaralı

İzmir açıklarında 18 düzensiz göçmen yakalandı

Rusya: Sumi ve Donetsk bölgelerinde 7 yerleşim yerini ele geçirdik

Kırklareli'nde zincirleme kaza: 1 ölü, 3 yaralı

“Özgürlük Gemisi” Gazze'ye doğru yoluna devam ediyor

ABD ile Çin arasında yeni ticaret görüşmesi

Şili'de 6,4 büyüklüğünde deprem

Polonya, ABD'den helikopteri alımını erteledi

Diyarbakır'daki bina yangını soruşturmasında yeni gelişme

Balata yangını sonucu çekici kullanılamaz hale geldi

Lastiği patlayan otomobil kaza yaptı: 1 ölü, 6 yaralı

Rusya'dan Kiev'e İHA saldırısı

Asya Pasifik’te Tayvan ile Çin arasında gerilim

Hollanda'da ulaşım krizi!

Bakan Yumaklı'dan orman yangını uyarısı

AB, Ukrayna’dan tarım ürünleri ithalatına yeniden kota getirdi

ABD'den İran'a yeni yaptırım kararı

Serinlemek için baraj gölüne giren çocuk boğuldu

Gürcistan'dan AB'ye suçlama: Aşırıcılığı kışkırtıyorlar

Çin uzaya yeni uydu gönderdi

Fransa'da yangın faciası: 4 ölü, 12 yaralı

Küba'dan ABD'ye seyahat tepkisi

Ticari araç ile otomobil çarpıştı: 5 yaralı

Hollanda'da erken seçim tarihi belli oldu

Kolombiya'dan işgal rejimine yönelik vize kararı

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Filistinli aileleri ziyaret edip bayramlaştı

Ukrayna: Rus hava üslerine yeni saldırılar düzenlendi

Umut Kervanı Cizre'de binlerce aileye kurban eti ulaştırdı

Umut Kervanı Şanlıurfa’da kurban kesimi gerçekleştirdi

Umut Kervanı Van’da kurban kesimi organizasyonu gerçekleştirdi

Yükleniyor