• BIST 100

    15049,78%0,90
  • DOLAR

    43,13% 0,02
  • EURO

    50,48% 0,53
  • GRAM ALTIN

    6373,96% 1,97
  • Ç. ALTIN

    10304,56% 1,36

Şanlıurfa’da bilim merkezi açılışa hazır

05 Ocak 2024, Cuma 17:10
05 Ocak 2024, Cuma 17:10
Şanlıurfa’da bilim merkezi açılışa hazır
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şanlıurfa’da bilim merkezi açılışa hazır

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün vizyonel projelerinden biri olan Şanlıurfa Bilim Merkezi Bilim alanında birçok kâşif yetiştiren ve dünyanın ilk üniversitesinin yer aldığı Şanlıurfa’da, gençlerin teknoloji çağında bilimle yakından ilgilenip, yeni bilim insanlarının yetişmesine büyük destek sağlayacak.
51 bin 402 metrekare alan üzerine kurulan Şanlıurfa Bilim Merkezi 40 bin metrekare peyzaj alanına sahip, projede kapalı alan ise 9 bin metrekare olacak şekilde tasarlandı. Dış cephe çalışmalarını ve çevre düzenlemesini tamamlayan ekipler bilim merkezinin iç tefrişatını da büyük ölçüde tamamladı.
Gece ışıklandırmasıyla bambaşka bir görünüme kavuşan Şanlıurfa Bilim Merkezi Farklı yaş gruplarından, farklı birikime sahip bireyleri bilimle buluşturmayı, deneysel ve uygulamalı etkinlikler ile bilim ve teknoloji alanında farkındalık oluşturmayı amaçlayan Şanlıurfa Bilim Merkezi bireyleri denemeye ve keşfetmeye teşvik edecek.
Şanlıurfa Bilim Merkezinde yer alacak matematik, ahşap ve tasarım, robotik ve kodlama, biyoloji ve kimya, STEM, astronomi atölyeleri sayesinde bilime ilgisi olan bireylere sessiz ortamlarda, cam vitrinlerin ardında sergilenen, dokunulması yasak objelerden oluşan klasik müze kavramının aksine gezilebilir, denenebilir ve dinamik bir ortam sunulacak.
“Gençler dünyayı bu merkezden takip edecek”
Bilim Merkezinde incelemelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, geleceğin bilim insanlarının Şanlıurfa Bilim Merkezinde yetişeceğini kaydetti.
Başkan Beyazgül, “Şanlıurfa Bilim Merkezimizdeki çalışmaları yerinde görmek üzere incelemeye geldik. Burası Şanlıurfa Bilim Merkezinin “Dünya’nın Altın Çağı” diye adlandırılan bir döneme ait birtakım sergiler bulunmaktadır. İnşallah çocuklarımız, gençlerimiz buraya gelerek buradaki çalışmaları yakından görecekler. Bilim ve teknolojiyi yakından takip edecekler. Dizayn olarak gayet güzel tasarlandı. Çocuklarımızın ufkunu, vizyonunu açacak şekilde tasarlandı. Bilim merkezimiz zaman içerisinde birçok yenilikler eklenerek devam edecek. Şanlıurfa’nın Dünya’daki bilimi yakalaması, Türkiye’deki bilimin önüne geçmesi için Bilim merkezindeki arkadaşlarımız, gayretle çalışmaya devam ediyorlar. Tüm gelişmeleri yakından takip ediyorlar. İnşallah gençlerimiz de buradan dünyayı takip edecekler. Şanlıurfa geçmişte bilimin merkeziydi. Burası uzayın gözetlendiği, astronominin, matematiğin ve birçok bilimin doğuşu buradan olmuştur. İnşallah bundan sonra da gençlerimiz çalışmalarıyla bilime hizmet edeceklerdir. Şanlıurfa Bilim Merkezimiz vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” ifadelerine yer verdi.
Okullar bölgesinde yer alması nedeniyle öğrencilerin uğrak mekanı haline gelecek olan Şanlıurfa Bilim Merkezi, çocukların ve gençlerin okuldaki eğitimlerini tamamlayıcı nitelikte olacak. Küçük yaştaki ziyaretçilerin kendi başlarına karar verebilen ve sorumluluk sahibi bireyler olmalarına da katkı sunması bekleniyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle kente kazandırılan proje kapsamında Şanlıurfa’da Zeytin Dalı Eğitim Kampüsü yakınlarında inşa edilen Bilim Merkezi çok yakında hizmete giriyor.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’tan kar yağışı uyarısı

Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde zorlu ameliyat başarıyla gerçekleştirildi

Gaziantep'te araması bulunan FETÖ şüphelisi yakalandı

Bingöl-Diyarbakır kara yolu tır trafiğine kapatıldı

Karlıova SYDV geçici 2 işçi alacak

Rusya, İngiliz bakanın Putin'i "kaçırma" iddiasıyla ilgili açıklamalarını kınadı

Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan: Özgüven ve sorumluluk bilinci hayatın rehberidir

Yaş ilerledikçe bağışıklık da zayıflıyor

Ateşkes ihlali sürüyor: Gazze'de iki şehit

İşgalciler El Halil'de su kaynaklarını hedef aldı

Batman İl Sağlık Müdürlüğü 2025 hizmet verilerini açıkladı

Malatya'da el sanatları kursları kış günlerinde yoğun ilgi görüyor

Sessiz tehlike: Karbonmonoksit hayatları tehdit ediyor

Diyanet Sen Gaziantep Şube Başkanı: Uyuşturucu ve kötü alışkanlıklar medya üzerinden özendiriliyor

Prof. Dr. Tarhan: Affetmek kişiyi hem ruhsal hem de bedensel anlamda özgürleştirir

Uzman Eğitimci Aldemir: Yapay zekâ yanlış kullanılırsa öğrenciyi tembelliğe sürükler

Otobüs ile otomobil kafa kafaya çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı

Siyonist işgalciler Ramallah'ta bir Filistinlinin evini yıktı

Danimarka’dan sert uyarı: Trump, NATO’yu içten çökertiyor

Psikolog Atalay: Yanlış rol modeller gençleri uyuşturucuya özendiriyor

Arakçi: İran'a karşı terör savaşı yürütülüyor, protestoları Mossad yönlendirdi

Kasımda inşaat maliyet endeksi arttı

Siber uzmanlar: Her hesap için ayrı parola kullanın

Trump, kendini 'Venezuela Başkan Vekili' ilan etti

Cinsel içerik krizine küresel yasak: Asya’dan Avrupa’ya hükümetler X’in Grok’una karşı harekete geçti

FETÖ’nün emniyet yapılanmasına operasyon: 23 gözaltı kararı

Ticaret Bakanlığı’ndan 2025 bilançosu: Denetimlerde milyarlarca liralık ceza

Myanmar'ın Rohingya Müslümanlarına yönelik soykırımı yargı önünde

MASKİ’den Kale’ye 81,9 milyon TL’lik altyapı yatırımı

Uzmanlar uyardı, Google bir konuda geri adım attı: Sağlıkta yapay zekâ endişesi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak’tan kar yağışı uyarısı

Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nde zorlu ameliyat başarıyla gerçekleştirildi

Gaziantep'te araması bulunan FETÖ şüphelisi yakalandı

Bingöl-Diyarbakır kara yolu tır trafiğine kapatıldı

Karlıova SYDV geçici 2 işçi alacak

Rusya, İngiliz bakanın Putin'i "kaçırma" iddiasıyla ilgili açıklamalarını kınadı

Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan: Özgüven ve sorumluluk bilinci hayatın rehberidir